| 
 | 
| Sembusek (Hatay) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc44431 Gönderme Tarihi: 12.Arl.2009
 11,748 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay Valiliği
 Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 
 Hamur:
 1 bardak sıcak su
 3 bardak un
 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
 İç malzeme:
 400 gr. koyun kıyması
 Tuz
 1 adet soğan
 1 tatlı kaşığı karabiber
 
 2 bardak una tuz eklenip ortası çukurlaştırılıf. İçine sıcak su eklenip karıştırılarak cıvık bir hamur elde edilir. 1 su bardağı un tezgaha serilip üzerine hamur yerleştirilir. Sıkı bir hamur elde edildikten sonra yarım saat dinlendirilmeye bırakılır. Bir tavaya kıyma koyulup suyu çektirilif. İçine ince kıyılmış soğan ve tuz ilave edilerek kıymanın pişmesi sağlanır. Ateşten alınırken üzerine karabiber eklenip soğutulur. Hamur yaklaşık 20 parçaya ayrılıp tereyağıyla incecik katlanır ve bu işlem üç kez yapılarak parçalar dinlendirilif. Daha sonra 10 cm.'lik daireler haline getirilip ortalarına iç yerleştirilerek üstü örtülür. Yarım ay şekline getirilerek tepsiye dizilip üzerine yağ gezdirilir. 200 oC lik fırında alt üst kızaracak şekilde pişirilerek sıcak servis edilir.
 
 
 | 
| Sembusek (Hatay) | 
|  | Cankat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.04.2009
 Mesajlar: 725
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51706 Gönderme Tarihi: 17.May.2010
 4,118 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Anadolujet Magazin
 
 Kuzunun gerdan kısmı haşlanır. Haşlanıp, kemikten ayrılan et didiklenip içine karabiber ilave edilerek, elle açılmış baklavalık hamur içine yerleştirilir. Üçgen şeklinde kesilen böreğimiz zeytinyağı sürülmüş tepsilerde fırına verilir.
 
 
   Fotoğraf "Baho" tarafından gönderildi. 06.11.2015
 
 
 | 
| Sembüsek (Hatay) | 
|  | Andıç Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.08.2011
 Mesajlar: 36
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc66847 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2011
 3,962 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr. un
 1 çorba kaşığı kuru maya
 1 su bardağı ılık su
 Aldığı kadar su
 Tuz
 İçi için:
 200 gr. kıyma et (dana eti)
 2 yemek kaşığı su
 1 adet iri boy soğan
 Kimyon
 Tuz
 Karabiber
 
 Mayayı bir çay bardağı ılık suda eritin. Bir kapta, unu ve baharatları karıştırın. Aralarda su katarak yumuşak bir hamur elde edin. Bir saat kadar hamuru dinlendirin. İçine tüm malzemeleri iyice karıştırın. Tezgahı yağlayın. Parçalar halindeki hamuru yağ yardımıyla yuvarlak açın ve etli karışımdan 1 yemek aşığı kadar yuvarlak kısmın bir bölümüne koyun, üzerini de yarım ay şeklinde kapatın. Çatal yardımıyla kenarlarına bastırın. Mutlaka her yaptığınızı hemen kızgın yağda kızartın. Sembüsek böreğini üçgen ya da farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz.
 
 
 | 
| Semirsek (Hatay) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104554 Gönderme Tarihi: 21.Oca.2015
 14,881 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay Valiliği
 Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
 Dr. Kadriye ŞAHİN
 
 1 kg un
 Yarım kg koyun eti
 1 bağ maydanoz
 2 adet soğan
 2 yemek kaşığı tereyağı
 Karabiber
 Tuz
 
 Öncelikle hamuru yoğrularak dinlenmeye bırakılır. Et doğranarak haşlanır. Haşlandıktan sonra tokmak yardımı ile iyice dövülür. Soğanlar ince ince doğranır ve yağda eri..lir. Dövülen ete kavrulmuş soğan, yeteri kadar tuz, karabiber eklenir ve hepsi karış..rılır. Üzerine ince doğranmışmaydanozlar eklenir. Semirseğin yufkası, normal ekmek hamurunun baklavalık yufka şeklinde açılmasından elde edilir. Hamur uygun büyüklükte parçalara ayrılır. (Yu..a açıldığında yaklaşık 10 cm bir genişlik elde edilmesi gerekmektedir.) Her bir semirseğin yufkası için hamur tereyağı ile yoğrulur ve hamur dinlendirilir. Dinlenen hamur açılarak ortasına hazırlanan içten koyulur ve üçgen veya yarım ay şeklinde katlanır ve üzeri yağlanarak tepsiye dizilir ve fırında pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| Semirsek (Hatay) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104555 Gönderme Tarihi: 21.Oca.2015
 2,994 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Parça haldeki kurban eti
 soğan
 baharatlar
 küncü
 hamur
 
 1.Parça et, kuşbaşı şeklinde doğranır ve soğanla kavrulur.
 2.Hamurlar beze haline getirilip, ince yufkalar şeklinde açılır.
 3.Her yufka, boylamasına eşit parçalara kesilerek ayrılır.
 4.Kesilen parçalara hazırlanan karışım konur ve üçgen şeklinde katlanır.
 5.Tepsi yağlanır, böreklerin üzerine küncü(susam) serpilir ve yağ sürülür.
 6.Mahalle fırınlarında pişirilir. Hamurlarda bu fırından alınmaktadır.
 
 
 ML® Semirsek için tıklayın
 
 
 
 | 
| Kapalı Lahmacun (Sembusak) (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160230 Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2021
 471 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Sembusak, börek çeşidi olarak biliniyor. Kapalı lahmacun olarak anılan bu lezzet Hatay'ın nefis hamur işleri arasında yerini alıyor. El ile yoğurulan hamur pide şeklinde kapatılıyor. İçerisine bol kıyma ve soğan katılarak servis ediliyor.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |