Kısa URL: https://ml.md/lc178435
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2024
42 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı demli çay
Dilediğiniz kadar şeker veya şekersiz
Yeteri kadar buz veya soğuk su
Şeftali dilimleri
Öncelikle hazırda demlenmiş çay yoksa 2 yemek kaşığı kaşığı siyah çayı, 1 su bardağı sıcak su ile 10-15 dakika demleyin. Şekeri ekleyip eritin. Soğumaya bırakın. Dilimlediğiniz şeftalileri bir tencerede yumuşayıncaya kadar kaynatıp, suyunu süzün. Şeftali suyunu soğumaya bırakın. Soğuyan çay ve şeftali suyunu kullanacağınız sürahide birleştirin. Buzdolabında kaldırın. Buz küpleri ve taze nane ile servis edebilirisiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc178422
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2024
65 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet olgun şeftali
1 litre su
3 yemek kaşığı siyah çay yaprağı veya 4 adet siyah çay poşeti
1/2 su bardağı şeker (isteğe bağlı olarak azaltabilir veya artırabilirsiniz)
1 litre soğuk su
Buz
Taze nane yaprakları (isteğe bağlı)
Limon dilimleri (isteğe bağlı)
Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
Şeftalileri küçük parçalar halinde doğrayın.
Bir tencereye doğranmış şeftalileri ve şekeri ekleyin.
Üzerine 1 litre su ekleyin ve karışımı kaynamaya bırakın.
Şeftaliler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın.
Şeftali karışımını ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan karışımı süzgeçten geçirerek posasını ayırın. Elde ettiğiniz şurubu bir kenara ayırın.
Ayrı bir tencereye 1 litre suyu kaynatın.
Su kaynadıktan sonra ocaktan alın ve siyah çay yapraklarını veya çay poşetlerini ekleyin.
Çayı yaklaşık 5 dakika demlenmeye bırakın. Daha yoğun bir çay aroması istiyorsanız demlenme süresini artırabilirsiniz.
Demlenen çayı süzgeçten geçirerek süzün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Büyük bir sürahiye soğuyan çayı ve şeftali şurubunu ekleyin.
Üzerine 1 litre soğuk su ekleyin ve karıştırın.
İsteğe bağlı olarak taze nane yaprakları ve limon dilimleri ekleyebilirsiniz.
Sürahiyi buzdolabında en az 1 saat soğumaya bırakın.
Servis yapmadan önce bardakları buzla doldurun. Üzerine soğuk çayı dökün ve dilerseniz nane yaprağı ve limon dilimi ile süsleyin. Afiyet olsun! Bu tarifle ev yapımı, ferahlatıcı bir şeftalili soğuk çayın keyfini çıkarabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc166078
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2022
161 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet şeftali
2 yemek kaşığı çay
8 bardak su
1 adet limon
3 adet şeftaliyi 8 bardak suda kaynatın.
Bu karışımda 1 adet limonu 4’e bölerek ilave edin.
Üzerine 2 kaşık çayı ekleyerek soğumaya bırakın.
Limon kabuklarının çayınıza acı bir tat bırakmaması için servis zamanı geldiğinde limon parçalarını çaydan çıkarın.
Kısa URL: https://ml.md/lc144991
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2019
521 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet şeftali
2 bardak yeşil çay
1 litre su
Yarım bardak şeker
Şeftalileri küçük küçük doğrayın.
Bir sürahide üzerine diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve demlenmesi için dinlendirin.
Süzdükten sonra buzdolabında soğuması için bekletin.
Buzla servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc11738
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2007
2,552 defa indirildi / yazdırıldı
12 bardak soğuk su
3 iri ve sulu şeftali
1 limon
6 kaşık toz şekeri
6 kaşık çay
Üstüne bir fincan kadar kaynar su döküp çayı hafifçe karıştırarak tozunu gidermeli ve hemen bu suyu dökmeli. Sonra demliğe konacak bu çaya 2 bardak su koyup çaydanlığı ateşe oturtmalı. Çay iyice demlenince bunun beri yanda kaynamakta olan on bardak suyla karıştırıp süzgeçten geçirmeli, bir kenarda soğumaya bırakmalı
Limonun suyunu büyükçe bir kaba dökmeli. Bunun ustune toz şekeriyle kabuğu soyulduktan sonra küçük parçalara doğranmış olgun şeftaliyi dokmeli. Kaba soğumuş ve süzülmüş çayı da kattıktan sonra içindekileri şeker eriyinceye kadar karıştırmalı, buzdolabına kaldırmalı. Karışımı buzdolabında bir saat kadar bıraktıktan sonra bunu ince delikli tel süzgeçten geçirmeli ve bir sürahiye boşaltmalı. tekrar buzdolabına kaldırmalı ve servis vaktine kadar buzdolabında veya termosta tutmalı.