| 
 
 
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc193 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2005 
6,556 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 Su bardağı pirinç
 
3,5 Su bardağı etsuyu
 
4 Çorba kaşığı tereyağı
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
1 Küçük havuç
 
1 Su bardağı pişmiş iç bezelye
 
Yarım su bardağı mantar
 
1 Dolmalık biber
 
1 Bağ kıyılmış maydanoz
 
 
Pirinci yıkayıp üstünü örtecek kadar suda 1 saat ıslı tutun, sonra 4 - 5 defa yıkayın ve suyunu süzdürün. Bir tencereye koyup kızdırdığınız 3 kaşık yağda 4 -5 dakika pirinci kavurun daha sonra tuzunu ve kaynar olarak etsuyunu ilave edip bir defa karıştırdıktan sonra hafif ateşte 20 dakika pişirin. Havucu tavla zarı gibi doğrayıp 15 dakika, biberi aynı şekilde doğrayıp 8 dakika, mantarı da aynı şekilde doğrayıp haşlayın. Bütün malzemeyi 1 kaşık tereyağında kavurun, sonra hepsini pilava katın. Üstüne kıyılmış maydanozu serpin.
 
 
 
 
Fotoğraf "bahçevan" tarafından gönderildi. 17.05.2017
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
Şimal Yıldızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1910 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,889 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı pirinç 
 
1 tane tavuk budu
 
3-4 tane karabiber
 
3-4 tane top yenibahar 
 
1 yemek kaşığı iç bakla 
 
1 yemek kaşığı bezelye
 
1 yemek kaşığı şam fıstığı 
 
1 yemek kaşığı kuru nane 
 
2 yemek kaşığı tereyağı 
 
5-6 dal dereotu
 
1 tane küçük kuru soğan
 
 
Tavuk haşlanır, didiklenir, parçalanmış yenibahar ve karabiber eklenir. Küp doğranmış soğan tereyağında kavrulur. İç bakla yarı haşlanır. Kabuğu soyulur. Bezelye de yarı haşlanır. İç bakla, bezelye ve tavuk soğanın üzerine eklenir. Süzülmüş pirinçler de eklenir. 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyu eklenir. Pişirilir, doğranmış dereotu eklenir ve demlendirilir.
 
Üç çeşit pilav dinlendikten sonra, servis tabağına 1 küçük kase safranlı pilav alınır. Ters çevrilir. Aynı şekilde domatesli pilavdan alınır, ters çevrilir. Sebzeli pilavdan da alınır. Ters çevrilir. Domatesli pilav kiraz domates ile, safranlı pilav haşlanmış nohut ile, sebzeli pilav haşlanmış bezelye ile süslenir. Üzüm hoşafı ile servis yapılır.
 
 
 ML® Semizli Pilav için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gülcan yılmaz" tarafından gönderildi. 15.02.2018
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
YandımYandım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7882 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2006 
3,465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet havuç
 
3 su bardağı pirin
 
2 su bardağı bezelye
 
100 gr. tereyağı
 
4/5 su bardağı tavuk suyu
 
1 demet dereotu
 
toz şeker
 
tuz
 
 
Havuçları ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Tereyağında havuçlar yumuşayana kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçler kaşıktan ayrılma kıvamına gelince bezelyeleri ekleyin. Tavuk suyunu kata. Tuz ve bir tutam töz şekerle tatlandırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dereotunu yıkayın ve ince ince kıyın. Pilava karıştırıp servise sunun.
 
 
 ML® Mahmudiye için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "b&b" tarafından gönderildi. 17.05.2019
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8818 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2006 
3,864 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet haşlanmış havuç
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
3 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Teflon tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Pirinçleri ekleyin. 1-2 dk.çevirin, küp küp doğranmış havuç ile bezelyeyi ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Tuzunu katın. Pilav suyunu çekene kadar demlendirip, daha sonra tencereyi ocaktan alın.
 
 
ML® Lokum Pilavı (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "lezzet sepeti" tarafından gönderildi. 18.11.2019
  
 | 
Sebzeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98907 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2014 
1,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı şehriye
 
1 adet kapya biber
 
1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
 
1 su bardağı bezelye
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
1,5 bardak su (kaynar su)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur. Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir. Hemen ardından kaynar su ve tavuksuyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
brokoli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2015 
Mesajlar: 22 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113340 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2015 
1,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
 
 
2 Çorba Kaşığı (70 Gr) Margarin
 
2 Su Bardağı Pirinç
 
5 Adet Taze Fasulye
 
1 Adet Havuç
 
3 Dal Taze Soğan
 
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
 
3 Su Bardağı Sıcak Su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Margarini tencereye alın ve eritin. İnce doğranmış taze fasulye ve havucu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu da ilave edip kavurmaya devam edin. Nohut ve karabiber ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirdikten sonra ince kıyılmış taze soğanla servis yapın.
 
 
Püf Noktası: Sebzelerin pirinçlerle birlikte aynı sürede pişmesi için ince doğramaya özen gösterin.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123663 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,014 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Pirinç  300 gr
 
Havuç  150 gr
 
Soğan  50 gr
 
Zeytin  50 gr
 
Zeytinyağı  40 ml
 
Su  370 ml
 
Sarımsak  4 gr
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Havuç ve sarımsağı iri rendeleyin, soğanı 0,5 cmlik küpler şeklinde kesin, zeytinleri ikiye kesin. Bütün malzemeleri çok fonksiyonlu pişiricinin içine koyun, su, tuz ve baharatlatı ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu PİLAV pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126969 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2017 
992 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.silverdokumtencere.com
 
 
8 adet sivri biber
 
2 bardak organik pirinç
 
2 bardak su (pilavın üzerini örtecek kadar)
 
2 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
 
1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
 
Yarım çay kaşığı yenibahar
 
1 çay kaşığı zerdeçal
 
500 gr bezelye ve havuç
 
8 tane sivri biber
 
Yarım demet taze soğan, biraz maydanoz
 
Zeytinyağı
 
 
Patlıcanları şerit halinde soyun, küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri de doğrayın.
 
Dökme demir tencerede zeytinyağını biraz ısıtın.
 
500 gr bezelye ve havuç  koyup hafifçe kızartın.
 
Bir müddet sonra önceden sıcak suda 30 dk beklettiğiniz pirinçleri ekleyin.
 
Maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın.
 
Tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
 
Suyu ekleyip ocağı en kısık ayarına alın, tencerenin kapağını kapatın. 20dk kadar pişirin. Bu sırada kapağını hiç açmayın ve ateşin en kısıkta olmasına dikkat edin. Aksi halde pilavın dibi tutabilir.
 
Pilavın kapağını açın, tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Suyunu tamamen çekmiş ve pişmişse altını kapatıp demlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
b&b 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2019 
Mesajlar: 60 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142784 
Gönderme Tarihi: 17.May.2019 
760 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı kadar iç bezelye
 
1 adet havuç
 
1 küçük kutu konserve mısır
 
Tereyağı
 
Tuz
 
 
Öncelikle 2 su bardağı pirinci sıcak suda en az 1-2 saat öncesinden ıslatın. Eğer taze bezelye kullanacaksanız bezelyeyi ayıklayıp yıkayın. Soyulmuş havuçla beraber, havucu doğramadan bir tencerede haşlayın.
 
Az zeytinyağında yıkanıp süzülen ıslanmış pirinçleri kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine kaynar su ekleyin. Suyu ekledikten sonra tuzunu, haşlanan bezelyeyi ve bezelyelerin içinden çıkarıp küp küp doğradığınız havucu ve mısırı da ekleyin. Eğer konserve bezelye kullanacaksanız mısırla beraber haşlamadan ekleyin.
 
Pilav suyunu çekince altını kapatın. Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine dökün ve pilavı narin bir şekilde ezmeden karıştırıp demlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
piano 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 06.08.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152498 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020 
341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı şehriye
 
1 adet kapya biber
 
1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
 
1 su bardağı bezelye
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
1,5 bardak su (kaynar su)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur. Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir. Hemen ardından kaynar su ve tavuksuyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166435 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2022 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı garnitür
 
¼ su bardağı arpa şehriye
 
Kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Sıvı yağ
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Sebzeli pilav pişirmek için öncelikle sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede eritin ve arpa şehriyeleri ilave ederek şehriyeleri kavurun. Kavrulmakta olan şehriyelerin içine garnitürleri ve doğramış olduğunuz kırmızı biberleri ilave edin. Sebzeleri bir miktar kavurduktan sonra pirinçleri ilave edin. Bir miktar tuz ekleyin. Kavrulmakta olan pirinçlerin üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağı kapatıp suyunu çekinceye kadar pilavı pişirin. Pişen pilava şekil vererek servis tabağınıza alabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178289 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2024 
189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
 
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
 
2 adet havuç (rendelenmiş)
 
1 su bardağı bezelye (donmuş veya taze)
 
4 su bardağı sebze veya tavuk suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu (servis için)
 
 
Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. Bir kenarda bekletin.
 
Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağını eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Rendelenmiş havuçları ekleyin ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
 
Bezelyeleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
 
Kavrulan sebzelerin üzerine yıkanmış pirinci ekleyin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
 
Sebze suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edin.
 
Karışım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve pilavın suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (Yaklaşık 15-20 dakika)
 
Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve pilavın üzerini bir bez veya kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin.
 
Dinlendirme süresi sonrasında pilavı servis tabağına alın. İsteğe bağlı olarak üzerine doğranmış maydanoz veya dereotu serpiştirerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |