1 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 su bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
4-5 dal taze soğan
Dereotu
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 kutu mısır konservesi
4-5 adet kornişon turşu
Tuz
Zeytinyağı
Limon suyu
Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Suyunu da ayırın.
Tavayı ocağa alın ve tel şehriyeleri sıvı yağda hafifçe kavurun.
Haşlanan tavuğun suyunu ve tuz ilave ederek pişirin.
Soğan ve dereotunu ince ince kıyın.
Turşu ve kırmızı biberleri küp küp doğrayın.
Tavuğu ve diğer malzemeleri derin bir kasede karıştırın.
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu da ekleyip karıştırın.
|