|
Sebzeli Tavuk Sote |
 |
büyükhanım
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc132122
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018
1,067 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kemikli tavuk eti
1 büyük boy patates
2 büyük boy havuç
3 kurutulmuş patlıcan
10 arpacık soğan
1-2 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Tuz
Su
Domatesleri bir yemek kaşığı zeytinyağında pişirin.
Kabakları verev doğrayın.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri küp şeklinde doğrayın.
Kereviz saplarını 2 cm kalınlığında doğrayın.
Biber, kabak ve kereviz saplarını kalan zeytinyağı ile yapışmaz tavada sürekli karıştırarak yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Domatesleri ekleyip karıştırın.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Sebzeleri servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın.

|
Sebzeli Tavuk Sote |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc174864
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2023
326 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
2 adet tavuk but
1 adet tavuk göğsü
Brokoli
1 adet havuç
1 adet pancar
Yeşil soğan
2 adet acı kuru biber
Tuz
Pulbiber
Susam
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı pekmez
Tavamızı ısınması için altını açarak ocağa alalım. Sote yaparken tavanızın küçük olmamasına dikkat etmelisiniz. Wok tava modelleri soteler ve kavurmalar için oldukça ideal kullanım sunar ve lezzeti daha da artırmaya yardımcı olur.
Tavamız ısınırken tavuğu tuz, pul biber, sirke, zeytinyağı, sarımsak ve pekmezle lezzetlendirerek karıştıralım. Pekmez aslında bu tarifte işin sırrı! Tavuğun lezzetini yükseltmek için pekmezi mutlaka kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Isınan tavamıza 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağını döküp, içerisine tavuklarımızı ekleyelim. Tavanın altının harlı olması önemli. Tavuklar tavada mühürlenirken üzerine jülyen doğradığımız pancarlarımızı ekliyoruz.
Pancarlar ve tavuk güzelce pişerken içerisine tane sarımsak ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Artık diğer malzemelerimizi de tavamıza alabiliriz. Sırasıyla havuç ve brokoliyi de tavaya ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
Artık sebzeli tavuk kavurma da diyebileceğimiz sotemizi lezzetlendirmeye başlayabiliriz. Acı kuru biberlerimizi ince ince dilimleyerek tavaya ekliyoruz.
Taze soğanın beyaz kısımlarını ince, yeşil kısımlarını ise iri şekilde doğrayarak karışımın içine atalım.
Son olarak üzerine susamı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Susamın küçük bir kısmını sotemizin üzerini süslemek için ayırabiliriz.
Artık tavuk sotemizi tabaklara koyabiliriz. Geniş bir tabağa tavanın içerisindekileri boşaltıyoruz ve üzerine ayırdığımız susamı da serperek servise hazır hale getiriyoruz. Dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdirebilir ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Farklı bir tat için sebzeli mantarlı tavuk sote yapmayı tercih edebilirsiniz. Farklı bir sos içinse soya soslu sebzeli tavuk sote deneyebilirsiniz.
Not: Mantarlı sebzeli tavuk sote misafirlerinize sunmak için enfes bir yemek olabilir. Bununla birlikte dilerseniz kremalı sebzeli tavuk sote hazırlayarak da büyüleyici sofralar hazırlayabilirsiniz.

|
Sebzeli Tavuk Sote |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179848
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2024
98 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet tavuk bonfile
1 adet kapya biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5-6 adet fasulye
2 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı beyaz biber
Fasulyeleri kaynar haldeki tuzlu suya atıp 3 dakika boyunca haşlayın ve çıkarıp soğuk suya atın.
Soğanı yemeklik, sarımsakları minik minik, biberleri ve tavukları jülyen doğrayın.
2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın ve soğanları ekleyin. Soğanları yakmadan 23 dakika kadar soteleyin.
Doğranmış sarımsakları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
Soğan ve sarımsaklar iyice yumuşayınca suyunu iyice süzdüğünüz fasulyeleri ve biberleri de ekleyin.
Biberler de hafif yumuşayınca kalan yağı ve tavukları da ve hızlı hızlı soteleyin. Bu soteleme parçaların büyüklüğüne göre 7-8 dakika kadar sürmeli.
Ocaktan almadan 2 dakika önce soya sosu ve baharatları da ekleyip 2 dakika daha soteleyin.
Not: Tavukları ekledikten sonran ocağın altını kesinlikle kısmayın ki tavuklar suyunu salmasın. Hem sebzeleri hem tavukları yüksek ateşte hızlı hızlı soteleyin.
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 24.04.2025
|
Sebzeli Tavuk Sote |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1085 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183208
Gönderme Tarihi: 26.May.2025
45 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber (isteğe bağlı)
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet orta boy havuç
1 adet kabak
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Yarım çay bardağı sıcak su
Öncelikle tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın.
Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyip kızdırın.
Tavukları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte soteleyin.
Hafif kızarınca bir kenara alın.
Soğanı piyazlık, havuç ve kabağı jülyen doğrayın.
Biberleri uzun şeritler halinde kesin.
Sarımsağı ince ince doğrayın.
Aynı tavaya önce soğan ve havucu ekleyin, birkaç dakika kavurun.
Ardından sırasıyla biberleri, sarımsağı ve kabağı ekleyin.
Sebzeler yumuşamaya başlayınca sotelediğiniz tavukları tavaya geri alın.
Domates salçasını da ekleyerek güzelce karıştırın.
Tuz, karabiber, pul biber ve kekik gibi dilediğiniz baharatları ekleyin.
Yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve 5-6 dakika kısık ateşte pişirin.
Sebzeli tavuk sote, sade pilav ya da bulgur pilavı eşliğinde harika gider.
Yanına yoğurt ya da cacıkla servis ederek besleyici ve dengeli bir öğün elde edebilirsiniz.
Diyet menülerde ise sade bir yeşil salata ile birlikte tüketebilirsiniz.

|
|