|
|
Sebzeli Rulo Köfte |
|
gökkuşağı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc22652
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008
2,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg. köftelik kıyma
1/2 demet maydanoz
2 adet soğan
4 diş sarımsak
3 dilim ekmek
1 yumurta
Köfte baharı
Karabiber
Kimyon
Tuz
1 havuç
4 adet yumurta
1 su bardağı iç bezelye
Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Ekmekleri ıslatıp güzelce sıkın. Yumurtayı ve baharatları katın. Kıyılmış maydanozu ilâve edip, iyice yoğurun.
Köfte harcını, dikdörtgen şeklinde bir tepsiye yayın. Havuçları minik minik doğrayıp, bezelyelerle birlikte haşlayın. Ayrı bir kapta yumurtaları haşlayıp, kabuklarını soyun. Kıymanın içine önce bezelye ve havuçları bir sıra şeklinde dizin, ardından yumurtaları sıralayıp, hamuru rulo olarak sarın. Alüminyum folyoya sararak fırınlayın. 40 dk. sonra, dilimleyerek sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Rulo Köfte |
|
BULUT
Aşçı
Kayıt: 08.07.2008
Mesajlar: 18
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25139
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2008
2,374 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr kıyma
2-3 dilim bayat ekmek içi
1 havuç
4 yumurta
1 baş soğan
1 su bardağı iç bezelye
2 çorba kaşığı pirinç unu
Tuz
Karabiber
1- Soğan soyulup rendelenir. Kıymaya rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi konur. Pirinç unu, yumurta, tuz, karabiber katılıp et macun gibi oluncaya kadar yoğrulur.
2- Alüminyum folyo kağıdının üzerine kıyma dikdörtgen şeklinde yaydırılır. Havuç findik büyüklüğünde parçalara bölünür.
3- Bezelye ve havuç bir kapta su ile birlikte haşlanır. Havuçlar yumuşayınca ateşten alınıp suyu süzdürülür. Yumurtalar da ayrı bir kapta haşlanır ve kabuklan soyulur (katı şekilde haşlanması gerekir).
4- Hazırlanmış olan dikdörtgen kıymaya haşlanmış bezelye ve havuçlar bir sıra dizilir. Havuçlann üzerine sırayla haşlanmış yumurtalar yerleştirilir. Köftenin baş kısmından tutularak dikkatli bir şekilde rulo haline getirilir.
5- Rulo köfteler alüminyum kağıda sıkıca sanlır. Kenarları sıkıştırılır. Bir fuın tepsisine yerleştirilip, kızgın firma verilir.
6- İyice pişince fırından alınıp, dikkatlice kağıdından sıynlır. Dilimlere bölünüp, yanında patates püresi ile servis yapılır.
7- Arzu edilirse 1 kaşık salça 1 su bardağı suda ezilir. Köfte tencereye yerleştirilip üzerine bu sos dökülür. Kısık ateşte arada bir çevrile çevrile pişirilir.
Not: 1 fincan kırık pirinç bir miktar su ile cezvede haşlanıp, suyu süzdürülüp köftede pirinç unu yerine kullanılırsa daha güzel sonuç elde edilir.
|
|
Sebzeli Rulo Köfte Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
|
|