|
|
Şeftalili Piliç |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55457
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2010
1,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet Banvit Piliç Bonfile Göğüs
2 çorba kaşığı susam yağı
3 adet büyük boy şeftali (soyulmuş, dilimlenmiş)
3 adet taze soğan (2,5 cm uzunluğunda kesilmiş)
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Isıtılmış yağda ve hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü 5er dak. pişirin.
Şeftali dilimleri ve soğanları ilave edip tuz, karabiber serpin.
Üzerini bir kapakla kapatıp kısık ateşte yaklaşık 15 dak. pişirin.
Sıcak servis yapın.
|
Şeftalili Piliç |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55526
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2010
1,787 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Banvit Tava
1 çorba kaşığı zeytinyağı
60 gr esmer tozşeker
4 adet şeftali veya nektarin (dilimlenmiş)
1/4 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı karanfil (dövülmüş)
2 çorba kaşığı limon suyu
1 adet taze soğan (yeşil kısmı ince kıyılmış)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Zeytinyağını ısıtıp, etleri yerleştirin. Hızlı ateşte, her iki yüzleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2`er dak. pişirip, hafif yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin.
Üzerlerine şekerin yarısını serpin. Aralarına şeftali dilimlerini yerleştirin. Kalan şeker, zencefil, karanfil, tuz ve karabiber serpin. Limon suyunu gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, yaklaşık 20-25 dak. pişirin. Taze soğan serperek servis yapın.
|
|
Şeftalili Piliç Tarifleri Banvit Yemek Tarifleri
|
|