| 
 
 
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97175 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2014 
1,387 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı pirinç
 
1 adet havuç
 
Yarım su bardağı bezelye
 
Yarım su bardağı konserve mısır
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Yeteri kadar sıcak su, tuz
 
 
Pirinci yıkayıp sıcak suda 20 dakika bekletin ve süzün. Daha sonra bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ayrı kaplarda yarı yarıya yumuşayana dek haşlayıp süzün. Tereyağını bir tavaya alıp bezelye, havuç ve mısırı birkaç dakika sote edin. Pirinç suyunu yarı yarıya çekince, sebzeli karışımı üzerine ekleyip karıştırın. Tamamen suyunu çekene kadar pişirip ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.
  
 | 
Sebzeli Pirinç Pilavı | 
  | 
tavşan yürek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2012 
Mesajlar: 45 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98539 
Gönderme Tarihi: 26.May.2014 
1,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 u bardağı su
 
3 yemek kaşığı bezelye
 
3 yemek kaşığı havuç
 
3 yemek kaşığı mısır
 
göz kararı margarin
 
1 adet tavuk bulyon
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
 
Öncelikle, pirinci üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ile ıslatın. Suya iri iri doğradığınız yarım limonu ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin.
 
Bezelyeyi ve havucu pişme süreleri farklı olduğundan ayrı ayrı haşlayın ve süzün.
 
Bir teflon tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın.
 
Yaklaşık yarım saat beklettiğiniz pirinci, suyun altında şeffaflaşana kadar yıkayın. Kızgın yağa ekleyin ve bir kaç dk. kavurun.
 
Kaynar suda bulyonu eritin, şeker ve limon suyu ile pirince ekleyip, karıştırın.
 
Mısır, havuç ve bezelyeyi ekleyin ve hafifçe karıştırın.
 
2-3 dk. yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte (yaklaşık 10 dk.) suyunu çekene kadar pişirin.
  
 | 
Sebzeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98907 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2014 
1,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı şehriye
 
1 adet kapya biber
 
1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
 
1 su bardağı bezelye
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
1,5 bardak su (kaynar su)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur. Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir. Hemen ardından kaynar su ve tavuksuyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
demo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2015 
Mesajlar: 39 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107591 
Gönderme Tarihi: 15.May.2015 
1,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı su
 
1 çay bardağı bezelye
 
10 adet taze fasulye
 
2 dal taze soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 adet havuç
 
2 adet kabak
 
1 soğan
 
 
Tereyağında doğranmış kabakları, havuçları ve rendelenmiş soğanları kavurun. Üzerin pirinçleri ekleyip 3 dakika daha kavurun. Suyunu verip 20 dakika pişirin. Diğer bir taraftan doğranmış taze soğanı ekleyip karıştırın. Haşlanmış bezelyeyi demlenirken içine ilave ederek 10 dakika demlenmeye bırakın. Suyunu çeken etlerin üzerine baharatları koyup harmanlayın. Servis yapmadan önce kıyılmış maydanoz ya da dereotunu pilavın içine ekleyip karıştırın. Hepsini harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109945 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2015 
1,255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 adet havuç
 
1 adet soğan
 
1 adet patlıcan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 kırmızıbiber
 
 
Pirinçleri yıkayıp üzerine su ekleyin ve 10 dakika suda bekletin. Pilavı yapacağınız tencerenin içine tereyağını ekleyin, pirinçleri koyup kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin. Havuçları küp doğrayıp üzerine ekleyin. Kavurmaya devam ederken içine doğranmış kırmızıbiberi de ilave ederek 5 dakika daha kavurun. Pirinçleri süzüp içine ilave edip kapağını kapatın. 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra da 10 dakika kadar demlenmeye bırakıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
Not: Ayrı bir yerde küp kesilmiş patlıcanlar da pilava eklenip servis yapılabilir.
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
brokoli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2015 
Mesajlar: 22 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113340 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2015 
1,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
 
 
2 Çorba Kaşığı (70 Gr) Margarin
 
2 Su Bardağı Pirinç
 
5 Adet Taze Fasulye
 
1 Adet Havuç
 
3 Dal Taze Soğan
 
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
 
3 Su Bardağı Sıcak Su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Margarini tencereye alın ve eritin. İnce doğranmış taze fasulye ve havucu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu da ilave edip kavurmaya devam edin. Nohut ve karabiber ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirdikten sonra ince kıyılmış taze soğanla servis yapın.
 
 
Püf Noktası: Sebzelerin pirinçlerle birlikte aynı sürede pişmesi için ince doğramaya özen gösterin.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123663 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,014 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Pirinç  300 gr
 
Havuç  150 gr
 
Soğan  50 gr
 
Zeytin  50 gr
 
Zeytinyağı  40 ml
 
Su  370 ml
 
Sarımsak  4 gr
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Havuç ve sarımsağı iri rendeleyin, soğanı 0,5 cmlik küpler şeklinde kesin, zeytinleri ikiye kesin. Bütün malzemeleri çok fonksiyonlu pişiricinin içine koyun, su, tuz ve baharatlatı ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu PİLAV pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
ana 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124486 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2017 
843 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
  
 
2 su bardağı jasmin pirinç
 
250 gr. haşlanmış bezelye
 
1 adet küp doğranmış havuç
 
100 gr. Sıvıyağ (veya tereyağı)
 
2 su bardağı su
 
Et suyu
 
Dereotu
 
Tuz
 
 
Pirinçler yıkanıp süzülür. Bezelye, havuç, dereoto etsuyu, tereyağı veya isteğe bağlı olarak sıvı yağ ve tuz  karıştırılır. Pilav harcını tepsiye dökerek, üzerine 2 su bardağı su ilave edilerek fırına verilir. Universal Programda 100 derecede 20 dk.pişirilir.
 
 
Not:Normal pirinçle yapıldığında süre birkaç dk.uzatılır.
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126969 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2017 
992 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.silverdokumtencere.com
 
 
8 adet sivri biber
 
2 bardak organik pirinç
 
2 bardak su (pilavın üzerini örtecek kadar)
 
2 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
 
1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
 
Yarım çay kaşığı yenibahar
 
1 çay kaşığı zerdeçal
 
500 gr bezelye ve havuç
 
8 tane sivri biber
 
Yarım demet taze soğan, biraz maydanoz
 
Zeytinyağı
 
 
Patlıcanları şerit halinde soyun, küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri de doğrayın.
 
Dökme demir tencerede zeytinyağını biraz ısıtın.
 
500 gr bezelye ve havuç  koyup hafifçe kızartın.
 
Bir müddet sonra önceden sıcak suda 30 dk beklettiğiniz pirinçleri ekleyin.
 
Maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın.
 
Tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
 
Suyu ekleyip ocağı en kısık ayarına alın, tencerenin kapağını kapatın. 20dk kadar pişirin. Bu sırada kapağını hiç açmayın ve ateşin en kısıkta olmasına dikkat edin. Aksi halde pilavın dibi tutabilir.
 
Pilavın kapağını açın, tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Suyunu tamamen çekmiş ve pişmişse altını kapatıp demlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
tostos 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.02.2016 
Mesajlar: 36 Şehir: Kacaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136373 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2018 
620 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.electrolux.com
 
 
200 gr uzun taneli pirinç
 
50 gr hint pirinci
 
Tuz
 
Karabiber 
 
1 küçük kırmızı biber 
 
400 ml et suyu 
 
1 küçük kalıp süt mısır (150 gr) 
 
 
Uzun taneli pirinci, hint pirincini, tuzu, karabiberi, sebze suyunu ve suyu pişirmeden önce bir kaba koyun.
 
Biberi küçük parçalar halinde doğrayıp pirince ekleyin ve sonra pişirin. 
 
Fırında 35 dakika pişirin.
 
Pişirme sonrası, süt mısırı süzün ve pişen pirince ekleyin.
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
b&b 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2019 
Mesajlar: 60 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142784 
Gönderme Tarihi: 17.May.2019 
760 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı kadar iç bezelye
 
1 adet havuç
 
1 küçük kutu konserve mısır
 
Tereyağı
 
Tuz
 
 
Öncelikle 2 su bardağı pirinci sıcak suda en az 1-2 saat öncesinden ıslatın. Eğer taze bezelye kullanacaksanız bezelyeyi ayıklayıp yıkayın. Soyulmuş havuçla beraber, havucu doğramadan bir tencerede haşlayın.
 
Az zeytinyağında yıkanıp süzülen ıslanmış pirinçleri kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine kaynar su ekleyin. Suyu ekledikten sonra tuzunu, haşlanan bezelyeyi ve bezelyelerin içinden çıkarıp küp küp doğradığınız havucu ve mısırı da ekleyin. Eğer konserve bezelye kullanacaksanız mısırla beraber haşlamadan ekleyin.
 
Pilav suyunu çekince altını kapatın. Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine dökün ve pilavı narin bir şekilde ezmeden karıştırıp demlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
piano 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 06.08.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152498 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020 
341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı şehriye
 
1 adet kapya biber
 
1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
 
1 su bardağı bezelye
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
1,5 bardak su (kaynar su)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur. Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir. Hemen ardından kaynar su ve tavuksuyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166435 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2022 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı garnitür
 
¼ su bardağı arpa şehriye
 
Kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Sıvı yağ
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Sebzeli pilav pişirmek için öncelikle sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede eritin ve arpa şehriyeleri ilave ederek şehriyeleri kavurun. Kavrulmakta olan şehriyelerin içine garnitürleri ve doğramış olduğunuz kırmızı biberleri ilave edin. Sebzeleri bir miktar kavurduktan sonra pirinçleri ilave edin. Bir miktar tuz ekleyin. Kavrulmakta olan pirinçlerin üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağı kapatıp suyunu çekinceye kadar pilavı pişirin. Pişen pilava şekil vererek servis tabağınıza alabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178289 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2024 
189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
 
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
 
2 adet havuç (rendelenmiş)
 
1 su bardağı bezelye (donmuş veya taze)
 
4 su bardağı sebze veya tavuk suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu (servis için)
 
 
Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. Bir kenarda bekletin.
 
Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağını eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Rendelenmiş havuçları ekleyin ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
 
Bezelyeleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
 
Kavrulan sebzelerin üzerine yıkanmış pirinci ekleyin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
 
Sebze suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edin.
 
Karışım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve pilavın suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (Yaklaşık 15-20 dakika)
 
Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve pilavın üzerini bir bez veya kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin.
 
Dinlendirme süresi sonrasında pilavı servis tabağına alın. İsteğe bağlı olarak üzerine doğranmış maydanoz veya dereotu serpiştirerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182583 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2025 
57 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kadar Osmancık pirinç
 
1 tane patates
 
1 tane havuç
 
1 su bardağı konserve bezelye
 
1/2 demet dereotu
 
2 su bardağı sıcak su
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 tane küp şeker
 
Tuz
 
 
Pirinçleri bir kabın içerisine koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak, 1 saat kadar bekletin. Havucu ve patatesi küp küp olacak şekilde küçük küçük doğrayın ve birlikte bir tencereye alarak, haşlayın. Pirinçleri yeteri kadar beklediği zaman yıkayın, suyunu süzün. Pilav tenceresi içerisine zeytinyağınızı ve tereyağınızı alıp, ısıtın. Isınan tencereye pirinçlerimizi alın ve 5-10 dakika kadar kavurun. Ardından şekeri, tuzu ve sıcak suyu ekleyin.
 
Ocağınızın altını kısıp, pirinçleriniz suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavı beklerken, dereotunuzu ince ince kıyın ve pilavınız suyunu çektiği zaman bezelye, havuç ve patates ile birlikte tencerenize alın.
 
İyice karıştırıp, bir süre birlikte pişirdikten sonra, ocaktan alın ve 30 dakika kadar dinlendirin. Garnitürlü pirinç pilavınız artık servis için hazırdır.
  
 | 
Sebzeli Pilav | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3299 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182773 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2025 
77 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet havuç
 
1 adet patates
 
1 çay bardağı bezelye
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1.5 su bardağı tavuk suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Birkaç dal dereotu (isteğe bağlı)
 
 
İlk olarak pirinci 20 dakika kadar suda bekletin ve sonra yıkayın.
 
Havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
 
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika kavurun.
 
Pirinci ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun.
 
Üzerine tavuk suyunu, bezelyeleri, tuz ve karabiberi ekleyin.
 
Pilav kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
 
Pilav demlendikten sonra, ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |