1 çay bardağı arpa şehriye
100 gram brokoli
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
200 gram ıspanak yaprağı
5-6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
6 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Limon dilimi
Brokoli
Tereyağını tencereye koyup eritin ve salçayı ekleyin. Şöyle bir çevirdikten sonra içine kıyılmış brokoli, patates, havuç, soğan, ıspanak yaprağı ve maydanoz katın. Kısık ateşte 5 dakika kavurun ve suyunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı blenderden geçirin ve tekrar tencereye alın. Şehriyeyi ilave edin ve 15 dakika pişirin. Servis yaparken üzerine limon dilimi ve kıyılmış brokoli koyun.
|