|
|
Sebzeli Rosto Köfte |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157835
Gönderme Tarihi: 22.May.2021
403 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 kg köftelik kıyma
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon
İçi için:
10-15 adet mantar
2 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
1 adet sarı dolmalık biber
100 gram rendelemiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 diş kıyılmış sarımsak
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
Sosu için:
3 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
4 dal kekik
İç malzeme için mantarı dilim- leyin, biberleri iri küp şeklinde doğrayın. zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Üzerine mantar ve biber ilave edip soteleyin. Bezelye, sarımsak, ceviz, tuz ve karabiber ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Soğuduktan sonra kaşar peynirini ilave edin. Sos için domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Küçük bir tencereye alıp üzerine kalan malzemeyi ilave edin. Kısık ateşte kıvam alana dek pişirip ocaktan alın. Köfte için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta sarısı, ekmek içi, baharat ve tuz ekleyip 10 dakika yoğurun. Daha sonra iki parça pişirme kağıdı arasına alıp, 1 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açın. Üzerindeki pişirme kağıdını alıp, iç malzemeyi uzunlamasına yayın. Köftenin uzun kenarından başlayarak alttaki kağıt yardımıyla rulo yapın. Üzerine yumurta akı sürün ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişirme kağıdı ve folyoyu alıp üzeri kızarana dek pişirin. Servis tabağına alın. Domates sosu üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Sebzeli Rosto Köfte |
|
YAP-BOZ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2008
Mesajlar: 167 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43630
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2019
2,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
500 g kıyma
1 soğan
Yarım demet maydanoz
3 dilim ekmek içi
1 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
3 domates
Yarım su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Yemeklik doğradığınız soğan, ince kıydığınız maydanoz, ufaladığınız ekmek içi ve bir kasede çırptığınız yumurtayı ekleyip karıştırın. Sirke, tuz ve karabiberi ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Harcı yağlı kağıt serili baton bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 60 dakika kadar pişirin. Sosu için zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Rendelediğiniz soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar soteleyin. Soğanların rengi dönmeye başladığında rendelediğiniz domatesler, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 15 dakika daha pişirin. Sıcak sosu fırından aldığınız köftenin üzerine gezdirin. Yanında patates püresi ile sıcak servis yapın.
|
|
Sebzeli Rosto Köfte Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
|
|