Kısa URL: https://ml.md/lc184151
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2025
10 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr orta yağlı dana veya kuzu kıyma
1 adet büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet domates (dilimlenmiş)
1 adet yeşil biber (ortadan ikiye bölünmüş)
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Üzerine doğranmış soğan, sarımsak, biberler, maydanoz ve tüm baharatları ekleyin.
Malzemeleri iyice yoğurarak birbirine karışmasını sağlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine karışımı elinizle bastırarak yayın.
Üzerine domates ve biber dilimlerini yerleştirin.
Salçayı sıcak suyla karıştırarak tepsiye gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 16.06.2025
Kısa URL: https://ml.md/lc44510
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2009
7,168 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
500 gr. domates
500 gr. kuşbaşı et
2 adet yeşil biber
500 gr. patlıcan
2 adet soğan
1 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Et, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Patlıcanlar alacalı olarak soyulur ve kuşbaşı doğranır. Patates, domates, biber ve soğanlar kuşbaşı doğranır. Yağ, karabiber ve tuz eklenerek etle beraber karıştırılır ve fırın tepsisine konulur. Tepsideki malzemelerin yüzeyini örtecek kadar su ilavesi ile 170 oC 'lik fırında, arada bir karıştırılarak 35 dk. pişirilir.
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 02.07.2025