|
|
Şeftalili Pasta |
|
bezgin seyyah
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc136696
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2018
2,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 adet şeftali
1 paket kremşanti
2 su bardağı süt
Kek için:
4 tane yumurta
4 türk kahvesi fincanı şeker
4 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı sıcak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üst sosu için:
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
Iıslatmak için:
1 kaşık şeftali reçeli
Kek için oda ısısındaki yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Su, yağ, yoğurt, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Yuvarlak kelepçeli kalıbınızı yağlayın ve üzerine kek hamurunu dökün. 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Keki soğuduktan sonra 3 parçaya kesin.
Kremşanti ve soğuk sütü çırpın. Dolapta soğumaya bırakın. Şeftalileri soyup önce üzerine dizebileceğiniz şekilde dilimleyin. Üzeri için yeteri kadar aynı boy şeftali dilimledikten sonra kalanları pastanın arası için daha küçük doğrayın.1 kaşık şeftali reçelini sulandırıp kekin katlarını ıslatın. Daha sonra kremşanti sürüp şeftali dilimlerini dizin. Her iki katı da bu şekilde hazırladıktan sonra pastanın üzerini kremşanti ile kaplayın. Krema sıkacağı ile kenarlarını yükseltin ve dolapta soğumaya bırakın.
Üst sosu için 1 çay bardağı şekeri teflonda kısık ateşte eritin. Şeker tamamen eriyince 1 su bardağı su ekleyip kaynatın. Sertleşen şeker eriyene kadar kaynatın. Sonra 1 su bardağı suda nişastayı ezip karamelli suya karıştırarak ekleyin. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ve arada karıştırarak soğutun.
Pastayı dolaptan çıkarıp dilimlediğiniz şeftalileri üzerine sizin. Ilınan sosu şeftalileri kaplayacak şekilde pastanın üzerine dökün. Hemen dolaba kaldırarak soğumaya bırakın. En az 3-4 saat dolapta dinlendikten sonra servis edin.
|
Şeftalili Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168704
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2022
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
1 çay bardağı su
Krema:
4 adet şeftali
2 poşet Dr. Oetker Tartjöle
4 yemek kaşığı toz şeker
3 çay bardağı su
2 çay bardağı şeftali suyu
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
iri kırılmış bitter çikolata
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Şeftalilerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayıp süzgüde bekletin.
2 poşet Tartjöle'yi toz şeker, su ve şeftali suyu ile karıştırarak 1 dakika kaynatın. Ocaktan alıp şeftalilerin yarısını ekleyin. 2-3 dakika karıştırarak soğutun, servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın ve soğutun.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kalan şeftalileri ekleyip karıştırın. Bir miktarını jölenin üzerine sürün ve ikinci pandispanyayı kapatın. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın.
Çikolata ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletin.
|
|
Şeftalili Pasta Tarifleri Pandispanya Tarifleri
|
|