|
Sebzeli Tavuk |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc468
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2005
5,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk bonfile
1 adet kabak
1 adet havuç
2 adet patates
5 yemek kaşığı konserve bezelye
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı fesleğen
3 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Tavuklar ince şeritler halinde kıyılır. Kabak, havuç patates, ince ince doğranır. Tereyağı tavada kızdırılır. Doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsak kavrulur. Tavuklar ilave edilir. Kavrulunca sebzeler katılır. 5 dakika kavrulup, soya sosu ve köri ilave edilir. Üzerine fesleğen gezdirilip, servis yapılır.
|
SEBZELİ TAVUK |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc3088
Gönderme Tarihi: 01.May.2006
4,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 parça tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1/2 kg mantar
1 adet soğan orta boy
karabiber
tuz
2 adet orta boy havuç
Tavuk haşlanır ve küçük parçalar halinde doğranır. Sebzelerde küçük parçalar haline getirildikten sonra önce havuç sonra soğan mantar ilave edildikten sonra pembeleşinceye kadar pişirilir daha sonra bezelye ve pirinç
konularak biraz daha kavrulduktan sonra yeteri kadar tavuğun suyu konularak baharatlar ilave edilir kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.
ML® Brüksellahanalı Tavukgöğsü için tıklayın
|
Sebzeli Tavuk |
|
Döner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana |
Kısa URL: https://ml.md/lc5146
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006
3,961 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Kekik
4 Adet Tavuk Butu (850 gr)
1 Adet Havuç
2 Adet İnce Pırasa
1 Adet Kereviz
2 Adet Soğan
Tuz, Karabiber
2 Yemek Kaşığı Margarin
2 Yemek Kaşığı Silme Un
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
2 Yemek Kaşığı Süt Kreması
Butları eklem yerlerinden ikiye ayırın, kekiği üzerlerine dökün, bir gece buzdolabında bekletin.
Sebze ve soğanları ayıklayın, küçük küçük doğrayın.
Butları terbiyeden çıkarın, kağıt havlu ile kurulayın, üzerine tuz ve karabiber ekin.
Kızgın yağda butların her iki taraflarını kızartıp tavadan çıkartın.
Sebze ve soğanları tavadaki yağda pembeleştirin, tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerlerine unu serpip biraz daha kavurun.
Tavukları terbiye ettiğiniz sosu, et suyunu ve kremayı karıştırıp bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber katın.
Butları sosa katıp ağzı açık olarak 280 C ısıttığınız fırının alttan 2. rafında 25 dakika pişirin.
ML® Brokolili Tavuk için tıklayın
|
Sebzeli Tavuk |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc6189
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2006
4,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğsü yada budu
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tencereye tavuk göğsünü yada butları alın. Üzerine soyulmuş soğan, patates havuç ve kabağı bütün halde koyun. Çok az su ilave edip pişirin. Pişen sebzeleri dilediğiniz biçinde kesin. Tavay sıvıyağ koyun, tavuk etini hafifçe kızartın, servis tabağına alıp sebzelerle birlikte servis yapın.
ML® Fasulyeli Tavuk Güveci için tıklayın
|
SEBZELİ TAVUK |
|
selami
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc19409
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007
3,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kemikli yağsız tavuk but
1 avuç bezelye
1 avuç taze fasulye
1 adet havuç,
1 adet kabak
1 adet orta boy domates
1 adet sivri biber
1/4 orta boy soğan
Tuz,
karabiber
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tavuk haşlanır. Ayrı bir tencerede önce soğan zeytinyağında düşük ısıda kavrulur. Ardından arzuya göre doğranmış havuç, taze fasulye, kabak, bezelye ilave edilir ve birkaç kez karıştırılır. Bir çay bardağı su eklenir. Pişmesine yakın sivri biber ve domates eklenip sebzeler haşlanır. Servis tabağına istenildiği şekilde tavuk ve haşlanmış sebze konulup servis edilir.
ML® Sosisli Tavuk Sarma için tıklayın
|
SEBZELİ TAVUK |
|
ismileyla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2008
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22687
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2008
3,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 adet tavuk göğsü
3 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 kâse bezelye
4 adet taze soğan
1 kaşık salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini haşlayıp parmak büyüklüğünde dilimleyin. Sıvı yağda taze soğanları kavurun. İçine patates ve havuçları doğrayıp bezelye ve salçayı ilâve edin. Tavuk suyunda bu karışımı pişirin ve en son tavuk parçalarıyla tuzu koyun.
ML® Tavuk Lokması için tıklayın
|
Sebzeli Tavuk |
|
akbabuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2011
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65332
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
3,499 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
6 adet taze fasulye
1 adet havuç
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet patates
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Tencereye margarini koyun. Sırasıyla doğranmış soğanı, patatesi, havucu kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavukları da koyun. Fasulyelerin kenarlarını kesip verev doğrayın. Tavuklar iyice pişince fasulye ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Yemeğin tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak beş dakika pişirin.
ML® Salamlı Tavuk için tıklayın
|
SEBZELİ TAVUK |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72961
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2012
3,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet tavuk göğsü
3 adet kuru soğan
3 adet patlıcan
3 adet kabak
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı hardal
2 adet limonun suyu
1,5 çay bardağı su
2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Kabakları çizerek, patlıcanları soyarak temizleyip, küp şeklinde keselim ve tuzlu suda bekletelim.
Tavuk etlerini de bir parmak kalınlığında uzunlamasına doğrayalım.
1 çay bardağı zeytinyağı, hardalı, pul kırmızıbiberi, kekiği, yeterince tuzu ve karabiberi iyice karıştırıp, tavuk etlerini de ilave ederek 15-20 dakika dinlendirelim.
Kuru soğanları halka halka doğrayıp, kalan 1 çay bardağı zeytinyağı ve 2 çay bardağı su ile birlikte orta ateşte pişirelim.
Suyu biraz azalınca tavukları da ilave edip, ağzı kapalı olarak kızarıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
Patlıcanları ve kabakları katıp biraz daha pişirdikten sonra, eğer ihtiyaç varsa, baharat ve su ekleyelim.
Ağzı kapalı olarak biraz daha pişirdikten sonra, ince kıydığımız maydanozları da ilave edip, sıcak olarak servis yapalım.
|
SEBZELİ TAVUK |
|
Ayşe Şadiye Sultan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2014
Mesajlar: 42 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc99336
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2014
3,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. tavuk baget
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr. taze fasulye
4 diş sarımsak
5 adet taze soğan
1 adet kırmızıbiber
3 çorba kaşığı soya sosu
1 adet sarı biber
Fasulyeleri kaynayan suda yedi dakika haşlayıp soğuk suya alın. Tavuk etlerini zeytinyağında soteleyin. İri doğranmış sarımsak, taze soğan ve biberi katıp etlerle beraber soteleyin. Biraz tavuk suyu koyup pişirmeye devam edin. Soya sosu ekleyip servis yapın.
Fotoğraf "sema ver" tarafından gönderildi. 28.06.2015
|
Sebzeli Tavuk |
|
altın şeftali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc143196
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2019
583 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğüs
4 yemek kaşığı konserve mısır
2 su bardağı mantar
3 adet orta boy patates
1 demet ıspanak
2 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı taze kaşar peyniri
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Ispanakların köklerini ayırıp, bir süre tuzlu suda bekletin. Süzdürüp, bol suda yıkayıp, ayıklayın ve doğrayın.
Mantarların zarını ayırıp, kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Tavuk göğüslerini 2 bardak suyla birlikte 5 dakika haşlayın, küçük küçük doğrayın. Tencerede 2 kaşık tereyağını eritin, tavla zarı formunda doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Dikine ikiye böldüğünüz mantarları ekleyerek, mantar verdiği suyu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tavuk parçalarını da ekleyip 3-4 dakika karıştırarak soteleyin.
Fırın kabına tavuklu karışımı, ıspanakları, yuvarlak dilimler halinde doğranmış patatesleri, mısırı, karabiberi ve tuzu koyun. Beşamel sos için, kalan tereyağında unu sararıncaya dek kavurun. Süt ekleyip muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatarak, rendelenmiş kaşarı ekleyin. Sosla tavuğun üstünü kaplayın. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
|
|