|
Şekerlenmeyen Tatlı Şerbeti |
|
kallavi
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc140388
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2019
997 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim incecik kesilmiş limon
1 kahve fincanı buzlu su
İlk olarak tenceremize 3 su bardağı şekerimizi ekliyoruz. Ardından suyumuzu tenceremize ekliyoruz. Sonrasında 1 dilim incecik kesilmiş limonumuzu tenceremize ekliyoruz. Kesinlikle karıştırmadan tenceremizi ne kısık ne de gür olan orta ayarda ateşe koyuyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli unsur malzemelerimizi karıştırmamamız. Kaşık bulundurmadan ve tenceremizin üzerine kapak kapatmadan pişirmeye başlıyoruz. Şerbetimiz ilk kaynama noktasına ulaştıktan sonra yani kaynadığını gördüğünüz andan itibaren 15 dakika boyunca pişirmeye bırakıyoruz. Ardından buzdolabında tuttuğumuz üzerinde hafif bir buz tabakası olan 1 kahve fincanı buzlu suyumuzu şerbetimize yavaşça döküyoruz. Sonrasında karıştırmaya başlıyoruz. Şerbetimiz kıvamını alana kadar karıştırıyoruz. Ve artık şerbetimiz tatlılar için hazır.
Şerbetimizi eğer bir baklavaya dökeceksek; baklava sıcak ise şerbetimiz soğuk olacak, baklavamız soğuk ise şerbetimiz sıcak olacak. Bu hususa dikkat edersek baklavamızın şekerlemesine veya yumuşamasına engel olabiliriz.
Aynı şekilde diğer tatlılarda da baklavada uyguladığımız yöntem ile şerbetimizi ekliyoruz. Şerbetimiz tatlımız için çok sulu olursa yine kaynatarak kıvamını koyulaştırabiliriz. Gevrek tatlılarımız için şerbetin kıvamı büyük rol oynamakta.
Bu şekilde ideal şerbet ile tatlılarınızı şerbetleyebilirsiniz.
|
Şerbetli Tatlılar İçin Şurup |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95536
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2014
2,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg (4 su bardağı) toz şeker
750 ml (3 su bardağı) su
¼ limon suyu
Şeker, soğuk su ve limon suyuyla ateşe konur.
Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
Şeker eridikten sonra 3 dakika kısık ateşte pişirilir.
Ateşten alıp soğumaya bırakılır.
|
Tatlılarda Kullanılacak Şurup |
|
tahlil
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc88531
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013
2,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon
Su ve şekeri tencereye koyunuz. Önce harlı ateşte karıştırarak kaynatınız. Ağır ateşe alınız. Rengi dönerken limon sıkınız. Birkaç taşım kaynatınız. Pişirdiğiniz şey sıcak olursa, soğuk şurup, soğuk olursa sıcak şurup dökünüz.
|
Şurup |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75144
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2012
2,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt. su
750 gr. tozşeker
Bir tencerede 1 litre su ile şekeri kaynatmaya başlayın. Şekerin iyice erimesi için ara sıra karıştırın. Bir taşım kaynatarak şurubu kullanın.
|
Şerbetli Tatlı Şurubu |
|
dumrul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc46832
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2010
4,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. şeker
1/2 limon
3 su bardağı su
Şekeri temiz bir tencereye koyunuz. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyup kaynatınız. Kaynayınca 1/2 limon sıkıp kabuğu ile içine atınız. Şekerin kıvamı gelince ateşten alınız, istediğiniz tatlılarda kullanınız.
|
Şerbetli Tatlılar İçin Şurup |
|
çaça
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2008
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc21261
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2008
2,601 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir ölçü şekere bir ölçü su koyup orta hararetli ısı üzerinde eriyinceye kadar karıştırınız. Kaynayınca ısısını azaltıp koyulaşmasını sağlayınız Kıvamını anlamak için kaşığı şuruba batırıp çıkartınız. Son damlalardan birkaçı uzayarak akarsa veya baş parmağınızın tırnağına akıtacağınız son damla yayılmazsa şurup kıvama gelmiştir. Şekerlenmemesi için biraz limon suyu katıp bir taşım kaynatınız.
|
|