| 
 
 
 | 
Şeyh Mualla | 
  | 
NerminNurInal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6564 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2006 
2,711 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak Malzemeler 
 
1 corba kasigi nane
 
1 bas sarımsak (dis dis ayiklanmis)
 
2 adet soğan (halka dilimlenmis)
 
500 gr domates (halka dilimlenmis)
 
2 su bardagi yesil mercimek (haslanmis)
 
1 kg patlıcan
 
1 cay bardagi zeytinyag
 
1 adet limon
 
2 corba kasigi nar eksisi
 
Tuz 
 
 
Hazırlanma Şekli
 
Patlicanlari alaca soyup tuzlu suda 15 dak. bekletin. Daha sonra yikayip suyunu iyice sikin ve halka halka dograyin. Domates dilimlerini tencereye dizin. Mercimek, soğan, sarımsak, nane, tuz, harmanlayin domates dilimlerin uzerine yayin mercimekli harcin uzerine bir sira patlıcan dilimilerini dizin. Kapakli bir kavanozda yag, limon, nar eksisini calkalayip uzerine gezdirin. Su koymadan kisik ateste pisirin. Sicak veya soguk servis yapabilirsiniz.
  
 | 
ŞEYH MUALLA | 
  | 
ümran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.12.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Adıyaman | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59071 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2011 
2,818 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
1 kg. patlıcan
 
2 su bardağı haşlanmış mercimek
 
2 soğan
 
500 gr. domates
 
baş sarımsak
 
1 kaşık nane
 
Tuz
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1 limon suyu
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
 
Domatesleri yuvarlak dilim halinde kesip tencerenin dibine dizin. Mercimeği, halka halka doğranmış soğanı, naneyi ve sarımsağı karıştırın. Tuz koyup harmanlayın. Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda bekletin ve yıkayıp sıkın. Kuşbaşı doğrayıp domateslerin üzerine mercimekli harç koyun. Üstüne patlıcan dizip malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Domates dilimleri ile kapatıp üzerine yağ, limon suyu ve nar ekşisi gezdirin. Hiç su koymadan kısık ateşte pişirin. Bu yemek sıcak ve soğuk olarak yenilebilir.
  
 | 
Şıkmahallı | 
  | 
şirinim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127415 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2017 
1,259 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kristalyaglari.com
 
 
1 kg patlıcan
 
1.5 bardak yeşil mercimek
 
1 adet büyük kuru soğan
 
4 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
1 tutam taze nane
 
1.5 çay bardağı Kristal Zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
 
Patlıcanlar doğranır, tuzlu suda yarım saat bekletilir. Diğer tarafta malzemeler çiğden karıştırılır. Patlıcanlardan bir kısmı tencerenin altına döşenir, araya karışımdan yerleştirilerek kat kat malzemeler bitene kadar koyulmaya devam edilir. Üzerini örtecek kadar su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Mualle | 
  | 
Bayramcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2019 
Mesajlar: 33 Şehir: Mamak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143280 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2019 
762 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yeşil mercimek
 
4 adet patlıcan
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet kırmızı biber
 
1 adet soğan
 
4 adet büyük domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1,5 tatlı kaşığı karabiber
 
6 diş sarımsak
 
1 demet taze nane
 
Yarım çay bardağı nar ekşisi
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Kimyon
 
Kırmızı pul biber
 
 
Patlıcanları alaca soyun. Boyuna parmak kalınlığında kesin, geniş bir kaseye koyun ve üzerine bir çorba kaşığı tuz, bir çorba kaşığı toz şeker serpin. Biraz bekletin. Ovuşturun, çıkan siyah suyu atın, yıkayın ve süzgece koyun.
 
Mercimeği 5-10 dakika kadar kaynatıp, diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Orta boy bir tencereye zeytinyağı koyun, kızdırın. Soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları kesin, hepsini birlikte sote edin. Kırmızı ve yeşil biberleri ince kıyın, onları da ilave edin. Salça ve domates koyun, birlikte çevirin. Mercimekler, kırmızı biber, tuz, kimyon, pul biberi tencereye ilave edin, karıştırın. Ocaktan alın.
 
Büyük bir tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Tencereye bir sıra patlıcan, bir sıra mercimekli harç olmak üzere katlı dizin. Nar ekşisi ve sıcak su ilavesi ile kapağı kapatılan tencereyi kaynamaya bırakın. Kaynar kaynamaz ocağı kısın ve patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan indirir indirmez içine taze kıyılmış nane koyup karıştırdıktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Şeyh Mualla | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172387 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2023 
273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hasata.com.tr
 
 
1 su bardağı Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
 
1 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
 
5 adet patlıcan
 
2 adet domates
 
5 diş sarımsak
 
1 adet kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
1 adet kesme şeker
 
1 çay kaşığı tuzu
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
 
Hasata Sultani Yeşil mercimeği bir kaba alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 20 dakika bekletin.
 
Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun ve büyük parçalar halinde doğrayıp, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin.
 
Domatesleri, sarımsakları ve soğanı soyup, küp küp doğrayın.
 
Mercimeklerin suyunu değiştirin ve kara suyu çıkana kadar 8-10 dakika arasında kaynatın.
 
Ardından mercimeği süzerek bir kap içerisine alın ve üzerine patlıcan hariç tüm malzemeyi ekleyerek harmanlayın.
 
Orta boy bir tencerenin tabanına, hazırladığınız harçtan bir miktar yayarak koyun.
 
Patlıcanların yarısını sıkarak sudan alın ve tenceredeki harcın üzerine dizin.
 
Aynı işlemi harç ve patlıcan bitene kadar sırayla tekrarlayın.
 
Tencereye 1 çay bardağı su ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar ocakta tutup, ardından kuru nane ile servis edebilirsiniz.
 
 
Not: Patlıcanı doğradıktan sonra tuzlu suda bekletmek acısının çıkmasını sağlar.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |