| 
 
 
 | 
Sebzeli Tavuk Güveci | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3089 
Gönderme Tarihi: 01.May.2006 
2,763 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr Tavuk (kemikli kuşbaşı)
 
2 adet patlıcan
 
2 adet patetes
 
2 domates
 
2 sivribiber
 
2-3 adet soğan
 
4-5 ad.sarımsak
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı salça
 
 
Tüm sebzeler soyulur, iri iri doğranılıp kızartılır, tavuklar da aynı şekilde yağda kızartılır. Tepsiye önce tavuk etleri, üzerlerine de sebzeler konulur. Soğanlar iri iri doğranılarak, sarımsak, biber ile yağda kavrulur. Domatesler küp seklinde doğranılarak salça baharat ve yarım su bardağından biraz fazla sıcak su ileve edilerek et etlerin üzerine dökülür. Fırında 40 dk. pişirilir.
  
 | 
Sebzeli Tavuk Güveci | 
  | 
sahra gülü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23527 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2008 
2,518 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tavuk budu
 
1 adet yeşil biber
 
1 bardak domates suyu
 
150 gr. pirinç (1.5 su bardağı)
 
30 gr tereyağı
 
1 adet soğan
 
1 kase su
 
Tuz
 
Kıyılmış maydanoz
 
100 gr. dilimlenmiş mantar
 
 
Tavuk butlarını kızgın yağda iyice kızartın. Sonra da butları ısıya dayanıklı cam bir tencereye veya fırın tepsisine yerleştirin. Tavaya soğanları koyunuz. 5 dakika kadar yumuşamaları için kavurun, sonrada üstüne yeşil biber, domates suyu, su, baharat ve kıyılmış maydanoz dökerek karıştırın. 5 dakika kaynatın. Pirinçleri sosun üstüne ilave edin. Sosu tavuk butlarının üzerine dökün. Mantarlar da koyarak kapağını kapatın ve orta hararetteki fırına atın. Bir saat pişirin. Sik sık pirinçlerin yapışmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin. Pirinç ve tavuk yumuşayınca sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Fasulyeli Tavuk Güveci için tıklayın
 
  
 | 
Sebzeli Tavuk Güveci | 
  | 
çarşamba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2019 
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144531 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2019 
679 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
300 gram derisiz tavuk göğsü
 
1 adet kuru soğan
 
20 adet taze fasulye
 
1 su bardağı taze bamya
 
1 adet yeşil kabak
 
3 adet domates
 
5 adet yeşil sivri biber
 
5-6 diş sarımsak
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Tüm sebzeleri ve soğanı temizleyip yıkayın. Domateslerden iki tanesini ve soğanları irice doğrayın. Sivri yeşil biberlerin sap ve çekirdeklerini ayırın. Biber, fasulye ve kabağı doğrayın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini güvecin dibine yayın. Üzerine doğranmış sebzeleri ve ayıklanmış bamyaları yerleştirin. Sarımsakları ilave edin. Kalan domatesleri halka halka doğrayıp üzerine yerleştirin. Yağı sebzelerin üzerine dökün. Tuz ve sıcak suyu koyup üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Tavuk Güveci | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147403 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2019 
721 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 kg kuşbaşı tavuk göğüs eti
 
10-12 arpacık soğan
 
3 patlıcan
 
2 havuç
 
2 kabak
 
3 domates
 
3 kırmızı kapya biber
 
2 dolmalık sarı biber
 
2 dolmalık yeşil biber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Taze biberiye 
 
 
Tavuk göğüs etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyip kenara alın. Bir güveç kabının tabanına arpacık soğanları yayın. Üzerine tavuk etlerini ve küp doğradığınız sebzeleri ilave edin. Zeytinyağı gezdirip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Sebzeli Güveç | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171745 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2023 
228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet havuç
 
2 adet kabak
 
2 adet patlıcan
 
2 adet patates
 
10 adet mantar
 
3 adet soğan
 
1 kg. kemiksiz tavuk kalça
 
1 demet taze soğan
 
2 su bardağı yazdan kalma hazırlanmış şişe domates
 
 
Sebzeleri iri iri doğruyoruz ve tavuklarla birlikte zeytinyağına hepsini çiğ olarak atıp biraz kavuruyoruz. Üzerine yazdan kalma domates sosunu döküp, iki su bardağı kaynar su ekliyoruz. Tam bu aşamada üzerine halka halka dilimlediğimiz bir adet domatesi ve iri iri doğradığımız taze soğanı ekliyoruz. Tuz, karabiber, kekik ve iki adet defne yaprağını ekleyip kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise mum ateşinde yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz. Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek bu sefer önceden ısıtılmış fırına ağzı açık şekilde atıp nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |