| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şekerleme Hamurları | 
 
  | 
ahmet abi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2015 
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114454 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016 
1,339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamur için:
 
1 paket margarin
 
3 yemek kaşığı tereyağ
 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 çay bardağı süt
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım limonun suyu
 
Aldığı kadar un
 
 
Hamurumuzun içine koyacağımız malzemeyi hazırlayabilmek için iri parçalar halinde dövülmüş cevizi, tarçını ve toz şekeri karıştıralım.
 
Unu, sütü, yumuşamış katı ve sıvı yağları, üzerine limon suyu sıktığımız kabartma tozunu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Cevizden biraz büyük kopardığımız hamur parçalarını elimizde açarak iç malzemeden 1 yemek kaşığı kadar koyalım. Kenarlarını kıvıralım. Hafif pembeleşinceye kadar 180°Cde pişirelim.
 
Ilıkken üzerine pudra şekeri serpelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şeker Hamurları Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |