| 
 
 
 | 
Şekerli Börek | 
  | 
Karmen 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 13.09.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101644 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2014 
2,420 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram un
 
1 kaşık şeker
 
2 bardak su
 
Yarım paket maya
 
1 çay kaşığı tuz
 
200 gram sana yağı
 
2 tane yumurta
 
1 bardak şeker
 
500 gram tuzsuz lor
 
 
Margarin eritilir ve diğer malzemelerle karıştırılır. Hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan yumurtadan küçük bezeler koparılarak uzun pide hamuru (elips şeklinde) şeklinde açılır. Açılan hamurlar yağlanmış veya kağıt serilmiş tepsiye ikişer tane konur lorun içine şekeri yumurtayı margarini koyup karıştırın harcınızdan tepsideki hamurların içine koyun Hamurun kenarları içe doğru 1-2 cm. katlanıp bastırılır ve uçlarına su sürülerek yapıştırılır. 200° de kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
Şekerli Börek | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96091 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2014 
2,920 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı sirke
 
5 gr. maya
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
3 su bardağı un
 
İçi için:
 
2 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı irmik
 
1 su bardağı şeker
 
1/2 çay bardağı erimiş tereyağı
 
 
Mayayı sütün içinde ezip beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın. Un ekleyin, iyice homojen bir hamur olana dek yoğurup 15 dakika dinlendirin. Süt, şeker ve irmiği kaynatıp soğutun. Hamurdan iki adet beze yapın, her birini tepsi büyüklüğünde açın. Bir adet hamuru tepsiye koyun, eritilmiş tereyağını her yanına sürün. İrmikli karışımı üzerine yayın. Diğer hamuru üzerine kapatıp 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirip çıkartın. Fırından alınca üzerine erimiş tereyağını ve bir miktar şekeri de serpin.
  
 | 
ŞEKERLİ BÖREK | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74404 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012 
2,704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram un
 
1/2 kibrit kutusu yaş maya
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 çay kasığı safran
 
150 gram margarin
 
ÜZERİ İÇİN:
 
250 gram tozşeker
 
250 gram dövülmüş badem içi
 
Yeterince gül suyu
 
 
Una, margarini, tozşekeri ve 1/2 su bardağı sıcak suda beklettiğimiz safran ile aynı suda ezdiğimiz mayayı ilave edip yoğurduktan sonra, 15-20 dakika dinlendirelim.
 
250 gram tozşekeri ve 250 gram dövdüğümüz bademi karıştırıp, yeterince gül suyu ekleyerek, bulamaç haline getirelim.
 
Mayalanan hamuru 1/2 cm. kalınlığında açıp kurabiye kalıbı ile şekillendirdikten sonra, hazırladığımız bademli harçtan üzerlerine bolca sürelim.
 
Sıvıyağ ile yağladığımız fırın tepsisine dizip, orta ısılı fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  
 | 
Şeker Böreği | 
  | 
çağatay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2007 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17837 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2007 
4,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tereyağı
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
Yarım su bardağı su
 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
 
alabildiği kadar un
 
İçi İçin;
 
250 gram ceviz içi
 
1 çay bardağı toz şeker
 
Margarin
 
Üzerine;
 
6-7 adet karanfil 
 
4 su bardağı su
 
2 kg pudra şekeri
 
Gülsuyu
 
 
Tereyağını kısık ateşte eritin. Yumurtanın şansını beyazlaşmcaya kadar tereyağı ile karıştırın. İçine su ve pudra şekerini koyun. Biraz daha karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Daha sonra hamurdan küçük bezeler koparıp, elinizde yassılaştınn. Diğer tarafta dövülmüş cevizle toz şekeri karıştırın. Hamurun bir kenarına hazırladığınız içten koyun. Diğer yansım üzerine kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Bu arada karanfili 4 su bardağı suda kaynatın. Gülsuyunu da tencereye ekleyin. Şerbete şeker böreklerini batarın. Pudra şekerine bulaym. Yarım saat dinlendirip, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |