| 
 
 
 | 
Sebzeli Yumurta | 
  | 
hüseyin01 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc42061 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2009 
2,721 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet yumurta
 
250 gr, soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
250 gr. yeşil ve kırmızı çarliston biber
 
250 gr. domates
 
 
Soğanı soyup ine halkalar halinde doğrayın. Yağda kavurun. Küçük parçalar halinde doğradığınız biberleri ilave edin. 5 dakika kızartıp, yine küçük parçalar halinde doğradığınız domatesleri ilave edin. Tuz ve karabiberi katıp 15 dakika pişirin. Sebzeleri tavanın kenarlarına itin. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Yumurtaları tavanın ortasına döküp, ateşi kısın. Yumurtalar piştikten sonra hemen servis yapın.
  
 | 
Sebzeli Yumurta | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57084 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010 
3,417 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
6 adet yumurta
 
1/2 kg. sebze
 
2 baş soğan
 
1 çorba kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Yeterince limon suyu.
 
 
Sebzeli yumurtalar içinde en aranılanı ıspanaklı ve pancar yapraklı olanıdır. Her türlü sebzeyle güzel bir yumurta yemeği yapabiliriz. Yöntem aynıdır. Önce sebze, iyice yıkanır ve ayıklanır. Bol su içinde haşlanır. Haşlanan sebze, delikli bir kepçeyle sudan alınır. Suyu süzdürülür ve beklemeye bırakılır. Ayrı bir yerde soğanlar kuşbaşı doğranır. Yayvan bir sahanda veya tavada soğanlar pembeleşince-ye kadar kavrulur. Pembeleşen soğanların içine haşlanmış sebzeler atılır. Ispanak ve pancar yaprağı gibi büyük parçalı sebzeler, küçük parçalara bölünür. Tuzu ve biberi eklenip, bir çorba kaşığı su konup, karıştırılarak kavrulur. İyice yumuşayıp sebze pişince, yumurtaların kırılacağı yuvalar, tahta kaşıkla açılır. Bu yuvaların içine yumurtalar kırılır. Yumurtaların üzerine, karabiber veya kırmızı biber serpilip kapak örtülür. Yumurta akları beyazlaşıncaya kadar pişirilir. Sarıları çok katılaşmadan ateşten alınır. Sıcak sıcak üzerine limon gezdirilerek ikram edilir.
  
 | 
Sebzeli Yumurta | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61235 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011 
2,550 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yumurta
 
100 gram kaşar
 
2 adet patlıcan
 
250 gram süt
 
150 gram yağ
 
1 silme çorba kaşığı un
 
250 gram çalı fasulyesi
 
 
Yumurtalar haşlanır, uzunlamasına ikiye bölünür. Sarıları çıkarılır, rendelenir. Külde veya ateşte pişmiş, püre haline getirilen patlıcan 100 gr. kaşar rendesi, 50 gr. yağ ile karıştırılır. Yumurta beyazlarının boşluklarına doldurulur. Fırına giren bir tabağa, yumurtalar, yuvarlak kısmı üste gelmek şartı ile, yerleştirilir. Un, 50 gr. yağ ile hafif kavrulur, süt ilâve edilir, koyulaşınca yumurtaların üzerine dökülür, peynir rendesi serpilir, fırında kızartılır.
 
Yumurtaların etrafına ince kıyılmış ve tuzlu suda haşlanmış fasulye ile yumurta sarısı serpilir.
 
 
Not: Kışın, patlıcan ve fasülye yerine ıspanak püresi kullanılır.
  
 | 
Sebzeli Yumurta | 
  | 
gök kubbe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73544 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012 
2,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy dolmalık biber
 
Yarım adet domates
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
 
Karabiber
 
1/3 adet kabak
 
 
Dolmalık biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin. Aynı şekilde domates ve kabağı da ince ince dilimleyin. 1 tatlı kaşığı sıvıyağı teflon tavaya aktarıp, sebzeleri doğradığınız sıraya göre tavaya aktarın. 5 dakika kadar tavanın kapağını kapalı tutarak pişirin. Sonrasında üzerine yumurtayı kırın. Yumurtayı katı istiyorsanız kapağı kapalı olarak, eğer sulu tercih ediyorsanız kapağı açık olarak pişirin. Ocaktan alıp servis tabağına aktarın, servis yapın.
  
 | 
Sebzeli Yumurta | 
  | 
senet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2015 
Mesajlar: 37 Şehir: Sincan-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107319 
Gönderme Tarihi: 05.May.2015 
1,958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yumurta
 
20 mantar
 
1 soğan
 
2 havuç
 
2 patates
 
2 kırmızıbiber
 
4 sivri biber
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
4 diş sarımsak
 
Tuz, kırmızıbiber, karabiber
 
 
Havuç, kırmızıbiber, sivri biber ve patatesi doğrayın. Soğanı doğrayıp beş dakika kavurun. Soğan kavrulunca üzerine sebzeleri de ekleyip sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Doğranmış sarımsak ve baharatları ilave edip karıştırın. Yumurtaları sebzelerin ortasına kırıp pişirin.
  
 | 
Sebzeli Yumurta | 
  | 
efecan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Münih | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142080 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2019 
861 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Karabiber
 
Tuz
 
20 gram tereyağı
 
2 adet yumurta
 
2 dal taze soğan
 
2 adet kiraz domates
 
1 adet patates
 
 
Patatesler soyulduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Yağda kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine konularak yağını çektirin. Domatesi enine ikiye bölün, taze soğanları ise birer parmak uzunluğunda kesin.
 
Tereyağını tavada erittikten sonra soğan ve domatesi soteleyin. Patates ile karabiberi ekleyin. Yumurtayı tam orta boşluğa kırarak, birkaç dakika boyunca pişirin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Yumurta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172937 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2023 
263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım soğan (minik doğranmış)
 
1 küçük havuç (rendelenmiş)
 
5 yaprak ıspanak (minik doğranmış)
 
1 adet yumurta
 
Yarım çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
 
1 çay kaşığı buğday ruşeymi
 
1 çay kaşığı dövülmüş ceviz
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Tavaya zeytinyağını döküyoruz.
 
Soğanlarımızı ekleyip öldürüyoruz.
 
Havuç ve ıspanakları ilâve ediyoruz.
 
Havuç ve ıspanakları güzelce soteliyoruz.
 
Bir kâse içinde yumurta, tuz, ruşeym ve cevizi çırpıyoruz.
 
Karıştırdığımız yumurta, tuz, ruşeym ve cevizi de tavamızın içine döküp iyice pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |