| 
 
 
 | 
Sıcak Çiğleme (Malatya) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32130 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008 
6,396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
İki kaşık tereyağında iki baş soğan kavrulur. Üzerine salça, tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Suyu ilave edildikten sonra kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra üzerine çiğ köftelik bulgur eklenir ve ateşten alınır. Bulgur açıldıktan sonra iyice yoğrulur. Sıkmalar haline getirildikten sonra servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Sıcak Çiğleme (Malatya) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107381 
Gönderme Tarihi: 06.May.2015 
2,481 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kase çiğleme (simitin irisi)
 
2,5 kase su
 
3 tane yeşil biber
 
2 tane kuru soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 kaşık domates salçası
 
2 kaşık tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
 
Soğan ve biber incecik doğranır, bir tencere tereyağı ile kavrulur. Bir kaşık salça ilâve edilerek bir iki kez karıştırılır, iki buçuk kase su konur, tuz karabiber, kırmızı biber atılarak karıştırılır. Kaynamaya başlayınca çiğleme ilâve edilir. Suyunu çekip göz göz olunca maydanoz kıyılarak ilâve edilir. Ateşten alınır. El dayanacak sıcaklığa gelince çiğ köfte gibi sıkımlanarak servis tabağına alınır, sıcak olarak servis yapılır.
 
 
Not: Not: Çiğleme, daha çok erkeklerin evde bulunmadığı öğle veya ara öğün olan ikindi vakti hanımların 
 
yapıp yediği bir köftedir. Tarla ve bahçe yemeği olarak da yenir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |