|
|
Şekerli Lor Böreği |
|
gIcIk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2006
Mesajlar: 31 Şehir: Sofya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27617
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2008
8,590 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
200 gr. un
1 tatlı kaşığı yaş maya
200 gr. toz şeker
500 gr. lor peyniri
6 adet yumurta
Yapılışı:
Un, maya ve 2 çorba kaşığı toz şekeri bir kapta karıştırın. Azar azar su ilave ederek hamur haline getirin. Cevizden biraz iri parçalara ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dk. dinlendirin. Merdane ile açın. Lor peyniri, yumurta ve kalan toz şekeri karıştırıp, hamurun ortasına bu harçtan koyun. Hamuru pide şeklinde kapatın. Tüm hamur parçalarını bu şekilde hazırladıktan sonra 140 dereceli fırında 25 dk. üzeri kızarana dek pişrin.
|
Şekerli Peynir Böreği |
|
Hüsran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara |
Kısa URL: https://ml.md/lc5460
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Hamuru için:
1 kg. un,
1 tutam tuz,
50 gr. yaş hamur mayası,
1 çay kaşığı tatlı soda,
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
Yeteri kadar su.
İç malzemesi:
1 kg. tuzsuz antep peyniri,
2 tane yumurta,
250 gr. şeker.
YAPILIŞ TARİFİ
Hamur için hazırlanan malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirilerek 25 dakika dinlendirilir. Diğer yandan şeker ve yumurtalar ilave edilip iyice karıştırılır ve bir harç elde edilir. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılır, merdane yardımıyla tezgahta tabak büyüklüğünde açılır ve hazırlanan harç ortasına konarak malzemesi görünecek şekilde kenarları kapatılır. Fırın tepsisine dizilip orta hararetli fırında pişirilir. Börek sıcak sıcak servise sunulur.
|
|
Şekerli Peynir Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|