|
|
ŞEFTALİ GÜZELLEMESİ |
|
nekkara
Aşçı
Kayıt: 14.05.2007
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13880
Gönderme Tarihi: 21.May.2007
2,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo şeftali
2 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1 Poşet krem şanti
1 Çorba kaşığı hindistancevizi
1 Paket vanilya
Hazırlanışı
Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilim yada küp şeklinde doğrayın.
Dikdörtgen bir cam servis tepsisine şeftalileri dizin.
Üzerine 1 çorba kaşığı hindistancevizi serpin.
Diğer tarafta 2 su bardağı sütü bir tencereye koyun.
İçine 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve vanilya ekleyip, koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
Ateşten alıp, ılıtın.
1 Poşet krem şantiyi içine katıp, mikserle iyice çırpın.
Bu kremayı şeftalilerin üzerine dökün.
Buzdolabında 3 saat bekletin.
Şeftali dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.
ML® Şeftali Buzda için tıklayın
|
Şeftali Güzellemesi |
|
yürekli
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2014
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100607
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2014
1,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo şeftali
3 çorba kaşığı hindistancevizi
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
10 adet taze nane yaprağı
6 adet şeftali dilimini servis kabına yerleştirin. Üzerine Hindistan cevizi serpin. Süte mısır nişastası, un, toz şeker, tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Karışım koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğutun. Krem şantiyi ilave edin. 5 dakika çırpın. Şeftalilerin üzerine döküp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Ayırdığınız şeftali dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.
|
|
ŞEFTALİ GÜZELLEMESİ Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|