|
Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı |
 |
yaşar yaş
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.08.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc91295
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2013
1,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
2 adet domates
4 adet yeşil biber
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet patates
1 adet patlıcan
1 su bardağı haşlanmış tavuk eti
2 yemek kaşığı margarin
1 er tutam kuru nane, pul biber tuz
Yeterince su
Kuru soğanları küp küp doğruyoruz.
Margarinde hafif kavuruyoruz. Küçük küçük kestiğimiz biberlerimizi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Kabuğunu soyup küçük küçük doğradığımız domates, patates ve patlıcanları da ilave ediyoruz.
Bulgurumuzu tavuğumuzu da ilave edip karıştırıyoruz.
Üzerini biraz geçecek kadar da su ilave edip tuzunu ve baharatını da koyuyoruz.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağını kapatıp pişiriyoruz.

|
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc176690
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2024
321 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1 adet kırmızı biber (büyük doğranmış)
1 adet yeşil biber (büyük doğranmış)
1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber (damak zevkinize göre)
4 su bardağı tavuk suyu veya su
Taze soğan (isteğe bağlı, servis için)
Limon dilimleri (isteğe bağlı, servis için)
Büyük bir tencerede sıvı yağ ısıtılır. Doğranmış tavuk göğsü eklenip suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur.
Tavuk suyunu saldıktan sonra doğranmış soğan eklenir ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
Rendelenmiş havuç, doğranmış kırmızı ve yeşil biberler eklenip birkaç dakika daha kavrulur.
Domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber, pul biber eklenip karıştırılır.
Pilavlık bulgur eklenir ve birkaç dakika kısık ateşte kavrulur.
Tavuk suyu eklenir, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Pilav piştikten sonra ocak kapatılır bir süre dinlendirilir.

|
|