| 
 
 
 | 
Semizotu | 
  | 
asil 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2009 
Mesajlar: 39 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34448 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2009 
2,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nisan ortalarından eylül sonuna kadar bulunabilen semizotlarının en makbulleri mayıs ve haziran aylarındaki, boyları kısa olan, geniş yapraklı ve çok yeşil renklilerdir. Yüzer gramlarında 38 kalori vardır.
  
 | 
Pirpirim | 
  | 
kamu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.01.2018 
Mesajlar: 28 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131124 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2018 
984 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tunceli Valiliği
 
 
Pirpirim (semizotu) bostanlarda, sebzeliklerde kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Pirpirimin sebzeli yemeği yapıldığı gibi boranisi de yapılır. Pirpirim çiğ olarak da tüketilmektedir. Temizce yıkanan pirpirim doğranır ve yoğurtla (isteğe göre sarımsaklı) karıştırılarak yenilir.
 
 
 
  
 | 
Semizotu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176353 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2024 
284 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bitkisel omega-3 kaynağı olarak anılan ilk isimlerden olan semizotu, yaz mevsiminde tercih edilebilecek en ferah yiyeceklerden biridir. Hafif ekşi lezzeti, bol lifli ve vitaminli içeriğiyle yaz aylarını rahat geçirmenizi sağlar. Yaz sofralarında semizotunun yoğurtlu ya da limonlu salata haline yer verebilir, lezzete ve serinliğe doyabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Semizotu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178545 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2024 
281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Semizotunun bir diğer adı; pirpirim. Semizotugiller familyasına ait bu bitkinin kökeni Ortadoğu ve Hindistan. Dünyanın birçok bölgesinde bulunan semizotunun içerisinde yoğun olarak Omega-3 bulunuyor. Kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinen, bazı sindirim sistemi hastalıklarının iyileşmesine destek veren semizotunu farklı şekillerde tüketebilirsiniz.
 
En çok bilinen ve mutfaklarda en çok yapılanı yoğurtlu semizotu elbette. Yoğurtlu semizotunun lezzetini artırmak istiyorsanız içerisine sarımsak ekleyebilir, sunum sırasında kızdırdığınız zeytinyağı ve pul biberi üstüne gezdirebilirsiniz. Semizotunu yoğurtsuz, salata yeşilliği olarak da kullanmanız mümkün. Bu bitkinin mayhoşluğunu tam olarak almak istiyorsanız, soğanla birlikte yağda kavurmanızı ve içine çok az pirinç veya bulgur atmanızı öneririz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |