Kısa URL: https://ml.md/lc143084
Gönderme Tarihi: 29.May.2019
605 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram ayıklanmış şevketibostan
Yarım limonun suyu
2 bardak soğuk su
200 gram kuşbaşı kuzu eti
15 arpacık soğan
4 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 bardak sıcak su
Terbiye için:
1 tatlı kaşığı un
Yarım limonun suyu
Yarım limon suyunu soğuk suya dökün ve ayıkladığınız ve doğradığınız şevketibostanlarınızı bu suya atın. Başka bir yerde kuzu etini zeytinyağıyla birlikte et suyunu verene kadar sonra da çekene kadar pişirin. Üzerine soyduğunuz arpacık soğanlarını ekleyin ve biraz da bu şekilde pişirin. Daha sonra sıcak suyu ekleyerek bir süre bu şekilde pişmeye bırakın.
Terbiyesini hazırlamak için bir kaseye unu ve limon suyunu koyup karıştırın ve yemeğin suyundan da bir kaşık ekleyin. Daha sonra bu karışımı yemeğe ekleyin ve bu şekilde 25-30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra tuz ve karabiberini ekleyin ve bir taşım karıştırıp ocağı söndürün.
Kısa URL: https://ml.md/lc143085
Gönderme Tarihi: 29.May.2019
724 defa indirildi / yazdırıldı
1 demet şevketibostan otu
500 gram kuşbaşı et
Arpacık soğan
Yarım limonun suyu
Tuz
Limonlu soğuk suda haşladığınız şevketibostanları ayrı bir tencerede soğan ve zeytinyağı ile kavurduğunuz ete ekleyin. Karışımı otlar yumuşayana kadar 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc183744
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2025
41 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram kuzu kuşbaşı
750 gram şevketi bostan (ayıklanmış ve haşlanmış)
1 adet orta boy kuru soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Yarım limonun suyu
Tuz
Sıcak su
Geniş bir tencerede kuzu etlerini kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından zeytinyağını ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.
Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
Üzerine unu serpiştirip birkaç kez çevirin. Limon suyunu ilave edin.
Önceden ayıklanıp haşlanmış şevketi bostanları tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Tuzunu sonradan ekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc184744
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2025
16 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram şevketi bostan (yıkanmış ve doğranmış)
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram kuşbaşı kuzu eti (isteğe bağlı)
1 adet orta boy domates (rendelenmiş veya doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı sıcak su
Yarım limon suyu (isteğe bağlı)
Eğer et kullanacaksanız, tencereye zeytinyağını alıp soğanları kavurun. Ardından kuşbaşı eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Domates ve domates salçasını ekleyip karıştırın.
Doğranmış şevketi bostanı tencereye ilave edin ve birkaç dakika birlikte kavurun.
Tuz, karabiber ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte, şevketi bostan yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Ocaktan almadan önce isteğe bağlı olarak limon suyunu gezdirin. Bu, yemeğe ferah ve hafif ekşi bir tat katacaktır.
Not: Şevketi bostan, Ege bölgesinde yaygın olarak yetişen, kıymetli ve besleyici bir yabani ottur. Genellikle zeytinyağlı veya etli olarak pişirilen bu ot, kendine has hafif ekşimsi tadıyla dikkat çeker.