Kısa URL: https://ml.md/lc99592
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2014
1,672 defa indirildi / yazdırıldı
2 bağ semizotu
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı bibersalçası
1 fiske tuz
200 gr lor
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
5 adet yufka
1 adet kuru soğan
Tencerede margarin ile küp küp doğranmış kuru soğanımızı kavuralım ve üzerine salçasını aktarıp biraz karıştırdıktan sonra güzelce yıkanıp el ile parçalara ayırdığımız semizotu ve tuzunu ilave edip 10 sn. karıştırdıktan sonra altını kapatalım ve soğuduktan sonra lorunu ekleyelim. Yağladığımız tepsimize bir yufkayı kırışık şekil de serelim ve üzerine süt serpelim ikinci yufkayı da aynı şekilde serip hazırlanan harçtan serdikten sonra bu işlemleri yufkalar bitene kadar yapalım ve en üzerine yoğurdumuzu sürdükten sonra 180 derecedeki fırında pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc141274
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2019
817 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım demet semizotu
1 kırmızı biber
1 adet havuç
3 adet yufka
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
İnce doğranmış semizotu, kırmızı biber ve rendelenmiş havucu kavurup pişirin. Bir tepsiye kenarlarını dışarı vererek bir yufkayı yayın. İçine çırptığınız sostan gezdirin.
Yarım yufkayı parçalayıp tepsiye bir kat dizin. İç harcı yayın. Kalan yarım yufkayı da parçalayarak bir kat dizin ve sos dökün. Kenarlarını içeri kapatarak kalan sosu üzerine dökün ve pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc173272
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2023
117 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo hazır yufka (5 adet)
1 bağ semizotu
Dereotlu peynir
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve nane
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Su
Çörekotu
Semizotunu iyice yıkayıp istediğimiz boyutta doğruyoruz. Domatesi, biberleri ve soğanı çok küçük doğruyoruz. Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Yufkaların bir tanesini yağladığımız tavaya yayıyoruz. Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve suyu iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı yufkanın üzerine sürüyoruz. Diğer yufkaları parçalayarak ve aralarına semizotlu harcı paylaştırarak üst üste koyuyoruz. En üste ise en alttaki yufkanın sarkan kenarlarını kapatıyoruz. Sosu üzerine bolca sürüyoruz. Kısık ateşte alt üst yaparak pişiriyoruz.