|
Sevgililer Günü Kurabiyesi |
|
yansı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc90056
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2013
1,551 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayça İlkel
11 Çorba Kaşığı Toz şeker
3 Adet Yumurta
1/2 Su Bardağı Süt
3.5 Kahve Fincanı Un
2 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
2 Çay Bardağı Kakao
1/2 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Vanilya
Sos İçin:
1 Kutu Labne Peynir
1 Kahve Fincanı Tuzsuz Tereyağı
3 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Vanilya Özütü
2 Damla Pembe Gıda Boyası
Fırını önceden 160 dereceye ısıtalım. Fırın tepsinize kek kalıplarını dizelim. Mikser kabında toz şeker ve yumurtaları orta devirde çırpalım. Sıvıyağı ve sütü ekleyelim, karıştırmayı sürdürelim. Ardından un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim. Hazırladığımız hamuru kek kalıplarına dökelim. Fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Kremayı hazırlamak için labne peynirini birkaç saat tülbentle süzdürelim. Süzülmüş labne peyniri ve oda sıcaklığındaki yağı mikser kabına alalım. Pudra şekerini ve vanilya özütünü de katıp hepsi homojen bir şekilde karışana kadar çırpalım. Kremayı ikiye bölelim. Bir parçasına pembe gıda boyasını katıp karıştıralım.
Daha sonra beyaz ve pembe kremaları, iki krema torbasına doldurup cupcakelerin üzerine spiral şekilde sıkalım.
Dilersek, kremaların üzerine kalpli pasta süsleri yerleştirebiliriz.
|
Sevgililer Günü Kurabiyesi |
|
banubanu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2015
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc112593
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2015
1,574 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet oda sıcaklığında yumurta
3 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Mısır Nişastası
1 Su Bardağı Pudra şekeri
1 Tutam Tuz
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Adet Limonun Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Zencefil
1 Çay Kaşığı toz karanfil
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
250 g Oda sıcaklığında tereyağı
Yumuşamış tereyağını yoğurma kabında pudra şekeriyle birlikte çırpalım. Ardından yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Başka bir kapta un, nişasta, zencefil, karanfil, tarçın, tuz ve kabartma tozunu eleyelim. Ardından yavaş yavaş çırptığımız malzemeye karıştırarak yoğuralım. En son limon kabuğunu ekleyip tekrar yoğuralım. Hamuru hava almayacak şekilde folyoya sarıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Sertleşen hamuru dört parçaya bölüp biraz un yardımıyla 5 mm kalınlığında teker teker açalım. Ardından kalp şeklindeki kalıplarla hamurları çıkaralım. İnce bir spatula yardımıyla yerlerinden kaldırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 13 dakika pişirip soğutalım. Üzerlerine ballı su karışımı sürelim.
Şeker hamurlarını tezgahta merdaneyle açalım. Aynı kalp kalıpla şekilleri çıkarıp kurabiyelerin üzerine yapıştıralım. Son olarak üzerlerini aynı şeker hamuruyla çiçek veya harflerle süsledikten sonra servis yapalım. Dantel şekli vermek için ise pasta malzemecilerinden bulabileceğiniz dantel şeklindeki silpatı şeker hamurunun üzerine koyup oklavayla üzerinden geçelim. Daha sonra kurabiyeleri kestiğimiz kalıpla yerlerinden çıkartıp, kurabiyenin üzerine yine ballı suyla yapıştırıp servis yapalım.
|
|