| 
 
 
 | 
Sevgililer Günü Pastası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112715 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2015 
1,555 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Keki için:
 
125 gr. margarin
 
120 gr. un
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1 adet yumurta
 
1 adet kabartma tozu, vanilya
 
1 çay bardağı hindistancevizi
 
Marmelatlı kaplama için:
 
1 adet limon suyu
 
1 kase çilek marmelatı
 
Çikolata kaplama için:
 
200 gr. beyaz çikolata
 
100 gr. margarin
 
50 gr. krema
 
Kırmızı kaplama için:
 
Bir miktar gıda boyası
 
50 gr. beyaz çikolata
 
1 miktar renkli süs şekerleri
 
 
Kek malzemelerini karıştırıp yağlanmış, unlanmış kalp kalıba dökün. 180derecelik fırında pişirin. Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Marmelat ve limon suyunu ısıtıp sıcak halde kekin üzerine yayın. Beyaz çikolata, margarin ve kremayı karıştırıp eritin. Kekin üzerine ve yanlarına sürerek kaplayın. Beyaz çikolata ve gıda boyasını karıştırıp onu da kekin üzerine yayın. Dilediğiniz renli süs şekerlerini döküp dinlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sevgililer Günü Pastası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160050 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2021 
358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.milliyet.com.tr
 
 
Keki için:
 
4 yumurta
 
1 bardak şeker
 
1 bardak un
 
1 vanilya
 
1 kabartma tozu
 
3 kaşık sıvıyağ
 
3 kaşık kaynar su
 
Kakao
 
Üzerine:
 
Çilekli kremşanti
 
 
Yumurta ve şekeri mikserle köpürtün. Sıvıyağ ve 3 kaşık kaynar su ilave edip iyice çırpın. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Tereyağıyla yağladığınız kare kek kalıbına boşaltın. 170 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
 
Aynı malzemelerle bir kek daha yapıp onu yuvarlak kek kalıbına döküp pişirin. İki kek de olduktan sonra yuvarlak olanı ortadan ikiye kesip resimdeki gibi servis tabağınıza yerleştirin. Üzerine çilekli kremşanti sürüp dilediğiniz gibi süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Sevgililer Günü Pastası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161311 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2021 
374 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Pandispanya için:
 
4 adet yumurta
 
2 kahve fincanı un
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 
Pastanın iç kreması:
 
1 su bardağından iki parmak eksik süt
 
1/4 su bardağı tozşeker
 
4 çorba kaşığı un
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 paket vanilya
 
Çilek şurubu:
 
1/4 su bardağı tozşeker
 
1 kahve fincanı çilek suyu
 
Krem şanti:
 
125 gram krema
 
1 çorba kaşığı tozşeker
 
Pastanın dış kreması için:
 
250 gram krema
 
4 çorba kaşığı tozşeker
 
1 gram kırmızı gıda boyası
 
Çeşitli meyveler:
 
Kivi
 
Muz
 
Çilek
 
 
Pandispanya için gerekli yumurtaları ve tozşekeri kabarıncaya dek mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Yağlı kağıtla kaplı üç adet fırın tepsisine bir cm kalınlığında olacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Pandispanyanın iç kreması için süt, tozşeker, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırptıktan sonra tencereye aktarın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak, kaynayıncaya dek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin. Tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Kremanın topaklanmaması için sürekli karıştırarak, soğutun. Fırından çıkardığınız pandispanyaları soğuduktan sonra kalp şeklindeki bir kalıpla kesin (üç adet parça olmalı). Çilek likörü şurubu için, tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Çilek likörünü ekleyerek, tencereyi ateşin üzerinden indirin. Krem şanti için krema ve tozşekeri koyulaşana dek çırpın. Pastanın dış kreması için ise krema, tozşeker ve gıda boyasını koyulaşana dek çırpın.
 
Pandispanyanın ilk katının üzerine çilek şurubundan sürün, iç kremadan sürün.
 
Meyveleri küçük küpler halinde kesin, kremanın üzerine yayın.
 
İkinci pandispanya katını meyvelerin üzerine koyun. Çilek şurubuyla ıslattıktan sonra krema sürün. Meyveleri dizin. Üzerine bir miktar pasta kreması sürün. Son pandispanya katını, meyvelerin üzerine yerleştirip, çilek şurubuyla ıslatın. Buzdolabına koyarak, bir süre bekletin.
 
Buzdolabından çıkararak, pastanın üzerini ve yanlarını kırmızı renkli krema ile sıvayın. Üzerini beyaz çikolata parçaları ve krema ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Sevgililer Günü Pastası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161474 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2021 
299 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pandispanya için:
 
2 adet yumurta
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
1 kahve fincanı un
 
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 
İç kreması için:
 
1 su bardağından iki parmak eksik süt
 
1/4 su bardağı tozşeker
 
4 çorba kaşığı un
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
 
Krem şanti için:
 
1 paket toz krem şanti
 
1 su bardağı soğuk süt
 
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
 
İçi için:
 
1 adet muz
 
1 adet elma
 
1 adet ayva
 
1 adet küçük boy nar
 
Islatmak için:
 
Vişne suyu
 
Üzeri için:
 
Beze
 
 
Pandispanya için yumurtaları ve toz şekeri kabarıncaya dek mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı yağlı kağıt ile kaplı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Pandispanyanın iç kreması için, süt, tozşeker, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırptıktan sonra tencereye aktarın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tereyağı, vanilya ve gıda boyasını ekleyin. Kremanın topaklanmaması için sürekli karıştırarak soğutun. Pandispanyayı da soğuduktan sonra ortasından enlemesine ikiye kesin. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alıp vişne suyu ile ıslatın. Üzerine iç kremadan sürün. Meyveleri küçük küpler halinde doğrayıp kremanın üzerine yayın. İkinci pandispanya katını meyvelerin üzerine yerleştirip vişne suyuyla ıslatın. Krem şanti için toz krema, süt ve gıda boyasını koyulaşana dek mikserle çırpın. Krem şanti ile pastanın üzerini ve kenarlarını sıvayın. Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin. Pastanın üzerini beze ve çikolata parçalarıyla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sevgililer Günü Pastası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182221 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2025 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pandispanya için:
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilin
 
Krema için:
 
2,5 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 paket vanilin
 
Pastayı Islatmak İçin:
 
1 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
Ganaj (Çikolata Kaplaması) için:
 
200 ml sıvı krema
 
200 gr bitter veya sütlü çikolata
 
Süsleme için:
 
Çilek veya frambuaz
 
Beyaz çikolata rendesi
 
Kalp şeklinde şekerlemeler
 
 
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
 
Yumurtaları ve şekeri bir kaba alarak mikserle 5 dakika boyunca yüksek devirde çırpın. Karışım beyazlaşıp kabarana kadar çırpmaya devam edin.
 
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
 
Kalp şeklindeki pasta kalıbınızı yağlayın ve hamuru içine dökün.
 
Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
 
Pandispanya soğuyunca ortadan ikiye kesin.
 
Süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alarak karıştırarak pişirin.
 
Kaynamaya başladığında tereyağı ve vanilini ekleyin.
 
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Pandispanyanın her iki katını şekerli süt karışımı ile ıslatın.
 
Alt kata hazırladığınız kremayı sürün ve üzerine çilek veya frambuaz yerleştirin.
 
Üst katı kapatın ve kalan kremayla pastanın dışını kaplayın.
 
Kremayı küçük bir tencerede ısıtın, ancak kaynamasına izin vermeyin.
 
İçine doğranmış çikolatayı ekleyerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
 
Ganajı pastanın üzerine dökün ve spatula ile düzgünce yayın.
 
Çikolata tamamen donması için pastayı buzdolabında en az 1 saat bekletin.
 
Beyaz çikolata rendesi ile şık bir görünüm kazandırabilirsiniz.
 
Çilek, frambuaz ve kalp şeklindeki şekerlemeler ile romantik bir dokunuş ekleyebilirsiniz.
 
Kalp şeklinde stencil kullanarak pudra şekeri serpebilir ve daha dekorataif bir sunum hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |