| 
 
 
 | 
Şehriyeli Peynir Köftecikleri | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5973 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2006 
2,467 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
15 g margarin
 
15 g un
 
40 ml sut
 
125 g Taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
 
Taze çekilmiş beyazbiber
 
1/4 çay kasigi Hintcevizi
 
kızartmak için:
 
Sivi yag
 
60 g un
 
2 adet yumurta (çırpılmış)
 
90 g Tel şehriye
 
 
YAPILIŞI
 
Margarini bir tencerede eritin. Unu katıp sürekli karıştırarak bir meyane hazırlayın. Meyaneyi un kokusu gidinceye kadar pişirin. Meyaneye azar azar sütü ilave edip yedirin. Bir taşım kaynatın. Ateşi iyice kısın.
 
Rendelenmiş kaşar peynirini katıp karıştırın. Beyazbiberi ve hintcevizini ilave edin.
 
Karışımı çok kısık ateşte peynir hafif eriyinceye kadar karıştırarak pişirip tencereyi ateşten alın. Ilınmaya bırakın.Ilınmış karışımı 10 eşit parçaya bölün. Ufak parçalar halinde tencereden alıp elinizle yuvarlayarak şekil verin.
 
Yagi bir fritöz ya da kızartma tenceresinde kızdırın. Peynir köfteciklerini önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da şehriyeye bulayarak, yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
 
 
 ML® Şehriyeli Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Şehriyeli Peynir Köftecikleri | 
  | 
YOL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2013 
Mesajlar: 174 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92967 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2013 
2,074 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1'er çorba kaşığı margarin ve un
 
1 çay bardağı süt
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
250 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
 
1 çay kaşığı taze çekilmiş beyazbiber
 
İki tutam hint cevizi
 
Pane için: 
 
1 su bardağı un
 
2 adet çırpılmış yumurta
 
1 su bardağı tel şehriye
 
Kızartmak için: 
 
Sıvıyağ
 
 
Meyane hazırlamak için margarini tencerede eritip, unu ekleyin. Devamlı karıştırarak, un kokusu gidene kadar pişirin. Üzerine, sütü azar azar ilave edip, karıştırarak yedirin. Ocağın altını iyice kısın. Yumurta sarısı ve rendelenmiş kaşar peynirini katıp karıştırın. Beyazbiber ve hint cevizini ekleyin. Karışımı kısık ateşte, kaşar peyniri hafif eriyene dek karıştırıp, ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
 
Ilınmış haldeki karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Yuvarlakları önce una, sonra yumurtaya ve tel şehriyeye bulayın. Kızgın sıvıyağda, altın sarısı renk alana dek kızartın. Ilık olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |