Kısa URL: https://ml.md/lc185526
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2025
2 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet yufka
200 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
100 gr tereyağı (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (üzeri için)
Susam veya çörekotu
Beyaz peyniri çatalla ezin, ince doğranmış maydanozla karıştırın.
Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı bir kapta karıştırın.
Bir yufkayı tezgâha serin, üzerine yağ karışımından sürün. İkinci yufkayı üzerine kapatın.
Üçgen olacak şekilde 6 eşit parçaya bölün. Her parçanın geniş kısmına peynirli harçtan koyun ve sigara böreği gibi sarın.
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün, susam veya çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30–35 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
10 adet yufka
250 gram tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
1 litre süt
3 adet yumurta (2 tanesi iç harcı için, 1 tanesi üzerine sürmek için)
Vanilya
Pudra şekeri
Bir tencerede irmiği kavurarak hafifçe renk alana kadar pişirin. Daha sonra toz şekeri ve sütü ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Vanilini ilave edin. Ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakın.
Diğer bir kapta iki adet yumurtayı çırpın ve bir kenarda bekletin.
Yufkaları tezgaha serin ve her birini eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Ardından diğer bir yufkayı üzerine kapatın ve onu da yağlayın. Bu işlemi tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayın.
Yağlanmış yufkaları rulo halinde sarın ve her birini dairesel bir şekil alacak şekilde büyük bir fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız irmikli kremayı yufkanın üzerine dökün ve yayın.
Kalan bir yumurtayı çırpın ve kremalı harcın üzerine sürün.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, Bougatsa kızarıp üzeri kabarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Pişen Bougatsa’yı fırından çıkarın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Ardından dilimleyerek servis yapın.