| 
 
 
 | 
Sebzeli Tart | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184439 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2025 
110 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Saniye Döldüş
 
 
3 adet bostan patlıcan
 
2 adet kırmızı biber
 
1,5 kg kabak
 
100 gram pastırma
 
150 gram kaşar peyniri
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
3 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı mısırözü yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay kaşığı tozşeker
 
1 demet dereotu
 
 
Közlenmiş olduğunuz patlıcan ve biberlerin kabuklarını temizledikten sonra ufak parçalar halinde kıyın. Kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyerek 1 çay kaşığı tuzla ovun. Tel süzgeçte suyunu bırakması için bekletin.
 
Pastırmanın çemenlerini ayıklayıp küçük parçalara bölün. Kabakların suyunu avucunuzda sıkarak derin bir kap içerisine alın.
 
Patlıcanı, biberi, pastırmayı, rendelediğiniz kaşar peynirinin yarısını, galeta ununu, yumurtayı, mısırözü yağını, tuzu, karabiberi ve tozşekeri kaba ilave ederek karıştırın. Karışımı, cam ve yuvarlak bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirin.
 
Fırından aldığınız karışımın üzerine kalan kaşar peynirini de rendeledikten sonra birkaç dakika daha fırında bekletin.
 
Kaşar eridiğinde tartı çıkararak soğumaya bırakın.
 
Ilındığında dereotu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Tart | 
  | 
fehmi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134489 
Gönderme Tarihi: 31.May.2018 
903 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 su bardağı un
 
250. gr peynir
 
Kabartma tozu
 
 
4 patates haşlayıp küp küp doğrayın ya da 2-3 kabak (çiğden) küp küp doğrayın,dereotu,taze soğan,karabiber ilave edip kare borcama dökünüz. Üzerine elinizle sıvıyağ sürüp susam veya çörek otu serpin. 175 derecede 45-50 dakika pişiriniz. (Üzeri hafif kızartılacak.)
 
 
Not: Kabartma Tozunu limon sıkarak eritmelisiniz.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Tart | 
  | 
istenç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.01.2014 
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129034 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2017 
1,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kabak
 
4 havuç
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 yufka
 
1 yumurta
 
5 milföy hamuru
 
100 g krema
 
60 g tuzsuz lor
 
30 g rendelenmiş parmesan peyniri
 
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
 
 
Kabak ve havuçtan bir sebze soyucu yardımıyla cips inceliğinde uzun şeritler kesip ayrı kaplara alın. üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Tart kalıbını yağlayın ve yufkayı tabanına yayın. üzerine tart kalıbınızın boyutlarında açacağınız milföy hamurlarını yayın. Yumurta, krema, lor peyniri, parmesan peyniri ve muskatı bir kasede karıştırın. Harcı milföy hamurunun üzerine yayın. Sebzeleri tart kalıbının üzerinde ortadan başlayarak birbirine rulo şeklinde sararak dizin. Sebzeler bitene ve tartın üzeri kapanana kadar bir havuç bir kabak olacak şekilde işleme devam edin. Son olarak sebzelerin üzerine zeytinyağı gezdirip karabiber serpin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Tart | 
  | 
atmaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128944 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2017 
1,192 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
215 gr un
 
120 gr tereyağı
 
60 ml krema
 
3 yemek kaşığı soğuk su
 
2 patates
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak
 
1 kırmızıbiber
 
1 sarı biber
 
1 kırmızı soğan
 
2 kabak
 
3 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
 
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik
 
150 gr enginar kalbi konservesi
 
1 yemek kaşığı kapari
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sosu için:
 
1 diş sarımsak
 
80 ml zeytinyağı
 
1 demet ince kıyılmış maydanoz
 
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
 
1 yemek kaşığı dijon hardalı
 
 
Geniş bir kaseye un ve tuzu eleyin. Tereyağını küp doğrayıp ekleyin ve parmak uçlarınızla yoğurun. Krema ve suyu ekleyip iyice yoğurun ve streç folyoya sararak 30 dakika buzdolabında soğutun. 27 cmlik tart kalıbını yağlayın. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın ve kalıba yayın. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için fasulye ya da nohut ile doldurun ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Üzerindeki ağırlık ve kağıdı alıp fırının derecesini 180e indirip 20 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. Sosu hazırlamak için, sarımsak, maydanoz, dereotu, zeytinyağı ve hardalı mutfak robotunda karıştırın. Patatesleri küp doğrayıp haşlayın. Soğanı halka şeklinde doğrayın ve zeytinyağında 2 dakika soteleyin. İnce doğranmış sarımsak, küp doğranmış kırmızıbiber ve küp doğranmış sarı biberi ekleyip 3 dakika daha soteleyin. Küp doğranmış kabak, dereotu, kekik, kapari, patates ve enginar kalbini ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Maydanozlu sosu tart tabanına yayın. Sebzeli karışımı üzerine ekleyip dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Tart | 
  | 
istatistik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.08.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127477 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2017 
1,166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
500 gr ıspanak
 
3 adet orta boy haşlanmış patates
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı yoğurt
 
½ su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Kırmızı pulbiber
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Ispanak yıkanıp süzüldükten sonra incecik kıyılır. Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilip hamur gibi yoğrularak yumuşatılır. Bulgur derin bir kaba koyulup üzerine 1 su bardağı sıcak su eklenerek ıslatılır. Yumuşaması için 10 dakika kadar beklenir. Yumuşayıp kabaran bulgurun üzerine rendelenmiş patates, ıspanak, süt, yoğurt, yumurta, un, karbonat, tuz, karabiber, pulbiber ve sıvıyağ ilave edilip sıkıca yoğrulur. Harç, yağlanmış büyük boy bir fırın kabına bastırılarak yerleştirilir. Üzeri çatalla düzeltilip 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında 30-35 dakika kadar pişirilip çıkarılır. Dilimlenerek servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Tart | 
  | 
göz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125855 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2017 
1,010 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 çay bardağı süt
 
120 gr margarin
 
1 paket yaş maya
 
2 tatlı kaşığ Toz şeker
 
2 çay kaşığ tuz
 
2,5 su bardağ un
 
2 tane yumurta
 
Üzeri için:
 
3 tane Havuç
 
5 dal Pırasa
 
3 çay kaşığ Tuz
 
3 yemek kaşı Margarin
 
3 çay kaşığı Karabiber
 
2 çay kaşığı Pul biber
 
 
Yoğurma kabına ılık sütü ve mayayı ekleyin eritin.
 
Un hariç diğer malzemeleri ekleyin.
 
Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın. 35 dk dinlendirin.
 
İç kısımı için havuçları rendeleyin. Pırasayı doğrayın ve tencereye alın.
 
Üzerine yağ ve baharatları ekleyin, ocakta suyunu salıp çekene kadar pişirin.
 
Soğuması için bir kenara alın.
 
Tart hamurunu dilerseniz porsiyonluk dilerseniz de büyük tart kalıbına hazırlayın.
 
Kalıplara hamuru yaydıktan sonra çatalla delikler açın kabarmaması için. Pırasalı iç harcı paylaştırın.
 
Önceden ısınmış 200 derece fırında pişmeye bırakın.
 
Fırından çıkarmadan 10 dk önce kaşar peyniri serpiştirin.
  
 | 
Sebzeli Tart | 
  | 
tostos 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.02.2016 
Mesajlar: 36 Şehir: Kacaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115228 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2016 
1,615 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tabanı için:
 
115 g un
 
60 g tereyağı
 
½ çay kaşığı tuz
 
2-3 yemek kaşığı soğuk su
 
1 su bardağı nohut (hamur kabarmasın diye kullanacağız)
 
Üzeri için:
 
200 ml (1 kutu) hazır krema
 
1 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı kaşar ya da eski kaşar rendesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzerinin sebzeleri için öneriler:
 
Küp küp doğranmış çeyrek kabak
 
100 gram dilimlenmiş mantar
 
4 adet kurutulmuş domates (zeytinyağında bekletilmiş ya da 10 dakika kadar sıcak suda bekletilmiş)
 
6-7 yaprak ıspanak
 
Ufak bir soğanın çeyreği
 
Karışık garnitür (mısır, bezelye, havuç) ya da sadece mısır
 
Rendelenmiş pancar ve havuç
 
 
Tart hamuru için; Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
 
Tart kalıplarını bir fırça yardımı ile yağlayın.
 
Unu geniş bir kaba eleyin, tuzu ve soğuk haldeki tereyağını ekleyip, bezelye büyüklüğünde kırıntılar elde edene kadar hızlıca ikisini birbirine yedirin.
 
Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar azar azar soğuk su ekleyin. Kırıntılar toparlanıp, kabın etrafından ayrılacak ve çok da yoğurmadan hamurunuzu oluşturacaksınız.
 
Hamurunuzu kolay açabilmek için buzdolabında 15 dakika kadar bekletebilirseniz iyi olur.
 
Tezgahınızı hafifçe unlayın ve dörde ayırdığınız hamurun bir parçasını bir merdane yardımıyla mümkün olduğunca ince açın ve kalıbınızın üzerine dikkatlice yerleştirin.
 
Merdaneyi tart kalbının üzerineden yuvarlayarak, hamurun tart kalıbından taşan kenarlarını traşlayıp düzeltin.
 
İçine hamur yerleştirdiğiniz kalıpları, siz diğerlerini hazırlarken buzdolabına koyun.
 
Her tart kalıbının üzerini aliminyum folyo ile kaplayıp üzerine nohutları yerleştirin. Önceden ısınmış fırında 15 dakika pişirin.
 
Fırından çıkarıp üzerindeki aliminyum folyo ve nohutları dikkatlice kaldırın.
 
Tartlarınız pişerken siz de bir yandan sebzeli içleri hazırlayın. Kremayı yumurta, biraz tuz ve karabiber ile iyice çırpın.
 
Kabakları küp küp doğrayıp 3-5 dakika kadar çok az sıvıyağda soteleyin.
 
Ispanakları iyice yıkayıp ince doğrayın, minik doğradığınız soğan ile sıvıyağda 5 dakika kadar çevirin.
 
Mantarları ince doğrayın ve yine çok az sıvıyağda 3 dakika kadar çevirin.
 
5. İnce rendelenmiş havuç ve pancarı birlikte sıvıyağda 5 dakika kadar çevirin.
 
6. Tart kalıplarınızın birine ıspanaklı içi, birine kabak ve mantarları, birine mantar ve garnitürleri, birine havuç-pancarlı karışımı, birine de kurutulmuş domatesleri koyun.
 
7. Sebzelerin üzerine kremalı içi paylaştırın.
 
8. Hepsinin de üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirin.
 
9. Kalıpları fırına yerleştirerek 15 dakika kadar ya da üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Tart | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100500 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2014 
1,893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı un
 
200 gram tereyağı
 
1 adet yumurta
 
1 tutam tuz
 
İçi için:
 
700 gram patates
 
3 adet pırasa
 
1 paket çiğ krema
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
 
 
Tart hamuru için gerekli tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Hamuru yarım santim kalınlığında açarak tart kalıbına veya küçük tart kalıplarına yerleştirin. Hamuru çatalla delin. Kalıbın dışına taşan fazlalıkları bıçakla düzgünce kesin. Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup bekletin. Pırasaları uzunlamasına dörde kesip, küçük küçük doğrayın. Pırasaları kısık ateşte zeytinyağında soteleyin. Patatesleri, pırasaları, tuz, karabiber ve kremayı robotta püre haline getirin. Bu karışımı tart hamurunun içine yayın. Üzerine rende kaşar serpin. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Tart | 
  | 
zeytin dalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2008 
Mesajlar: 43 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65798 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011 
2,303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
200 gr. margarin
 
1 adet yumurta
 
20 çorba kaşığı un
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
İç malzeme için:
 
Yarım kg. kabak
 
Yarım kg. ıspanak yaprağı
 
1 çay fincanı süt
 
1 adet yumurta
 
1.5 su bardağı beyaz peynir
 
1 su bardağı kaşar peyniri
 
 
Oda sıcaklığında margarini, yumurta ve yoğurdu karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, yoğurun. Hamuru tart kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için birkaç yerinden delin. Ispanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın ve doğrayın. Kabakları rendeleyip, ıspanakla karıştırın, sıkarak fazla suyunu alın. Yumurta, rendelenmiş beyaz peynir, süt ve karabiber ekleyip karıştırın, hamurun üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  
 | 
Sebzeli Tart | 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4827 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006 
2,712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
175 gr yufka
 
7 gr yağ
 
1 çay kaşığı zeytinyağı
 
50 gr brokoli
 
50 gr karnabahar
 
50 gr havuç
 
175 gr kaşar peyniri
 
Ezilmiş sarımsak ve değişik otlar
 
 
Yufkayı iki kat halinde serip, 15 cm. çapında yuvarlaklar kesin.
 
Tereyağını sıvı yağ ile karıştırıp 4x8 cm. boyutlarında ufak tart kalıplarının içini yağlayın.
 
Yufkaların altını üstünü yağlayıp kalıplara serin.
 
200 derecede, yufkalar altın sarısı bir renk alana kadar fırınlayın.
 
Brokoli ve karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Havuçları dilimleyip 10 dakika buharda haşlayın.
 
Sebzelerin üzerine 50 gram labne peyniri ekleyin. Her kalıbın içine önce peynirin geri kalanını sonra da sebzeleri koyarak servis yapın.
  
 | 
Sebzeli Tart | 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3991 
Gönderme Tarihi: 22.May.2006 
2,881 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr Kekun
 
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
 
150 gr Tereyağıi
 
1 Su Bardagi Soguk Su
 
Çirpilmis 1 Yumurta Sarisi
 
Tuz
 
Krema için:
 
3 Yumurta
 
1 Su Bardagi Süt
 
1/2 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sebzeli harç için:
 
1 Küp Dogranmis Kabak
 
1 Küp Dogranmis Havuç
 
1 Küp Dogranmis Patiican
 
1 Rendelenmis Sogan
 
1 Çorba Kasigi Tereyağıi
 
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
 
1 Dis Dövülmüs Sarmisak
 
 
Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağıi, 1 kahve fincani soguk su ve çirpilmis yumurta sarisini ekleyip yogurun. 5 dakika buzdolabinda dinlendirin. 12 esit parçaya bölün. Küçük tartölet kaliplarini yaglayip hamurlari yerlestirin. Ortasina hafifçe bastirip kenarlarini düzeltin. Krema malzemelerini iyice karistirip kremayi hazirlayin. Sebzeli harci hazirlamak üzere sebzeleri tereyağı veya zeytinyağı karisiminda yumusayana kadar soteleyin. Kaliplardaki hamurlarin içini sebzeli harçla doldurup üzerini krema ile kapatin. Önceden isitilmis firinda yaklasik 20-25 dakika pisirin. Firindan alip 10 dakika dinlendirin. Kaliplardan çikarip hazirladiginiz yesil salata esliginde servis yapin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |