|
ŞEHRİYE ÇORBASI |
|
Yeşil Yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc16514
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
6,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Su bardağı et suyu
4 Kesilmiş limon
8 Çorba kaşığı kırılmış şehriye
Yeteri kadar tuz
Bir tencereye etsuyu koyup ateşe, koyunuz. Kaynayınca tuz şehriyeyi İçine atınız. Biraz karıştırıp bırakınız. Kâseye boşaltıp limonla servis yapınız.
ML® Roman Çorbası (görsel)
|
Şehriye Çorbası |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc14848
Gönderme Tarihi: 24.May.2007
6,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak tavuk suyu veya et suyu
150 gram şehriye
Tuz
Bir tencereye et suyu veya tavuk suyu konur. Su kuvvetli bir ateşte kaynamaya başlayınca içine şehriye atılır. Şehriyeler 10-15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tadına bakılır ve gerektiği kadar tuz serpilir. Şehriyeler yumuşak bir duruma gelince tencere ateşten indirilir. Kâselere veya çukur tabaklara bölünür ve servis yapılır.
ML® Şehriyeli Domates Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "murat akbak" tarafından gönderildi. 08.11.2016
|
Şehriye Çorbası |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7966
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
19,523 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı arpa şehriye veya 1 su bardağı kırılmış tel şehriye
8 su bardağı su
2 çorba kaşığı katıyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
Limon suyu
Çiğ şehriyeden: Önce çorbanın suyunu kaynatınız. Bir tatlı kaşığı tuz atarak, arpa veya tel şehriyeyi ilave ediniz. Bir iki el karıştırıp yarım saat pişmeye bırakınız. Şehriyeler yumuşayıp şişince, ateşten indiriniz. Üzerine kıyılmış maydanoz ve limon sıkıp ikram ediniz. Bu çorba sade suyla yapıldığı gibi, tavuk veya et suyuyla da yapılır.
Kavrulmuş şehriyeden: Arpa veya tel şehriyeyi önce yağda kavurunuz. Şehriyeler pembeleşınce üzerine kaynar su ilave ediniz. Yarım saat kadar pişiriniz. Kavrulmuş şehriye ile yapılan çorbalara et veya tavuk suyu konmaz. Üzeri maydanozla süslenip, limon sıkılarak ikram edilir.
Not: Şehriye çorbası kemik suyu ile yapılırsa daha lezzetli olur. Yaşlılara, hastalıktan yeni kalkmış kimselere, kemik suyuna şehriye çorbası tavsiye edilir. İştahsız, zayıf çocuklar için bu tür çorba çok yararlıdır.
ML® Nazır Çorbası için tıklayın
|
Şehriye Çorbası |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc343
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2005
9,174 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Bol suda haşlanmış, süzülmüş şehriye pişeceği kaba konur. 4 bardak su, tereyağı konur 15 dakika pişirlerek ateşten alınır. Domates suyu süzgeçten geçirilir, çorbaya katılır, bir taşım daha kaynatılır.
ML® Şah Çorbası için tıklayın
|
|