Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Beyti Tarifleri > Şeftali Kebabı (Kıbrıs) (5 adet - 425,454 defa bakıldı)

Şeftali Kebabı (Kıbrıs)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şeftali Kebabı (Kıbrıs)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38451
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2009
4,701 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo dana kıyma
250 gr. koyun gömlek
100 gr kuru soğan
yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı tuz
Biraz karabiber

Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın.Maydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyın.Dana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurun.Daha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin. Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olurKasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazırladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırın. Köfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirin. Izgarada pişireceğiniz şeftali kebabını servis yapın.

Not: Tarihi; Bir sokak kebabcısı olan Ali usta bu kebabı keşfetmiş. Musterileri cok begenmis ve adını sormus. Ali Usta kendi icat ettigi bir sey oldugu icin ismini de kendi bulmus. ŞEF ALİ KEBABI demis. Fakat seneler gectikten sonra bu Şeftali Kebabı olmuş.


ML® Şeftali Kebabı için tıklayın




Fotoğraf "zehirli sarmaşık" tarafından gönderildi. 18.08.2016


Şeftali Kebabı (Kıbrıs)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc103102
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2014
3,098 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kuzu gömleği
600 gr karışık kuzu ve dana kıyma
1 adet kuru sogan
yarım demet maydanoz
1.5 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı galete unu ve bayat ekmek içi
2 kaşık margarin

Soğanı, maydanozu ince doğrayıp, baharatlarla beraber kıymaya ekleyin. 10 dakika kadar yoğurun ve irice köfteler hazırlayın.
Kuzu gömleğini, yumuşaması ve gerçek boyutuna ulaşması için 1 saat önceden yoğurt mayalama sıcaklığındaki suya koyun.
Gömlekten 7-8 cm. eninde uzunca şeritler kesin.
Köftelerden birini şeritin ucuna koyup bir kez dolayacak şekilde, gömleğe sarın. Bıçakla gömleğin fazlasını, köftenin hemen dibinden kesin.
Kalan köfteleri de bu şekilde sarın. Elinizle düzelterek bir tepsiye yerleştirin.
Köfteler, üstü kapalı olarak bir gece buzdolabında beklerse çok daha iyi olur.
Köfteleri bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. üzerine 2 kaşık margarin sürün Üzerleri nar gibi kızarınca fırından alın.
Pişen köfteleri sotelenmiş sebzelerle beraber servis edin.



Şeftali Kebabı (Kıbrıs)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc106181
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2015
3,392 defa indirildi / yazdırıldı




KKTC'de İmgesel Yemekler
Doğu Akdeniz Üniversitesi


2 kg yağsız koyun kıyması
3 adet banna (kuzu gömleği)
Soğan
Baharat ( kekik, karabiber, acı biber ve tuz )
Ekmek içi (az miktarda)
Sarımsak

Yağsız koyun kıyması, baharat (kekik, karabiber, isteğe göre acı biber, tuz) ve birkaç yöresel katkı maddesiyle iyice yoğrulan köfte seklindeki etler, zar tabakası halindeki banna ile küçük küçük parçalar halinde sarmalanarak, dinlendirmek üzere bekletilir. Et kendine geldikten sonra, ızgaraya konulan seftali kebabı, on bes–yirmi dakika içinde servise hazır hale gelir.

Not: Koyun etinin yanı sıra az yağlı olduğu için, çoğunlukla dana eti tercih edilir. Kebabın yanında çoğunlukla da çoban salatası ve ayran ikram edilir. Banna, kendiliğinden yağlı olduğu için ayrıca piserken yağ konulmaz. Bu sebeple, tansiyon ve kalp hastalarının çok fazla yemesi önerilmemektedir.
Kıbrıs’ta seftali kebabı olarak anılan bu kebap türü, yüzeysel olarak koyunun banna denilen karın yağının avuç içi büyüklüğünde kesilip, önceden hazırlanan harcın etrafını saracak sekilde dolanmasıyla yapılan bir yemektir. Kıbrıs lisanında seftali kebabına daha çok ‘banna’ denilmektedir. Görneç Köyü’nde koyunun karın yağı (banna) ‘terb’ olarak anılmaktadır.
Terb, seftali kebabını diğer kebaplardan ayıran kebabın en temel malzemesidir.
Rum mutfağında da örnekleri görülen Seftali Kebabı, aslen Rumlar tarafından kullanılan bir yemektir. Seftali adı Kıbrıs’ta meyveden ziyade kebap ismi olarak kullanılır.
Kıbrıs’a özgü, Anadolu’daki bazlama ekmeğine benzeyen, pidenin içinde veya tabakta servis edilen seftali kebabı, özel günlerde (kutlama, ziyaret) yapılmakla birlikte; adaya gelen yerli-yabancı turistlerin de gözde yemeklerindendir.
Seftali kebabının adının ise, yöre halkı tarafından çok fazla bilinmeyen bir öyküsü bulunmaktadır. Bu yemeği ilk kesfeden ve hazırlayan bir sokak kebapçısı olan Ali Usta’dır. Müsterileri bu yemeği çok beğenip adını sorduğunda, Ali Usta kendisi bulduğu için, ” Şef Ali Kebabı” demistir. Bu ad ise yıllar sonra halk arasında şeftali kebabına dönüsmüstür.



Şeftali Kebabı (Kıbrıs)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc139024
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2018
1,665 defa indirildi / yazdırıldı




https://blog.prontotour.com

Koyun ya da keçinin iç zarının kıyma, soğan ve maydanoz ile doldurulduktan sonra ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan şeftali kebabı, Kıbrıs’ın tartışmasız en ünlü yemeği. Muhteşem yumuşaklığı ile ağızda dağılan şeftali kebabının lezzetini kelimelerle anlatmak çok mümkün değil. Domates, biber gibi taze sebzelerle birlikte servis edilebilir.



Şeftali Kebabı

doğu gürbüz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.11.2020
Mesajlar: 50
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc154278
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2020
366 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kuzu gömleği
500 gram kuzu ve dana kıyma karışımı
3 tutam maydanoz
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon

Kıymayı geniş bir kaba alın.
Üzerine ince doğranmış soğanı ve maydanozu ekleyin.
Ardından tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun.
Ayrı bir kapta kuzu gömleğini en az 15 dakika ılık suda yumuşaması için bekletin.
Hazırladığınız kıymadan köftelik parçalar alın ve oval şeklini verin.
Kuzu gömleğini, hazırladığınız köfteleri bir kez dolayabilecek şeritler halinde kesin.
Köfteleri kuzu gömleğinin ucuna koyup sarın ve aynı işlemi köfte harcınız bitene kadar tekrarlayın.
Hazırladığınız şeftali kebabını fırın kabına sıralayın.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra sıcak sıcak servis edin.







Şeftali Kebabı (Kıbrıs) Tarifleri Beyti Tarifleri



(5 adet Şeftali Kebabı (Kıbrıs) 425,454 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort