| 
 | 
| Şehriyeli Bezelye Çorbası | 
|  | has hoşaf Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.11.2010
 Mesajlar: 21
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc57206 Gönderme Tarihi: 02.Kas.2010
 2,213 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı taze bezelye
 1 adet kuru soğan
 1 adet havuç
 1 çay bardağı arpa şehriye
 5 çorba kaşığı sıvıyağ
 1 çorba kaşığı un
 1 tatlı kaşığı tuz
 6 su bardağı su
 
 2 su bardağı su kaynatılır, şehriye atılır, kaynayana kadar pişirilir. Diğer tencerede un ve yağ pembeleştirilir. Üzerine su konur. Kaynayınca bezelye, ince doğranmış havuç ve soğan eklenir. Malzeme yumuşayana kadar pişirilir. Sonra blenderden geçirilir, tekrar tencereye konur. Üzerine ayrı kapta haşlanmış şehriye katılır. Bir taşım pişirilir.
 
 
 | 
| Şehriyeli Bezelye Çorbası | 
|  | tek yürek Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.09.2014
 Mesajlar: 29
 Şehir: ısparta
 | Kısa URL: https://ml.md/lc101511 Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2014
 2,159 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 yemek kaşığı bitkisel margarin
 1 tepeleme yemek kaşığı un
 8 su bardağı tavuk veya et suyu
 2 su bardağı taze bezelye (Konserve bezelye de kullanabilirsiniz.)
 1 çay bardağı arpa şehriye
 2 çay kaşığı tuz
 1 demet dereotu
 
 Margarini orta boy tencerede eritip üzerine unu ekleyin. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak un iyice sararıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun. Tavuk ya da et suyunu yavaş yavaş ilave edip çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırmaya devam ederek kaynoyınca-ya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca üzerine taze bezelyeyi aktarıp 15-20 dakika daha pişirin. (Konserve bezelye kullanacaksanız, pişirme süresini kısaltmanız gerekir.) Bezelyeler iyice yumuşadığında, arpa şehriye ve tuzu katıp 7-8 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış dereotu serperek sıcak sıcak servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |