Kısa URL: https://ml.md/lc101792
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2014
1,652 defa indirildi / yazdırıldı
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
125 gr margarin
1 adet yumurta
1 paket bebe bisküvisi
Sosu İçin:
2 çorba kaşığı kakao
1/2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı süt
Üzeri İçin:
1 su bardağı fındık ya da hindistancevizi
Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı alın. Sütü azar azar ekleyin. Orta ısılı ateş üzerinde sürekli karıştırın. Margarin ve toz şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Karışım koyulaşınca, tencereyi ateşten alın. Hafif ılınınca yumurtayı ekleyin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine oturtun. 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ufalanmış bebe bisküvileri ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra, içine alüminyum folyo konulmuş kalıba boşaltın. Buzdolabında bir buçuk saat bekletin. Bu arada sosu hazırlayın. 2 çorba kaşığı kakao, toz şeker nişasta ve 1 bardak sütü iyice karıştırın. Orta ısılı ateşte, koyulaşana dek pişirin. Kalıptan çıkardığınız pastanın üzerine sostan gezdirerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc132414
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2018
1,169 defa indirildi / yazdırıldı
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 küçük paket kakao
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Muhallebi için:
3 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 litre süt
Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpıyoruz. Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri koyup kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Yağlanmış su bardaklarına yarıya kadar hamur koyup bardakları fırın tepsisine yerleştirip önceden ısınmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra üst kısmından resimdeki gibi kesiyoruz ve içini oyacak veya kaşıkla boşaltıyoruz. Krema malzemelerimizi tencereye alıp çırptıktan sonra pişiriyoruz. Ateşten alıp soğutuyoruz ve kıvamı çok katı ise süt döküp mikserle iyice çırpıyoruz ve akışkan bir kıvama getiriyoruz. İçlerini boşalttığımız keklerin içini muhallebi doldurup üstten kestiğimiz kapağı kapatıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Üzerine isteğe bağlı karamel sos gezdirip servis yapıyoruz.