|
|
Şeftalili Kek |
|
garagız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77927
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2012
1,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet Sana Hamurişi
1 Paket vanilin
2 Su Bardağı un
4 Adet yumurta
1 Su Bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Su Bardağı toz şeker
1 Adet küp küp dogranmış şeftali
Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şekeri, şeker eriyinceye kadar, yaklaşık 7-8 dakika çırpın. (Üzeri göz göz olacak). Üzerine önce sıvı malzemeleri sana yagını ve yoğurdu ekleyin çırpmaya devam edin.Ayrı bir kapta unu, üzerine kabartma tozunu ve vanilini eleyin. Elediğiniz toz karışımı kekinize ekleyip çok fazla çırpmadan ya da bir spatula ile (söndürmeden) karıştırın. Küp küp doğradığınız şeftalileri yarım yemek kaşığı una bulayın. Kekinizin içine atın. Yağlayıp unladığınız kek kalıbınızın dibine (ben 12 dilimli bir kek kalıbı kullandım) dilimlediğiniz nektarlarınızı dizin. Üzerine kek hamurunuzu dökün. Kalıbı birkaç kere tezgaha vurup, önceden ısıtılmamış fırında, 160 derece ısıda, yaklaşık 45-50 dakika pişirmek üzere fırına kaldırın. İlk 40 dakika fırının kapağını açmayın. 40 dakika sonra bir kürdanı kekinizin ortasına batırıp çıkan çubuğu kontrol edin. Eğer kürdan ıslak ise pişirmeye devam edin. (Bu esnada eğer fırınınız benimki gibi, üst kısmını fazla pişiriyorsa, kekinizin üstüne bir alüminyum folyo kapatabilirsiniz. Kürdan testini bu folyodan da yapabilirsiniz). Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın
|
Şeftalili Kek |
|
babacan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2012
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77048
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2012
1,562 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1,5 Su Bardağı şeker
2 Çay Kaşığı kabartma tozu
1 Su Bardağı un
2 Yemek Kaşığı sana klasık
1 Çay Kaşığı muskat rendesi
2 Adet şeftali
1 Çay Kaşığı Ucuyla Tuz
1 Su Bardağı süt
Fırını önceden ısınması için 180 °C ye ayarlayın. Şeftalileri kabuklarını soyarak ince ince dilimleyin ve bir kase de 1 yemek kaşığı şeker ile karıştırıp, dinlenmeye bırakın. Şeftaliler şeker ile suyunu salıp, şerbetlenirken; başka bir kasede kalan şekeri sıvı yağ, un, tuz, muskat rendesi ve süt ile karıştırın. en son olarak kabartma tozunu ekleyin fırın kabını öncelikle bir çay kaşığı margarin ile iyice yağlayın veya yağlı kağıt da tercih edebilirsiniz. Hamurun kabarması ihtimalini göz önünde bulundurarak sırf tabanı değil, kenarları da yağlayın. Ardından hamuru kaba dökün ve yayılmasını sağlayın.Hamur tüm kaba yayılınca, sırayla şeftali dilimlerini dizin.Önceden 180 °C ‘de ısılmış fırında, fırınınızın gücüne bağlı olarak kontrol ederek, 30-40 dakika pişirin.
|
Şeftalili Kek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61172
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2011
1,869 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kabartma tozu
3 adet şeftali
175 gr un
3 adet yumurta
150 gr toz şeker
175 gr sana yağı
1 paket vanilya
Sanayı oda sıcaklığında yumuşatın. Oda sıcaklığında yumuşattığınız Sanayı, toz şekeri ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpın. Daha sonra içine, ayrı bir kabın içine kırıp, tazeliğini kontrol ettiğiniz yumurtaları ekleyip, en son olarak içine unu ve kabartma tozunu bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave edin (kekin daha çok kabarması için). Sıvı Sana ile yağladığınız, düz yuvarlak veya açılır kapanır tek kalıbın içine kek hamurunu döküp, düzeltin. Şeftalilerin kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesip, çekirdeğini çıkardıktan sonra ince ince dilimleyin. Dilimlenmiş şeftalileri, kek hamurunun üzerini tamamen kapatacak şekilde dizin. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen keki kendi kalıbının içinde 5 dakika bekletip, servis tabağına çıkarıp, soğuk olarak servis edin. Bekletmezseniz, kek kalıptan çıkarken parçalanabilir. Şeftalili keki arzuya göre krem şanti veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
|
|
Şeftalili Kek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|