|
Sicilya Usulü Sardalya (İtalya) |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc5794
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2006
5,206 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
750 gram sardalya
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
3 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kaşar rendesi
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
YAPILIŞ:
Sardalyaları kafalarını koparınız ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz.
Üstündeki pulları da parmaklarınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz.
Kıyılmış soğan ile sarmısağı zeytinyağda sote ediniz. Üzüm, çamfıstığı ve iki kaşık ayırarak ekmek içini ilave ediniz. Birkaç dakika kavurup soğumaya bırakın. Şekerin yarısını, maydanoz, peynir ve baharatı ilave ediniz.
Karışımı balık fileto üstüne bolca koyunuz ve üstünü diğer bir fileto ile kapatınız. Bu işlemi filetolar bitene kadar tekrarlayınız. Filetoları hafif yağlanmış bir tepsiye diziniz ve balıkların üstüne bir çorba kaşığı yağ gezdiriniz. 200oC’a ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.
|
Sicilya Usulü Sardalya |
|
konuK
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2009
Mesajlar: 58
|
Kısa URL: https://ml.md/lc37939
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2009
3,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik gerekli malzeme:
1,2 kg sardalya balığı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı ufalanmış ekmekiçi
4 çorba kaşığı kuru üzüm
4 çorba kaşığı çam fıstığı
6 adet konserve hamsi filetosu
2 çorba kaşığı kaşar rendesi
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Birkaç adet defne yaprağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı toz şeker
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
Kızartma yağı
Tuz
Karabiber
Balıkların başlarını kesip kılçıklarını ayıklayın. İkiye açıp yıkayın. Süzüp, sirkeli suda 10 dakika bekletin. Süzün ve peçete üzerine koyarak kurutun.
Kıyılmış soğan ile sarmısağı 4-5 kaşık yağda sote edin. Üzüm, çam fıstığı ve 2 çorba kaşığı ekmek içini ayırıp kalanını ilave edin. Birkaç dakika kavurun ve ılınmaya bırakın. Şekerin yarısını, maydanoz, peynir, tuz ve biberi ilave edin.
Hazırladığınız karışımla sardalyaların içini doldurup rulo yapın. Açılmaması için kürdanla sabitleştirin. Yağlanmış bir kalıba defne yapraklarıyla değişimli olarak dizin. Limon suyu ile ıslatıp kalan ekmek içi ve şekeri ekleyin. 1 çorba kaşığı yağ gezdirip 200 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip servis yapın.
|
|