Şeftalilerin kabuklarını temizleyip, çekirdek yataklarını çıkarın. Toz şekerle birlikte blenderden geçirip dilediğiniz şekildeki kalıplara pay edin. Bir gece derin dondurucuda dinlendirin. Dondurma olarak veya tatlıların yanında servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc167601
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022
269 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet olgun şeftali
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Öncelikle dondurmayı koyacağınız plastik kabı derin dondurucuda dondurun. Şekeri ve suyu 7-8 dakika kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kasede ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış şeftalilerin üzerine kararmaları için biraz limon suyu gezdirin ve kenara alın. Şekerli şerbetinizi şeftalilerin üzerine dökün ve meyveleri el blenderı yardımıyla püre haline getirin. Artık dondurmanızı dondurabilirsiniz. Meyve püresini buzluktan çıkardığınız kaba yayın ve en az 20 dakika bekleyin. Şeftalili dondurmanız hazır.