|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
SuzanS
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc15513
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2007
5,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk budu
1 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk budu 6-7 bardak suyla yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra didiklenir. Tencereye un ve svıyağ konur, unun kokusu gidene kadar kavrulur. Üzerine elde edilen 6 su bardağı tavuk suyu konur. Kaynama noktasına gelince şehriye atılır, 10 dakika haşlanır. Daha sonra hazırlanan tavuk eti atılır. Tuz serpilir, bir taşım kaynatılır.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
artist
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25190
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2008
5,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk budu
1.5 çay bardağı arpa şehriye
1 yumurta
8 su bardağı tavuk suyu
1 limon
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı yağ
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
1- Tavuk budu bir tencereye konur, 5 su bardağı su ve tuz katıp haşlamaya bırakılır. Tavuk eti pişince kepçe yardımıyla tencereden çıkartılır.
2- Tenceredeki tavuk suyuna 3 bardak su daha eklenip kaynatılır. Kaynayan suya şehriyeler atılıp pişmeye bırakılır.
3- Tavuk budu bıçakla küçük küçük parçalara bölünüp tekrar çorbaya katılır. Şehriyeler pişince çorba ateşten alınır.
4- Bir kapta limon suyu ve yumurta çatalla iyice çırpılır. Çorba suyundan bir miktar alınıp limonlu karışıma katılıp karıştırılır. Daha sonra bu karışım karıştırılarak çorbaya dökülür.
5- Bir tavada yağ kızdırılır. Nane ve kırmızı biber ilave edip ateşten alınır. Yağ çorbanın üzerine dökülür.
6- Sıcak olarak servis yapılır.
ML® Şehriyeli Tavuk Çorbası için tıklayın
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36725
Gönderme Tarihi: 21.May.2009
4,453 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase didiklenmiş tavuk eti
10 bardak tavuk suyu
yarım bardak arpa şehriye
Tuz, karabiber
Limon suyu
Tavuk suyu kaynatılır ve içine didiklenmiş tavuk ve şehriye konur. Tavuğun yağı olduğundan ayrıca yağ kullanılmaz. Tuzu da konup şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir. Pişen çorba karabiber ve limon suyu ilave edilerek sıcak yenir. Arzu edilirse 1 limon suyu ve 1 yumurta sarısı iyice çırpılır. Pişmiş çorbaya yavaş yavaş katılarak terbiye yapılır. Terbiyesi konan çorba fazla kaynatılmaz ve hemen tüketilir.
ML® Arpa Şehriyeli Tavuk için tıklayın
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64170
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
3,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı arpa şehriye
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Mısır nişastasını, erittiğiniz margarinde kavurun. Tavuk suyunu ve suyu ilave edin. Su kaynayınca, şehriyeyi ve küp küp doğranmış havucu ekleyin. Tuzunu katın. Şehriyeler iyice pişinceye kadar kaynatmaya devam edin. Karabiberle süsleyerek servis yapın.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66928
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2011
3,981 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 çay kaşığı karabiber
1.5 çorba kaşığı tel şehriye
Yarım tavuk
1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)
1.5 litre su
1/4 demet Maydanoz
1/4 çorba kaşığı limon suyu
2 küçük kuru soğan, soyulmuş
Yeterince tuz
Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın.
Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin.
Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın.
Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın. Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin. Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
düğün ola
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70340
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011
3,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük boy tavuk budu
7 su bardağı su
1 çay bardağı tel şehriye
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Pul biber
Tavuk budunu 7 su bardağı su ile iyice haşlayın. Daha sonra tencereden alıp, elinizle çok küçük parçalar halinde didikleyin. Tavuk suyuna tel şehriyeyi katın ve 5-6 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ardından tavuğu ilave edin ve bir-iki taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın. Bu çorbaya hiç yağ koymadım ama arzu edenler üzerine tereyağı gezdirebilir. Ya da pişirme esnasında içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyup 1 taşım kaynatıp servis yapabilir.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
Doğa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78292
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
3,154 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tavuk budu
1 su b. arpa şehriye
1 su b. süt
1 çorba k. un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba k. tereyağı
1 tatlı k. toz kırmızıbiber
1 tutam maydanoz
Tuz
Su
Tavuk etlerini haşlayıp küp küp doğrayın. Tavuk suyunun içine arpa şehriyeyi ekleyerek pişirin. Çorbayı pişireceğiniz tencerenin içine tereyağını, unu koyun. Bir dakika kavurup üzerine soğuk sütü ve tavuk suyu ile pişirdiğiniz şehriyeyi dökün. Tuzunu, suyunu ayarlayıp içine tavuk etlerini ilave edin. Hep birlikte bir taşım kaynatıp servis edeceğiniz kabın içerisine alın. Bir tavada tereyağı ve toz biberi kavurup çorbanın üzerine dökün. Son olarak ince doğranmış maydanoz serpip servis edin.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
"o"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2011
Mesajlar: 71 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc92491
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2013
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tavuk eti
3 çorba kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı su
Yarım su bardağı arpa şehriye
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Tavuk etini küp doğrayın. Sıvıyağı tencereye alıp üzerine tavuk etini katın ve birkaç dakika sote etin. Su, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başlayınca şehriyeyi katın. şehriye yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edip servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.03.2024
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
şivan
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc130461
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2017
1,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
3 yemek kaşığı tel şehriye
1,5 litre tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy domates ya da 1 yemek kaşığı salça (isterseniz her ikisi de)
Tuz
Karabiber
Maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağını tencereye alın, üzerine salçayı ekleyerek kavurun.
Tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynatın.
Kaynayan suya şehriyeleri,tuzu ve isteğe göre tavuk parçalarını korak 15 dakika daha kaynatın.
Servis kaselerine alın üzerine maydanoz serperek servis yapın.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
gülcan yılmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131952
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2018
4,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağına yakın tel şehriye
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
1 yemek kaşığı limon suyu
Haşlanmış didiklenmiş göğüs eti
Tavuk suyunu ve 3 bardak kadar sıcak suyu tencereye koyun, sonra didiklenmiş tavuk etlerini ve tel şehriyeleri ekleyip kaynatın. Çorbadan bir iki yemek kaşığı alın ve un ile çırparak çorbaya ilave edin. Şehriyeler pişmeye yakın tuz, kekik, isteğe bağlı pul biber ve karabiber ekleyin. Şehriyeler piştikten sonra ocağı kapatın.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
çerçeve
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2018
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc133290
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2018
1,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 parça tavuk göğsü
1 çay bardağı şehriye
3 adet domates
2 yemek kaşı margarin
Tuz
Karabiber
Tavuk göğsünü suda haşlıyoruz.tavuklar piştikten sonra küçük küçük dilimleyip kesiyoruz, bir tabakta bekletiyoruz.
Tencerede margarini eritiyoruz.
Daha sonra rendelediğimiz domatesleri koyuyoruz.
Bir iki kaşım kaynatıyoruz daha sonra sehriyeyi ve tavuk parçalarını ekliyoruz tuz ve karabiber ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
çerçeve
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2018
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc133291
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2018
1,131 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 bardak tavuk suyu
1 adet havuç, dilimlenmiş
½ bardak yumurta noodle
1 adet tavukgöğsü, küp doğranmış
1 tutam karabiber
Tavuk suyu, karabiber ve havuç ile bir çorba tenceresinde havuçlar biraz yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Üzerine ise noodle ve tavuk eti konularak ortalama 10 dakika veya noodle pişinceye kadar kaynatılarak servis edilir.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
sessiz bilge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc149398
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2020
455 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kemikli tavuk baget
1 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı beyaz un
1 yemek kaşığı tereyağı
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 çay kaşığı tuz
Tavukları derin bir tencerede 5 su bardağı suda haşlayın.
Tavuğun etlerini kemiklerinden ayırıp didikleyin. Suyunu da süzüp bir kenara alın.
Tereyağını ve sıvı yağı tencerede kızdırıp unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine tavuk suyunu sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.
Tavuk parçalarını ve şehriyeleri de çorbaya ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Ardından kaselere bölüştürüp limon suyuyla sıcak servis yapın.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
hacı karagöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152510
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
314 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk budu
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şehriyeli tavuk
1/2 çay kaşığı karabiber
1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir tencereye koyun. Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin. Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı şehriyeli tavuk, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.05.2024
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163488
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2022
260 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü ya da 2 adet tavuk budu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şehriye
2 yemek tereyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
Yarım limon
Öncelikle tavuk etini haşlayarak didikleyin. Ardından tencereye tereyağını koyarak eritin. 2 yemek kaşığı unu ilave ederek şehriyeleri de katın. Haşlanan tavuğun suyunu üzerine dökerek iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu tavuklara ekleyin ve kaynatmaya devam edin. Bir başka tavada ise 1 yemek kaşığı tereyağını, tuzu, pul biberi, karabiberi ve kekiği kızdırın. Ardından da çorbaya ilave edin. 1 -2 taşım kaynadıktan sonra çorbanız hazır.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177307
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2024
164 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 adet kemikli tavuk göğsü veya tavuk budu
5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı un
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı tel şehriye
Tuz, karabiber, pulbiber
Öncelikle tencere üzerini geçecek şekilde tavuk etini biraz tuz ekleyerek haşlayın. Soğuduktan sonra etleri parçalara ayırın ve ayrı bir tabağa koyun. Çorbanızı yapacağınız tencereyi ocağa yerleştirin. Tencereye tereyağını alıp eritin, soğan ince ince doğrayıp kavurun, 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip kavurun. Üzerine un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra önceden ayırdığınız 5 bardak tavuk suyunu ilave edin. Tel şehriyeleri ilave edin. Tavukları da ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirin. Ardından tuz ve baharatları ekleyerek kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179217
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2024
57 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kalçalı but
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
5 kaşık tel şehriye
Yarım limon suyu
2 litre su
Tuz nane pul biber
Önce tavuğu 2 litre kadar suda haşlayıp ufak ufak didiyoruz. 1 kaşık tereyağını ve unu tencereye alıp pembe renk alana kadar kavuruyoruz. Tavuğu haşladığımız suyu ve limon suyunu ekleyip kaynayınca tavuk ve şehriyeyi tencereye bırakıyoruz. Bir tavada 1 kaşık tereyağı kızarınca nane ve pulbiberi de atıp bir kaç saniye karıştırıp çorbamızın üzerine gezdiriyoruz. 5 dakika daha kaynayan çorba servise hazırdır.
|
|