|
Şepe (Aksaray) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38229
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2009
5,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aksaray Valiliği
Yufka malzemeleri kullanılarak yapılan, boyutları yufkadan daha ufak olan ekmek türüdür. Küçük ölçüde açılarak pişirilen yufkadır.

|
Şepe (Aksaray) |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 64 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153479
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2020
1,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı köy unu
1/2 çay kaşığı kaya tuzu
1/2 su bardağı ılık su
Un, su ve tuz ile sertçe hamur yoğrulur, 30-40 cm ölçüde, ince açılarak sac üzerinde pişirilir. Şepe sıcakken üstüne tereyağı sürülür, içine çömlek peyniri dürülerek yenir.
|
|