| 
 
| 
 
 
 | 
 
ŞEFTALİ KÖFTESİ | 
 
  | 
zekiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2006 
Mesajlar: 35
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6237 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2006 
3,084 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 Kg orta yağlı Koyun Kıyması 
 
1 dilim Bayat Ekmek 
 
2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan 
 
1 Kuzu Ciğeri Gömleği 
 
½ demet Maydanoz 
 
Tuz, Karabiber
 
 
Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve avucunuzda sıkın. Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte  et makinesinde (ya da robotto) 1 kere daha çekin (veya mikserde olabilir). Tuz ve karabiber eklendikten sonra kıymayı yoğurun. Dilerseniz kıymaya ½ çay  kaşığı baharatta ekliyebilirsiniz. 
 
Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini 6 cm. genişliğinde kare parçalara bölün. Her bir gömlek parçasına 1½  ceviz büyüklüğünde  yuvarlanmış köfteleri koyun, küçük yuvarlak şeftali şeklinde bohçalar yapın. 
 
Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde dizin. Ateşte yada fırında kurutmadan pişirin.
  
 | 
 
Şeftali Köftesi | 
 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67481 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2011 
4,530 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Özgür Şef
 
 
Çifte çekilmiş Yarım kg dana ve yarım kg yağlı kuzu kıyması
 
1 demet ince kıyılmış maydanoz
 
3 büyük boy rendelenmiş soğan
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı karabiber
 
5 adet kuzu gömleği (ince kısmı kullanılacağı için daha fazla kuzu gömleği gerekebilir)
 
 
Kuzu gömleğinin hazırlanışı: Kuzu gömlekleri un ile ovuşturularak yıkanır. Daha sonra sirkeli suya yatırılarak 5 dakika bekletilir. Kuzu gömlekleri tekrar ovuşturularak yıkanır ve temiz su ile durulanır. Kuzu gömleklerinin ince bölümleri, kenarları 5 cm uzunluğunda kare şeklinde kesilerek köfteleri sarmak üzere hazırlanır.
 
Köftelerin hazırlanışı: Kıyma tüm malzeme ilave edilerek iyice yoğrulur. Önceden hazırlanmış kuzu gömlek parçalarının üzerine köfte büyüklüğünde kıymalar yerleştirilerek dolma gibi sarılır. Köfteler, piştiği zaman küçüleceği için kuzu gömleği içine koyulan kıyma bol olmalıdır.
 
Köftelerin pişirilişi: Şeftali köfteleri, pişirilirken çok duman çıkaracağından dolayı açık havada ve mangalda pişirilmelidir. Sıcakken, doğranmış maydanoz, kuru soğan ve sumak karışımı eşliğinde, yoğurt veya humus ile servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ŞEFTALİ KÖFTESİ Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |