| 
 
 
 | 
Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
zatinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2011 
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76871 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2012 
1,700 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek Kaşığı margarin
 
1 Çay Bardağı şehriye
 
3 Su Bardağı sıcak su
 
1 Tatlı Kaşığı tuz
 
2 Su Bardağı pirinç
 
 
Pirinçleri ayıklayıp yıkayın sıcak su dolu bir kabın içine koyup yarım saat bekletin. Tencerenin içine yağı ve şehriyeyi koyup pembeleşinceye kadar kavurun sonra yıkadığınız pirinçleri ilave edip pirinçler buruşuncaya kadar tekrar kavurun üzerine sıcak suyu ve tuzunu ekleyip suyu çekene kadar pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Ömeralp Çelik" tarafından gönderildi. 01.05.2020
  
 | 
Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
kutlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2012 
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79260 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2012 
1,657 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 Gr tereyağı
 
1 Su Bardağı pirinç
 
4 Adet tavuk baget
 
1 Tatlı Kaşığı tuz
 
0,5 Su Bardağı şehriye
 
2 Su Bardağı sıcak su
 
 
Yağı eritip şehriyeyi kavurun. Pirinçleri yıkayıp şehriyeye ilave edin ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Suyunu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
hayatımın tarifi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2012 
Mesajlar: 60 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78915 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2012 
1,619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Yemek margarin
 
1 Su Bardağı arpa şehriye
 
3 Su Bardağı pirinç
 
5 Su Bardağı su
 
1 Adet et bulyon
 
 
Pirinci yıkıyoruz margarini ve sıvı yağı tenceremize koyup sehrıyeleri kovuruyoruz.
 
Ardından yıkanmıs pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edıyoruz.
 
Suyunu ekleyıp bulyon ve tuzu ilave edıyoruz.
 
Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
duru kan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.02.2013 
Mesajlar: 45 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86450 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2013 
1,561 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 Gr Margarin
 
1 Çay Kaşığı karabiber
 
2 Çay Kaşığı toz şeker
 
1 Yemek Kaşığı limon suyu
 
2 Su Bardağı pirinç
 
2 Çay Kaşığı tuz
 
1 Çay Bardağı arpa şehriye
 
3 Su Bardağı sıcak su veya tavuk suyu
 
 
Pirinci yıkamadan tuzlu sıcak suda 1 saat kadar bekletin. Nişastası akana kadar 5 6 kez yıkayın ve suyunun iyice süzülmesini sağlayın. Pilav tenceresinde margarini eritin, arpa şehriyeleri ekleyin. Tahta bir kaşıkla şehriyelerin rengi hafif kahverengiye dönünceye kadar sürekli karıştırarak 2 - 3 dakika kavurun. Üzerine pirinci ekleyerek 4- 5 dakika daha karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ilave edin. Limon suyu, tuz, karabiber, şekeri ilave edin. Kapağını kapatarak su kaynamaya başlayana kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişmesine yakın üzerine didilmiş tavuk etlerini yayın. Pilavı servis yapmadan önce 10 -15 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapılır.
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
fettan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86504 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2013 
1,519 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Çay Bardağı arpa şehriye
 
1 Tatlı Kaşığı tuz
 
1 Kase pirinç
 
3 Yemek Kaşığı zeytinyağı
 
1 Yemek Kaşığı margarin
 
2 Kase su
 
 
Öncelikle suyu kaynatın, pirinci iyice yıkayın, nişastalı suyu gidene kadar bir tencereye margarini ve sıvıyağı koyup şehriyeler kahvengini alıncaya kadar kavurun, pirinci ekleyip 1-2 dk. kavurun. Suyunu ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıp pişirin.10 dk. dinlendirdikten sonra servis yapın.
  
 | 
Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171352 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2023 
231 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 su bardağı baldo pirinç
 
1,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıcak su
 
1 yemek kaşığı dolusu tel şehriye
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Pirinci iyice yıkıyoruz. Yukarıda söz ettiğim gibi. Tencerenize yağı koyup tel şehriyeyi ekliyoruz. Güzelce kavuruyoruz. Rengi değiştiğinde pirinçleri ve tuzu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
 
Pirinçler saydamlaştığında suyu ekliyoruz. karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Ara ara kontrol ediyoruz. Pilav göz göz olduğunda ocağın altını kapatıp tencere Demlenmeye bırakıyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |