|
|
Şeftali kapris |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc9819
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
3,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
2 adet iri şeftali
2/3 bardak şeker
2 bardak su
2 çorba kaşığı badem
2 adet acıbadem kurabiyesi
1 limon kabuğunun rendesi
2 çorba kaşığı nar şurubu
Hazırlanışı:
Önce fırınınızı ısıtın. Şeftalilerin kabuklarını soyup her birini ortadan ikiye ayırın. Çekirdeklerini atın bademleri, bir cezvede kaynatın, üzerlerinden soğuk su geçirip kabuklarını ayıklayın. Şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup orta ateşte kaynatın. Soyulmuş yarım şeftalileri, bu şurubun içinde, şeftaliler yumuşamaya başlayıncaya kadar haşlayın. Şeftalileri, ateşe dayanıklı bir cam kaba süzerek yerleştirin. Tencereden kalan şurubu, iyice koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Soyulmuş bademlerle acıbadem kurabiyelerini, varsa makineden geçirin. Eğer evde kıyma makineniz yoksa, bademleri bıçakla incecik kıyın, acıbadem kurabiyelerini de iyice ufalayın. Küçük bir kâsede limon kabuğu rendesi ilave edilmiş yumurtayı, bir çatalla iyice çırpın. Nar şurubunu katın. Bunu badem/acıbadem karışımına ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız bu harcı, şeftalilerin içine doldurun. Kabı fırına sürüp 20-30 dakika pişirin. Kabı fırından aldıktan sonra, üzerine kalan soğuk şuruptan döküp servis edin.
ML® Şeftali Buzda için tıklayın
|
ŞEFTALİ KAPRİS |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13496
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2007
2,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
5 yarma şeftali,
150 gram toz şekeri,
50 gram badem içi,
1 yumurta,
1 limon,
100 gram acıbadem kurabiyesi.
Yapımı: Şeftalileri iyice yıkamalı. Sonra ikiye ayırıp içlerindeki çekirdekleri çıkarmalı. İkiye bölünmüş şeftalileri bir tencereye koymalı. Bunların üstünü örtecek kadar su döktükten sonra 100 gram toz şekerini de katmalı ve kabı ateşe oturtmalı. Limonun beyazı alınmış kabuğunu rendeleyip bunun bir kısmını, limonun suyuyla birlikte tencereye atmalı. Tenceredekiler kaynamaya başlayınca şeftalilerin yayılmasına imkân vermeden kabı ateşten indirmeli. Tenceredekiler ılıyınca şeftalileri zedelemeden teker teker alıp zar gibi ince kabuklarını soymalı ve bunları tekrar tenceredeki şerbetin içine koymalı. Tenceredeki şeftaliler iyice soğuyunca bir kevgirle şeftalileri tencereden alıp ateşe dayanıklı olan pyrex bir kaba çukur yerleri yukarıda olacak biçimde ve düzenli bir şekilde koymalı. Bademleri kaynar suya sokup çıkardıktan sonra zar gibi ince kabuklarını soymalı. iyice kuruttuktan sonra havana koyup iyice ezmeli. Dövülmüş badem içlerini bir porselen kâseye koymalı. Kalan toz şekeriyle rendelenmiş limon kabuğunu da kâseye koymalı. İyice kurutulmuş ve havanda dövülerek ufaltılmış acı badem kurabiyesini. yumurtayı kattıktan sonra karışımı iyice karıştırarak birbirine iyice yedirmeli. Bu karışımdan parçalar alarak bunlarla şeftalilerin çekirdek yataklarını doldurmalı. Sonra pyrex kabı kızgın fırına sürmeli ve şeftalilerin çekirdek yataklarına konulan karışım kuruyup kızarmaya başlayınca kabı fırından çıkarmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı. İsteyenler bunları soğuttuktan sonra da servis yapabilirler.
|
|
Şeftali kapris Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|