| 
 
 
 | 
Şerit Poğaça | 
  | 
gülbin tuna 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.12.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94336 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2013 
2,132 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
2 bardak ılık süt
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 adet yumurta (sarısı dışına beyazı içine)
 
1 yemek kaşığı kuru maya
 
Aldığı kadar un
 
 
Yumuşak bir hamur olacak şekilde bütün malzemeler yoğrulur ve 1 saat kadar mayalanması beklenir Hamurdan bir parça alınıp yuvarlanır ve elle açılıp bıçakla ucu kesilir. Üzerine yumurtanın sarısı sürülüp 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Şerit Poğaça | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132949 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2018 
2,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ılık süt
 
Yarım su bardağı ılık su
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 paket toz maya
 
Alabildiği kadar un
 
Arası için:
 
Peynir
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
 
Bir yoğurma kabına, ılık süt, ılık su, sıvı yağ, tuz, şeker, maya ve alabildiği kadar un ile bir hamur yoğurulur. Hamurun üzeri kapatılatak bir süre mayalanmaya bırakılır.
 
Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler yapılır. Her beze oval açılır.
 
Hamurun uzun kenarına ufalanmış peynir konur,  bir tur sarılır, sarılmayan kısıma boylu boyunca bıçakla paralel kesikler açılır. Sonuna kadar sarılarak çubuk yapılır.
 
Hazırlanan çubuk da kendi etrafında sarılarak gül böreği gibi yapılır, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
 
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 190 derece fırında pişirilir
 
 
 
  
 | 
Şerit Poğaça | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179163 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2024 
219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 ml ılık süt
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 paket yaş maya
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta akı
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
3 su bardağı un
 
İçi için:
 
Peynirli maydanozlu harç
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
 
Bayatlamayan şerit poğaça için süt, şeker ve yaş maya yoğurma kabına alınarak maya çözülene kadar karıştırılır.
 
Sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ilave edilerek tekrar karıştırılır.
 
Yavaş yavaş un eklenerek hamur yoğrulur.
 
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
 
Üzeri temiz bir bez ile örtülerek yarım saat kadar mayalandırılır.
 
Tezgaha çok az un serpilerek mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılır ve şekillendirilir.
 
Hamur oval şekilde açılır.
 
Hamurun bir kenarına bıçak ile kesikler oluşturulur.
 
İç harcı yerleştirilerek rulo yapılır ve ay şekli verilir.
 
Tüm hamur şekillendirildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 20 dk kadar tepside mayalandırılır.
 
190 C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20dk altı üstü kızarana kadar pişirilir.
 
Yumuşacık şerit poğaçalarımız servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Şerit Poğaça | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183772 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2025 
84 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı ılık su
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket instant maya
 
5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
İç harcı için (tercihe bağlı):
 
Beyaz peynir veya kaşar peyniri
 
Maydanoz (isteğe bağlı)
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Susam veya çörekotu
 
 
Ilık süt, su, yağ, şeker ve mayayı geniş bir yoğurma kabında karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ve tuzu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatıp 40-45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
 
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın. Her bezeyi uzunlamasına açın ve bir tarafına iç harç koyun. Diğer tarafını bıçakla uzun şeritler hâlinde kesin. Harçlı kısmı şeritli tarafa doğru sarın.
 
Şeritli poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerini örtüp 15 dakika daha tepsi mayası yapın.
 
Yumurta sarısı sürün, isteğe göre susam ya da çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |