|
|
Shepherd's Pie |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176871
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2024
168 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gram kıyma (kuzu, dana veya tavuk tercihe bağlı)
1 büyük soğan, doğranmış
2 havuç, rendelenmiş veya doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
2 yemek kaşığı un
400 ml et suyu veya tavuk suyu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı Worcestershire sosu
Tuz, karabiber, kurutulmuş kekik (tatmak için)
4 su bardağı püre patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Geniş bir tavada orta ateşte kıymayı kavurun. Yağ salınca doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin.
Ardından rendelenmiş havuçları ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
Unu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika kadar pişirin.
Et suyu, domates salçası, Worcestershire sosu, tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Karışımı kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
Ayrı bir tencerede patatesleri haşlayın. Haşlandıktan sonra ezerek püre haline getirin.
Püreye tuz ve karabiber ekleyin, iyice karıştırın.
Kıymalı harcı, yağlı kağıt serili bir fırın kabına dökün.
Üzerine hazırladığınız püre patatesi düzgün bir şekilde yayın.
Çatal yardımıyla püre patatesin üzerine desenler yapın.
Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
Fırından çıkan Shepherd's Pie'yi biraz dinlendirin ve dilimleyerek sıcak servis yapın. Yanında taze yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.
|
Shepherd's Pie |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178113
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2024
150 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kıyma
4 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
5 adet mantar
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı mısır
3 tatlı kaşığı parmesan peyniri
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 adet defne yaprağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz ve kekik
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı et suyu veya su
Öncelikle patatesleri haşlayın. Soğanı, sarımsağı, havuçları ve mantarları küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı kavurmaya başlayın. Ardından sarımsağı ve havucu ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymayı ekleyin. Kıymanın rengi dönünce mantarı da ekleyin. Bezelye, mısır ve salçayı da ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip harmanlayın. Et suyunu ve ılık suyu da ekleyip sos gibi bir kıvam alana kadar pişirin. Haşlanan patatesleri soyup ezerek püre haline getirin. Yumurta sarısını, parmesanı, tuzu ve karabiberi de ekleyip harmanlayın. Kıymalı harcı geniş bir fırın kabının tabanına güzelce yayın. Püreyi de üzerine döküp üzerini çatalla çizin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.
|
|
Shepherd's Pie Tarifleri İngiliz Yemekleri
|
|