| 
 
 
 | 
Sebzeli Tavuk Köftesi | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3550 
Gönderme Tarihi: 08.May.2006 
2,684 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr. piliç kiymasi
 
1 adet soğan
 
2 dis sarmisak
 
1 adet yumurta
 
1 adet kabak
 
 
Piliç kiymasini, ince kiyilmis soğan, sarmisak ve yumurta ile yogurun.
 
Daha sonra, ceviz iriliginde parçalar koparip, elinizde yuvarlayin.
 
Tencereye yeterli miktarda su alip kaynatin. Köfteleri kaynayan suya atip, pisirin. Bu sirada havuç ve kabagi da kibrit çöpü inceliginde dograyip, tencereye alin. Tüm malzemeler pisince, un ve limonun suyunu tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayip, servis yapin.
  
 | 
Sebzeli Tavuk Köftesi | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69105 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2011 
2,228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk
 
2 patates
 
1 çay bardağ bezelye
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 su bardağı kaşar peyniri
 
4 yumurta
 
1.5 su bardağı galeta unu
 
 
Tavuk ve patates ayrı ayrı haşlanır. Tavuklar ufak parçalar halinde didiklenir. Patates püre haline getirilir ve diğer malzemelerle birlikte hepsi karıştırılır. (geriye sadece 2 yumurta; 1 çay bardağı kaşar ve galete unu kalır) Tamamı güzelce yoğurulur. Ve seraya uzun köfteler halinde sarılır. Bunlar 2-3 saat buzdolabın bekletilir. Daha sonra 2 yumurta, kalan kaşar peyniri ve bir parça tuzla çırpılır. Hazırlanmış olan uzun uzun köfteler kare kare kesilir. Yumurtalı harca batırılır. Arkasından Galete ununa bulanarak kızgın yağda pişirilir.
  
 | 
Sebzeli Tavuk Köftesi | 
  | 
yaz günü 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 27.07.2015 
Mesajlar: 15 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110090 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2015 
1,993 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr. tavuk kıyması
 
1 adet soğan
 
1 yumurta
 
3 dilim ekmek içi
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı kekik, kimyon, pul biber tuz, karabiber
 
20 adet arpacık soğan
 
2 adet patates
 
1 adet havuç
 
1 çay bardağı bezelye
 
2 adet kırmızı dolmalık biber
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
 
Tavuk köftesi etini kıyma yapın ve gereken malzemeleri karıştırıp uzun köfteler yapın. Yağın içinde biraz kızartın. Köfteleri çıkartıp arpacık soğanları kızartın sonra patatesleri havucu küp şeklinde kesip üzerine ekleyin. Tencereye yağ salça ekleyin, su ekleyip kaynatın. İçine kızaran köfte ve diğer malzemeleri koyup ister fırında isterseniz de ocak üzerinde 30 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Tavuk Köfte | 
  | 
panda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97741 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2014 
1,910 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram tavuk kıyması
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
Kimyon, tuz, karabiber, karabiber,
 
1 çay kaşığı karbonat
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı galeta unu
 
1 çorba kaşığı acı biber
 
2 diş sarımsak 
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
8 adet kıyılmış ıspanak yaprağı
 
2 adet domates
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Pul biber
 
 
Öncelikle köfteyi yapmak için tavuk kıyması, rendelenmiş soğan, ıspanak yaprakları, sarımsak ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun. İçine karbonat ve galeta unu da ekleyin. Bu karışıma da küçük köfteler halinde şekil verin. Izgarada her yerini çevirerek güzelce kızartın. Ispanak yapraklarını, acı biberi, dilimlenmiş domatesleri, az miktarda zeytinyağında 5 dakika ısıtıp pişen köftelerin altına yerleştirip tabağa alın. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Sebzeli Tavuk Köftesi | 
  | 
annekuş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130620 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2017 
900 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://gurmekibris.com
 
 
250 gram tavuk kıyması
 
2 adet orta boy soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet yeşil biber
 
6-7 adet kuşkonmaz
 
1 yemek kaşığı balzamik sirke
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
7 dal maydanoz
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
 
Göğüs etinden hazırlanan tavuk kıymasını bir kabın içine alın.
 
1 adet soğanı, iki diş sarımsağı ve maydanozu ince ince kıyın ya da mutfak robotundan geçirin.
 
Ardından bu sebzeleri kıymanın içerisine ilave edin. Yumurta ve baharatları da ekleyerek yoğurmaya başlayın.
 
Harç kıvam aldığında elinizle parçalara ayırın ve köfte şekli verin. Daha sonra dolapta 15 dakika dinlenmeye bırakın.
 
1 adet soğanı piyazlık doğrayın. 2 diş sarımsağı rendeleyin.
 
Biberlerin tohum kısımlarını çıkararak iri iri doğrayın.
 
Kuşkonmazları soyacak yardımıyla traşlayın ve doğrayın.
 
Tüm sebzelerinizi hazırladıktan sonra ocağa tavanızı alın ve altını yakın. Zeytinyağı ekleyin. Ardından sarımsakları ilave ederek sotelemeye başlayın.
 
Sarımsakların üzerine soğanları ilave edin ve karıştırarak sotelemeye devam edin. Soğanların rengi hafifçe değişmeye başladığında biberleri, ardından kuşkonmazları ilave edin.
 
Sotelenen sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve balzamik sirke ilave edin. Ocağın altını kapatın.
 
Demir döküm tava ya da ızgarada dinlemeye bıraktığınız köftelerinizi pişirin. Ardından bir tabağın içine sotelenmiş sebzelerinizi ve köftelerinizi alın. Servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |