|
Sebzeli Piliç Güveci |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc89
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2005
2,882 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet piliç
2 çorba kaşığı margarin
2 küçük patlıcan
100 gr. taze fasulye
100 gr. bamya
100 gr. kabak
2 adet dolmalık biber
2 orta boy domates
8 küçük soğan
2,5 su bardağı su
tuz
Sebzeler yıkanır, ayıklanır, doğranır, soğanlar ayıklanıp dörde bölünür, domatesler küçük küçük doğranır,yağ bir tencerede kızdırılır, domates dışındaki bütün sebzeler birkaç dakika kızgın yağda çevrilir, süzerek çıkarıldıktan sonra aynı yağda piliç bir bütün olarak kızartılır. Kaynar su konunarak 45 dakik kaynatılır. Daha sonra kemiklerinden ayrılır. Sebzeler bir güvece yoksa bir tencereye konur, piliç etleri ve domatesler üzerine konur. Tuzunu ve suyunu koyarak kapağı kapalı olarak fırına sürülür.
|
Sebzeli Piliç Güveci |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc374
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2005
2,861 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet piliç
5 çorba kaşığı tereyağı
3 adet patlıcan
750 gr. fasulye, kabak, bamya
15 adet arpacık soğan
2 adet domates
3 adet dolmalık biber
Yeteri kadar tuz
Sebzeler 3 kaşık yağda öldürülür. Pişecek kaba yerleştirilir. Piliçler dörde bölünür. Kemiğinden ayrılır, geri kalan 2 kaşık yağda kızartılır, sebzelerin üzerine dizilir, arpacık soğan, domates ve biber, tuz, piliçlerin üzerine konur. 3 bardak su ilave edilerek ateşe konur. Yarım saat kaynadıktan sonra kabın ağzı kapatılarak fırına sürülür. Piştikten sonra servis yapılır.
ML® Nohutlu Salma için tıklayın
|
SEBZELİ PİLİÇ GÜVEÇTE |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12804
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2007
2,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 piliç
2 iri domates
150 gram sakız kabağı
100 gram bamya
2 küçük patlıcan
250 gram ayşekadın fasulyesi
2 baş soğan
4 etli ve yeşil dolmalık biber
1/2 bardak sadeyağ
2-2.5 bardak tavuk suyu normal su da olabilir
Tuz
Karabiber
Patlıcanların kabuklarını alaca denilen biçimde yani bir parmak kabuk bırakmak, bir parmak kesmek suretiyle soymalı. Sonra bunları ortalarından ikiye kesip ikişer parmak kalınlığında dilimlere doğramalı. Patlıcanlar dilimlendikten sonra bunları eğik duran bir tabağa yerleştirmeli. Üzerlerine tuz serpip acımtırak sularının akıp gitmesi için bir kenara bırakmalı. Körpelerinden alınmış ayşekadın fasulyesinin yanlarındaki kılçıkları tıraş edercesine ince kesip aldıktan sonra ortalarından enliliklerine ikiye doğramalı ve bir kenara bırakmalı.
Bamyaların tepelerini külah biçiminde yani sivri bir şekilde tıraş edercesine kestikten sonra içinde bir miktar su bulunan bir kaba atmalı. Kabağın üstünü kazıdıktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölmeli. Çekirdekleri varsa bunları çıkarmalı ve ondan sonra ikişer parmak eninde dilimlere kesip bamyaların içine atmalı. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra bunları küçük dilimlere doğramalı. Soğanların kabuklarını ayıklayıp bunları çentilircesine ince doğramalı.
Sebzelerin ayıklanması sona erince bir tencereye yarım bardak sadeyağ koyup eritmeli. Yağ kızınca fasulyeleri iki - üç partide olmak üzere yağın içine atmalı ve tahta kaşıkla ikişer dakika karıştırıp sote ettikten sonra bir kevgirle süzüp tencereden çıkarmalı. Acı suyu süzüldükten sonra yıkanmış ve kurulanmış patlıcanları, fasulyelerden sonra kızgın yağa atıp karıştırmak suretiyle hafifçe kızartmalı. Sonra kevgirle süzerek tencereden alıp bir kenara koymalı. Tüyleri yolunmuş içi çıkarıldıktan sonra tütsülenmiş ve bol suda yıkandıktan sonra da parçalara bölünmüş pilici, sebzelerin kızartılmaları ve böttürülmeleri sona erince kızgın yağa atmalı. Tencerenin kapağını örtmeli ve vakit vakit karıştırarak bu patlıcanları pembeleşinceye kadar yani 15 - 20 dakika kadar kızartmalı.
Piliçlerin kızartılmaları sona erince büyük güvece önce sote edilmiş ayşekadın fasulyesini yerleştirmeli. Bunların üstüne sırasıyle kabak ve bamyaları döşemeli. Bunların üstüne çentilircesine ince doğranmış soğanı yaymalı. Börttürülmüş patlıcanları ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış biberleri döşemeli, sonra piliç parçalarını oturtmalı. Bunların üstüne domates parçalarını döşemeli ve sebzelerle piliçlerin kızartıldığı yağı gezdirerek dökmeli. Yeteri kadar tuz ve karabiber serptikten sonra iki - ikibuçuk bardak su veya et suyu döküp güvecin ağzını örtmeli ve bunu orta ısılı bir fırına koymalı.
Ayşekadın fasulyesi iyice pişince yani gü-veç fırında 1 1/2-2 saat kadar kaldıktan sonra yemek gerektiği biçimde pişmiş olacağından güveci fırından almalı ve olduğu gibi sofraya çıkarıp servis yapmalı.
ML® Fesencun için tıklayın
|
SEBZELİ PİLİÇ GÜVECİ |
|
ziver47
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc19055
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007
2,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tane piliç
250 gram havuç
yarım kilo patates
yarım kilo arpacık soğanı
250 gram iç bezelye
4 kaşık sade yağ
yarım çorba kaşığı un
tuz
biber
1- Piliçler temizlenir, yıkanır, iki ayağı iple bağlanır. 100 gram sade yağ tencerede eritilir.
2- Piliçler konur, tuz ilave edilir, ateşte çevirerek kızartılır, piliçlerin yan hizasına gelince sıcak su ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir.
3- Piliçler çıkarılır. Tencerede kalan yağa yarım çorba kaşığı un ilave edilir. Hafifçe renk alıncaya kadar kavrulur.
4- Bir buçuk bardak su ve yarım bardak sirke yavaş yavaş ilave edilir, karıştırılır, bir iki dakika kadar kaynatılır.
5- Elekten diğer bir kaba süzülür.
6- Patatesler soyulur, küçük ceviz büyüklüğünde kesilir, margarin yağında kızartılır.
7- Havuçların üzeri kazınır, fındık büyüklüğünde kare şeklinde parçalara kesilir.
8- 50 gram tereyağı ile beraber ateşte eriyene kadar karıştırılır, kızarmış patates, haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye, kavrulmuş soğan hepsi beraber bir kap içerisinde parçalara ayrılmış piliçlerle beraber birbirine karıştırılır.
9- Bir güveç içerisine doldurulur, salça üzerine dökülür, bu şekilde 20 dakika kadar pişirilir.
NOT: Patates gibi kızartılacak sebzeler sade yağda kızartılırsa rengi güzel olur. Tereyağında kızartılırsa kararır. Tereyağı yüksek hararette yanar en iyisi bitkisel yağlardır.
|
Sebzeli Piliç Güveç |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc20248
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007
2,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
100 gr piliç (but tarafından kuşbaşı)
1 diş sarımsak
1/2 adet kelle soğan
1 adet kabuğu soyulmuş domates
1/2 adet dolmalık biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı biber
4 adet mantar
30 gr havuç
30 gr kabak
Kuşbaşı şeklinde kesilmiş piliçleri, ince doğranmış sarımsak ve soğanla sote edin. Üzerine mantar ve sebzeleri ilave edin. Bir çay bardağı su ile güveçte pişirin. Güveç 10 dakika fırında piştikten sonra pirinç pilavı ile servis yapın.
|
Sebzeli Piliç Güveci |
|
mor menekşe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2008
Mesajlar: 37 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc27338
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2008
2,562 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet piliç yada 3-4 parça tavuğun but kısmı
2 adet kabak
2 adet domates
1 adet patlıcan
3-4 adet yeşil biber
100 gr. taze fasulye
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Piliç 4-5 parçaya, eğer butla yapıyorsanız butlar ikiye ayrılır güveç kabının alt kısmına konulur. Patlıcan alacalı soyulup büyük parçalar halinde, kabak kazınıp doğranarak, fasulyelerde ortadan kırılarak etlerin üzerine konur. Domatesleri kabukları soyulup fındık büyüklüğünde doğranır ve eklenir. Yağ tuz karabiber su ile birlikte konulup hafifçe karıştırılır. Ağzı kapalı olarak fırında veya ateşte 30-35 dk. kadar pişirilir.
ML® Sosisli Tavuk Sarma için tıklayın
|
SEBZELİ PİLİÇ GÜVECİ |
|
pınar ilci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2009
Mesajlar: 77 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34379
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2009
2,451 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet piliç
70 gram sadeyağı ya da margarin (3 1/2 çorba kaşığı)
80 gram çiçekyağı (4 çorba kaşığı)
200 gram soğan (2 baş)
100 gram bamya
300 gram patlıcan (2 küçük)
300 gram ayşekadın fasulyesi
150 gram kabak (1 orta)
300 gram domates (2 büyükçe)
4 adet yeşil ve dolmalık biber
2 bardak su
Tuz
1 Kart olmayan 300 gram ayşekadın fasulyesinin yanlarındaki kılçıkları tıraş edercesine aldıktan sonra ortalarından enliliklerine ikiye keserek, bir tarafa bırakmalı, 2 küçükçe patlıcanın üstlerindeki kabuğu alaca denen şekilde yani, bir parmak kabuk bırakarak, bir parmak keserek soyduktan sonra uzunluklarına ortalarından ikiye kesmeli ve bunları ikişer parmak enliğinde küçük parçalara doğradıktan sonra üstlerine bir miktar tuz serpmeli ve bunları da bir tarafa bırakmalı, sonra 100 gram bamyanm tepelerini külah şeklinde tıraş eder cesine aldıktan sonra içinde bir miktar su olan bir kaba atmalı, 1 kabağın üstünü kazıdıktan sonra ortasından ikiye bölmeli ve içlerindeki çekirdek kısımlarını çıkararak bunları da ikişer parmak enliliğinde parçalara doğradıktan ve bamyaların bulunduğu kaba atarak bütün sebzeleri böylece ayıklamalıdır.
2 Sebzelerin ayıklanması sona erince, bir tencereye üç buçuk silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin, 4 silme çorba kaşığı çiçekyağı koyarak, iyice kızdırmah, sonra kızdırılmış bu yağa, iki üç defada olmak üzere, ayıklamış olduğumuz fasulyeleri atmalı ve yağda ancak 2 dakika kadar bırakarak sote etmeli ve delikli kepçe ile tabağa alarak, bir tarafa bırakmalı, sonra da bu yağa tuzlanmış, sonra da yıkanmış ve kurulanmış patlıcanları atarak, patlıcanlar hafif pembe bir renk alıncaya kadar arada bir karıştırarak az kızartmah ve bunları da yağdan çıkararak bir tarafa ayırmalı, sonra tencerede kalan yağa tüyleri çıkarılmış, içleri temizlenmiş, tütsülenmiş ve yıkanmış, sonra da kol, göğüs ve but olmak üzere parçalara ayrılmış, 3 adet piliç katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve piliçler pembemsi bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 15-20 dakika kızartmalı ve ateşten almalıdır.
3 Piliçlerin kızartılmaları da sona erince; büyük bir toprak güve-cin altına sote edilmiş fasulyeleri döşedikten sonra, üstüne sıra ile kabak ve bamyaları, bamyaların üstlerine de halka halka doğranmış 2 orta baş soğanı, üstüne de patlıcan ve küçük parçalara doğranmış yeşil ve dolmalık biberleri yerleştirdikten sonra piliçleri oturtmalı, piliçlerin üstlerine de dilimlere doğranmış 2 büyük domates, yarım çorba kaşığı tuz, 2 bardak su ile, sebze ve piliçleri kızartmış olduğumuz tenceredeki yağı da katarak, güvecin üstüne bir kapak kapamalı ve özellikle fasulyeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki fırında bir buçuk ilâ iki saat arasında pişirmeli ve güveciyle servis yapmalıdır.
Not: Bunları ateşte de pişirmek olanaklıysa da, fırında pişirilenler daha çok lezzetli olmaktadır.
|
SEBZELİ PİLİÇ GÜVEÇ |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35454
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009
2,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi (6 kişilik):
1 tavuk
1 orta boy soğan
200 g taze fasulye
2 patates
1 patlıcan
1 kabak
2 sivribiber
3 domates
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Tavuğu yıkayıp parçalara ayırın. Soğanı soyup söğüş doğrayın. Sebzeleri temizleyin. Patlıcan, patates ve kabağı iri küpler halinde doğrayın. Sivribiberi 4-5 parçaya kesin. Fasulyeleri küçük küçük doğrayın. Domatesleri halka şeklinde dilimleyin. Güveci yağlayıp domates dışındaki sebzeleri yerleştirin. Üzerine tavuk parçalarını dizin. Su, tuz ve karabiber ekleyin. Domates dilimlerini yerleştirin. Kapağı kapalı olarak 180 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
SEBZELİ PİLİÇ GÜVECİ |
|
aktivist
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52523
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2010
2,259 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 piliç (800 gramlık)
2 çorba kaşığı margarin
2 ufak patlıcan
100'er gram taze fasulye, bamya, kabak
2 dolmalık biber
2 orta boy domates
8 küçüksoğan
2,5 bardak su
tuz
Sebzeler yıkanır, ayıklanır doğranır, soğanlar ayıklanıp dörde bölünür, domatesler küçük küçük doğranır. Yağ bir tencerede kızdırılır, domatesin dışındaki sebzeler birkaç dakika kızgın yağda çevrilir. Süzülerek çıkarıldıktan sonra aynı yağda pilçde bütün olarak kızartılır. Ardından kaynar su konarak 45 dakika kaynatılır. Daha sonra kemikleri ayrılır. Sebzeler bir güvece ya da tencereye konur, pilicin etleri ve domatesler üzerine yerleştirilir. Tuz ve su konup fırına verilir.
|
SEBZELİ PİLİÇ GÜVECİ |
|
Hilvan'lı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc56682
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2010
2,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
Üçyüz gram Ayşe kadın fasulyesi ayıklanır, 2 ufak patlıcan birer parmak ara ile soyulur, uzunluğuna ikişer parmak enliliğinde kesilir, tuzlanarak bir kenara bırakılır. 100 gram bamya ayıklanır, bir adet kabağın üstü kazınır. Bir tencereye yarım bardak sade yağ konur. Tencerede fasulyeler sonra patlıcanlar hafifçe sote edilir. Tencerede kalan yağa temizlenmiş iki piliç konur ve 15 dakika kadar evire çevire kızartılır. Sonra bir toprak güveç içine önce fasulyeler dizilir. Üzerine diğer sebzeler yerleştirilir. Halka halka iki soğan doğranıp konur. En üste piliçler yerleştirildikten sonra iki domates doğranıp döşenir. Pilici kızarttığınız yağla beraber 2,5 bardak piliç suyu konur, fırına verilir.
|
Sebzeli Piliç Güveci |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57099
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010
2,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
1 adet piliç
1 adet patlıcan
2 adet kabak
3 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı katı yağ
1 avuç taze fasulye
2 baş kuru soğan
2 adet domates
1 su bardağı su
Yeterince tuz, biber.
Pilici temizleyip iyice yıkayınız. Altı parçaya ayırınız. Sebzeleri cinsine göre yıkayıp, ayıklayınız. Orta boy bir güvecip içine önce piliç parçalarını yerleştiriniz. Üzerine çiğden doğranmış sebzeleri, kabuğu soyulmuş fındık büyüklüğünde doğradığınız domatesleri, tuzunu biberini koyup, tahta kaşıkla ezmeden karıştırınız. Bir bardak suyunu, yağını koyup, gü-vecin ağzını kapatınız. Orta hararetli ateşte 35-40 dakika pişiriniz. Ateşten alıp sıcak fırında (sönmüş ama sıcak) 15 dakika demlendiriniz. Olduğu gibi sofraya getirip, servis yapınız.
|
Sebzeli Piliçli Güveç |
|
torun hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2014
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99749
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2014
1,901 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.erpilic.com.tr
750 gram Erpiliç Tavuk Göğsü
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet sivribiber
2-3 adet soğan
4-5 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber
Taze kekik
Tüm sebzeleri soyun, ufak ufak doğrayıp güveç kabına yerleştirin. Kuşbaşı doğradığınız Erpiliç Tavuk Göğsünü de güveç kabına ilave edin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin. Alüminyum folyo ile üzerini kapatın. Fırında 40 dakika süreyle pişirin. Taze kekik ile süsleyip servis edin.
|
Güveçte Sebzeli Piliç |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101820
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2014
2,105 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg piliç
2 soğan
2 patates
2 yeşil biber
2 kırmızı biber
2 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz karabiber köri
1 tabak rendelenmiş kaşar payniri
2 domates
Tavada margarini eritin kalın doğranmış soğanları hafif kavurun salça ekleyin ardından doğranmış domates yeşil ve kırmızı biber ekleyin ardından küp küp doğranmış patatesleri ekleyin hepsini hafif kavurun ve güveçe dökün hafif haşlanmış piliçleri sebzelerin üzerine koyun tuz ve baharatlarıda üzerine serpip karıştırın en üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve fırına verin
|
Sebzeli Piliç Güveç |
|
felatun
Aşçı
Kayıt: 11.11.2016
Mesajlar: 18 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc120950
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2016
1,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
4 adet piliç göğüs
2 adet havuç
2 adet kabak
2 adet soğan
2 adet patlıcan
1 adet kırmızı çarliston biber
1 adet yeşil çarliston biber
200 gr. kaşar peyniri
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Piliç göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Havusu, kabağı, soğanı, patlıcanı ve biberleri küp küp doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Tavaya zeytinyağını koyun ve soğanı, biberleri ile ve havucu kavurun. Kuşbaşı doğranmış piliç göğüslerini ilave edin ve kavurma işlemine devam edin. Son olarak kabak ve patlıcanı ilave ederek kavurmaya devam edin Tuz ve biber ile tatlandırın ve ocaktan alın. Dört adet toprak güvece pay edin ve üzerine az zeytin yağı ile rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Daha önceden 180 derecede ısıtılan fırına koyun ve kaşar peyniri kızarana kadar pişirin. Sebzeli Piliç Güveci, kızartılmış baharatlı ekmekler eşliğinde servis edin.
|
|