| 
 
 
 | 
SENGESER (Van) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39681 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2009 
2,820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Van Valiliği
 
 
Malzemesi:
 
5-6 baş soğan
 
3 yemek kaşığı yağ
 
1 tepeli yemek kaşığı salça
 
1 kg. kurut
 
0.5 kg. yeşil mercimek
 
Tuz
 
1 su bardağı su.
 
 
Yapılışı:
 
Soğanlar incecik kıyılır, yağda hafif pembeleşinceye kadar kavrulur, salçası, tuzu katılır,1 su bardağı su ile soğanlar pişirilir.Önceden pişirilmiş mercimek eklenir, yoğurt kıvamından biraz sıvıca ezilmiş kurut ilave edilir. Birkaç taşım kaynatılır, isteğe göre üzerine salçalı yağ dökülebilir.
 
 
Not: Genellikle kış aylarında pişirilen yemek turşu ile yenilirse tadına doyum olmaz.
  
 | 
Sengeser (Van) | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128059 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2017 
1,489 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
1 kg kuşbaşı et
 
3 su bardağı mercimek
 
2 adet kuru soğan
 
Kurut
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
 
Eti ve mercimeği ayrı ayrı pişirin. Soğanları halka halka doğrayıp soteleyin. Salçayı ekleyip bir dakika kavurun. Et, mercimek, tuz ve bir miktar su ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin.  Ayrı bir kapta kurutu su ile ezin. Yemeği tabaklara koyup üzerine kurut ekleyerek ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Sengeser (Van) | 
  | 
ceviz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121841 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2016 
1,239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ömür Akkor
 
 
Yeşil mercimek haşlanıyor daha sonra kuru soğan, salça ve cacık (bir nevi lor peyniri) eklenerek pişiriliyor.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |