|
Semizotu Salatalı Bulgur Köftesi |
|
hoş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117096
Gönderme Tarihi: 24.May.2016
1,267 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tutam nane, karabiber, tuz
1 kase süzme yoğurt
250 gr semizotu
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
1 litre su
Öncelikle köftesini hazırlayın. Bunun için bulgur bir kaba alınır ve üzerini geçmeyecek kadar kaynar su konup 5 dakika bekletilir. Şişen ve suyunu çeken bulgura kalan malzemeleri de ilave edilir 5 ila 10 dakika yoğrulur. El ıslatılıp fındıktan biraz daha büyük olacak şekilde toplar yapın. Haşlamak için bir tencereye su koyun kaynasın. üzerine bir tatlı kasığı tuz ve köfteleri atin. 10,15 dakika yumuşayıncaya dek haşlayın sonra süzgeçle bir kaba alın. Yoğurda sarımsak rendelenir ve tuz eklenir. Ardından bir kaç defa yıkanmış semizotu eklenir ve karıştırılıp servis tabağına konur. Sosu için tereyağı tavaya konur üzerine salça eklenir. Bir kaç dakika kavrulduktan sonra kıvamı suyla açılır tuz ve biraz karabiber eklenip karıştırılır. En son köftelerde eklenip, altı kapatılır iyice ılındıktan sonra yoğurdun üzerine kaşık kaşık konur.
|
Semizotu Salatalı Bulgur Köftesi |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94260
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2013
2,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr margarin
2 Demet semizotu
3 diş sarımsak
Yeteri kadar süzme yoğurt
200 gr kıyma
200 gr bulgur
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
İsteğe bağlı baharat
Köfte için bulguru yeteri kadar sıcak suyla ıslatıyor ve yumuşamasını sağlıyoruz.
Bulgur suyunu çekip yumuşayınca içine kıymayı, yumurtayı ekleyip, soğanı rendeliyoruz. Tuz ve diğer baharatları ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
Köfte harcını iyice yoğurduktan sonra fındıktan büyük, cevizden küçük büyüklüğünde köfteler şeklinde yuvarlıyoruz.
Tavaya margarini ekleyip, salçaları hafifçe kavrulduktan sonra, köfteleri de ilave edip, üstüne bolca nane döküyoruz. Köftelerin ezilip dağılmasını önleyerek hafifçe kızartıyoruz ve köfteleri üstünü geçmeyecek şekilde su ilavesi ile, köftelerin salçasının dağılmasını ve köftelerin iyice pişmesini sağlıyoruz. Bu arada köftelerin suyu iyice çekilmiş olacak.
Semizotunu sarımsak, tuz ve yoğurtla karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz ve ılık olan köftelerimizi semizotunun üstüne yayıyoruz.
|
|