|
Sebzeli Yumurta |
|
hüseyin01
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc42061
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2009
2,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet yumurta
250 gr, soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gr. yeşil ve kırmızı çarliston biber
250 gr. domates
Soğanı soyup ine halkalar halinde doğrayın. Yağda kavurun. Küçük parçalar halinde doğradığınız biberleri ilave edin. 5 dakika kızartıp, yine küçük parçalar halinde doğradığınız domatesleri ilave edin. Tuz ve karabiberi katıp 15 dakika pişirin. Sebzeleri tavanın kenarlarına itin. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Yumurtaları tavanın ortasına döküp, ateşi kısın. Yumurtalar piştikten sonra hemen servis yapın.
|
Sebzeli Yumurta |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57084
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010
3,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
6 adet yumurta
1/2 kg. sebze
2 baş soğan
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeterince limon suyu.
Sebzeli yumurtalar içinde en aranılanı ıspanaklı ve pancar yapraklı olanıdır. Her türlü sebzeyle güzel bir yumurta yemeği yapabiliriz. Yöntem aynıdır. Önce sebze, iyice yıkanır ve ayıklanır. Bol su içinde haşlanır. Haşlanan sebze, delikli bir kepçeyle sudan alınır. Suyu süzdürülür ve beklemeye bırakılır. Ayrı bir yerde soğanlar kuşbaşı doğranır. Yayvan bir sahanda veya tavada soğanlar pembeleşince-ye kadar kavrulur. Pembeleşen soğanların içine haşlanmış sebzeler atılır. Ispanak ve pancar yaprağı gibi büyük parçalı sebzeler, küçük parçalara bölünür. Tuzu ve biberi eklenip, bir çorba kaşığı su konup, karıştırılarak kavrulur. İyice yumuşayıp sebze pişince, yumurtaların kırılacağı yuvalar, tahta kaşıkla açılır. Bu yuvaların içine yumurtalar kırılır. Yumurtaların üzerine, karabiber veya kırmızı biber serpilip kapak örtülür. Yumurta akları beyazlaşıncaya kadar pişirilir. Sarıları çok katılaşmadan ateşten alınır. Sıcak sıcak üzerine limon gezdirilerek ikram edilir.
|
Sebzeli Yumurta |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc61235
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
100 gram kaşar
2 adet patlıcan
250 gram süt
150 gram yağ
1 silme çorba kaşığı un
250 gram çalı fasulyesi
Yumurtalar haşlanır, uzunlamasına ikiye bölünür. Sarıları çıkarılır, rendelenir. Külde veya ateşte pişmiş, püre haline getirilen patlıcan 100 gr. kaşar rendesi, 50 gr. yağ ile karıştırılır. Yumurta beyazlarının boşluklarına doldurulur. Fırına giren bir tabağa, yumurtalar, yuvarlak kısmı üste gelmek şartı ile, yerleştirilir. Un, 50 gr. yağ ile hafif kavrulur, süt ilâve edilir, koyulaşınca yumurtaların üzerine dökülür, peynir rendesi serpilir, fırında kızartılır.
Yumurtaların etrafına ince kıyılmış ve tuzlu suda haşlanmış fasulye ile yumurta sarısı serpilir.
Not: Kışın, patlıcan ve fasülye yerine ıspanak püresi kullanılır.
|
Sebzeli Yumurta |
|
gök kubbe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc73544
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012
2,086 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy dolmalık biber
Yarım adet domates
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Karabiber
1/3 adet kabak
Dolmalık biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin. Aynı şekilde domates ve kabağı da ince ince dilimleyin. 1 tatlı kaşığı sıvıyağı teflon tavaya aktarıp, sebzeleri doğradığınız sıraya göre tavaya aktarın. 5 dakika kadar tavanın kapağını kapalı tutarak pişirin. Sonrasında üzerine yumurtayı kırın. Yumurtayı katı istiyorsanız kapağı kapalı olarak, eğer sulu tercih ediyorsanız kapağı açık olarak pişirin. Ocaktan alıp servis tabağına aktarın, servis yapın.
|
Sebzeli Yumurta |
|
senet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Sincan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc107319
Gönderme Tarihi: 05.May.2015
1,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
20 mantar
1 soğan
2 havuç
2 patates
2 kırmızıbiber
4 sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
4 diş sarımsak
Tuz, kırmızıbiber, karabiber
Havuç, kırmızıbiber, sivri biber ve patatesi doğrayın. Soğanı doğrayıp beş dakika kavurun. Soğan kavrulunca üzerine sebzeleri de ekleyip sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Doğranmış sarımsak ve baharatları ilave edip karıştırın. Yumurtaları sebzelerin ortasına kırıp pişirin.
|
Sebzeli Yumurta |
|
efecan
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Münih |
Kısa URL: https://ml.md/lc142080
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2019
756 defa indirildi / yazdırıldı
|
Karabiber
Tuz
20 gram tereyağı
2 adet yumurta
2 dal taze soğan
2 adet kiraz domates
1 adet patates
Patatesler soyulduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Yağda kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine konularak yağını çektirin. Domatesi enine ikiye bölün, taze soğanları ise birer parmak uzunluğunda kesin.
Tereyağını tavada erittikten sonra soğan ve domatesi soteleyin. Patates ile karabiberi ekleyin. Yumurtayı tam orta boşluğa kırarak, birkaç dakika boyunca pişirin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra servis yapın.
|
Sebzeli Yumurta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172937
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2023
170 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım soğan (minik doğranmış)
1 küçük havuç (rendelenmiş)
5 yaprak ıspanak (minik doğranmış)
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
1 çay kaşığı buğday ruşeymi
1 çay kaşığı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavaya zeytinyağını döküyoruz.
Soğanlarımızı ekleyip öldürüyoruz.
Havuç ve ıspanakları ilâve ediyoruz.
Havuç ve ıspanakları güzelce soteliyoruz.
Bir kâse içinde yumurta, tuz, ruşeym ve cevizi çırpıyoruz.
Karıştırdığımız yumurta, tuz, ruşeym ve cevizi de tavamızın içine döküp iyice pişiriyoruz.
|
|