| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şeftali Kurutması | 
 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11880 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007 
2,180 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Olgun şeftaliler yıkanır, kaynar suda haşlanır ve soğuk suda soğutulur Şeftaliler, kabukları soyulduktan sonra, dilimlenip çekirdekleri ve çekirdek yuvalan çıkarılır. Dilimler, % 1'lik tuzlu suda 10 dakika veya birinci kükürtleme usulüyle 30 dakika, ikinci kükürtleme usulüyle olursa 60 dakika kükürtlenir, yahut da şurupta 20 dakika haşlanır, sonra suları süzülüp kerevetlere serilir. Şeftali güneşte veya fırında kurutula-bilir. Fırının sıcaklığı 60-65 derece olmalıdır. Fırında kurutma süresi 10-24 saat arasında değişir. Şeftalinin güneşte kuruması ise 5-6 günde olur.
  
 | 
 
ŞEFTALİ KURUTMASI | 
 
  | 
bal damlası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2010 
Mesajlar: 63 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56064 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2010 
1,823 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Sağlam ve yarma şeftalileri, çekirdeklerini çıkarıp ipliğe dizerek ya hasır üstünde ya da bir yere asarak, üstüne de tülbent örterek kurutunuz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şeftali Kurutması Tarifleri Turşular Konserveler
 | 
 
 
 
 |